söndag 4 maj 2014

Konsten att göra pengar av luft

Den här helgen åkte spenderarbyxorna på och en luftrenare inhandlades. Jag hade inte mycket att säga till om eftersom jag är den enda i familjen som inte lider av pollenallergi. Min man känner av pollen mer än någonsin och det gör att han blir trött och hängig. Vi pratade om en luftrenare redan förra våren men det blev aldrig av. Nu gjorde vi slag i saken och betalade glatt 1990 kr för att försöka få allergivänlig inomhusluft.

Vi hade två kriterier för köp, den skulle vara rekommenderad av Astma- och allergiförbundet och den skulle vara tystgående. 

Luftrenaren betalades med pengar från Blocketförsäljningarna så det får väl anses vara en smart finansiering. Det jag inte visste var att den är gigantisk, lyser blått och blinkar! Den påstås ha stilren design men jag vet inte riktigt om jag håller med. Nåväl, jag får stå ut med den eftersom den verkar fungera. Familjen påstår att de redan känner en viss skillnad. Om det verkligen stämmer eller är en fin placeboeffekt kan jag inte uttala mig om. 

Vår yngsta son testade den i alla fall på sitt eget lilla sätt. Glädjestrålande kom han rusande och ropade "Wow! Den funkar verkligen. Jag ställde mig och pruttade framför den och då gick den direkt upp på högsta läget!"


3 kommentarer: