onsdag 19 mars 2014

Putsa bort pengar

Häromdagen sken solen och man såg knappt ut genom våra smutsiga fönster. Så non classy med fönster täckta av en sjaskig grå hinna. Jag kom på en tillfällig lösning, att dra ner persiennerna. Då syntes inte heller dammet på vår högblanka TV-bänk (mediabänk enligt maken, tydligen viktigt att särskilja dessa?). Men att sitta med nerdragna persienner kanske blir trist i längden. Jag vill ha rena klara fönster och fin utsikt. 

Som av en händelse fick vi lära oss putsa fönster med Marlene Eriksson på Nyhetsmorgon i morse. Hemligheten ligger tydligen i att använda en bra skrapa med gummiblad. I vårt fall handlar det inte så mycket om skrapan utan att våra fönster är knepiga så det är förenat med livsfara att luta sig ut för att försöka komma åt överallt. Dessutom består de av två fönsterbågar som är näst intill omöjliga att ta isär. Vi brukar anlita fönsterputsare och det är egentligen ingen större utgift men plötsligt tar kostnaden emot. Ständigt dessa ekonomiska frågor att ta ställning till, betala 700 kr för att få rena fönster eller 700 kr in på sparkontot? Det lutar mot att fortsätta anlita proffs på fönsterputsning. 

När barnen var små och företaget nystartat hade vi städhjälp. Ja ni hör ju, idel förändringar i livsstil. Vilken skillnad nu mot då. Jag borde vara miljonär flera gånger om med tanke på att jag dragit ner på alla sortens utgifter.

Ni duktiga sparare putsar förmodligen era fönster själva och jag kommer att känna mig som Sveriges största slösare. 

5 kommentarer:

 1. Jag sparar många tusen i månaden på mat, städa själv etc. Men vid fönsterputs går gränsen. Nästa månad betalar jag 800 kr för att ett proffs gör jobbet. Det tar oerhört lång tid för mig/min make att göra jobbet och barnen behöver passas samtidigt (just lärt sig gå). Det är helt enkelt värt pengarna.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är värt pengarna! Tack för att du rättfärdigar fönsterputs, nu känns det bättre :) Det är bara jag som inte är beredd att tumma på mina principer riktigt än men å andra sidan vräker det ner snö just nu så jag hinner nog vänja mig vid tanken.

  SvaraRadera
 3. Fattigbonddräng putsar fönster själv. Det är ett av de få städjobb han gillar. I alla fall utsidan, insidan är massa blommor och pryttlar i vägen. Det är faktiskt avkopplande jobb, så kan man fundera på nästa aktieköp under tiden.

  SvaraRadera
 4. Om jag skulle putsa mina fönster själv vore det mer aktuellt att fundera på en livförsäkring än på nästa aktieköp... men härligt att du gillar putsandet. Det underlättar.

  SvaraRadera
 5. Jag har sett till att ha liiitet boende och då blir det inte många fönster att putsa.
  Å andra sidan har jag inte varit så flitig med att putsa dem...
  Smutsen syns inte så väl här, gamla "levande" fönster.
  Men i vår ska jag göra ett ärligt försök med att komma till skott!
  För övrigt tycker jag inte det är så dumt att ta hjälp! Men jag förstår ditt dilemma!

  SvaraRadera