söndag 28 september 2014

Redovisning av fjärde SSS-veckan

Bästa kvällen i veckan är helt klart söndagskväll. Då anstränger vi oss så lite som möjligt och bara hänger. Nedvarvning på högsta nivå och klädkod noppiga mjukisbyxor. 

Pengamässigt är det bra medvind i seglen. Idag loggade jag in på min bank och hittade en väldigt fin överraskning. En premievinst på 1000 kr. Det är alltså en vinst på mina premieobligationer och pengarna sätts automatiskt in på mitt avkastningskonto. Eftersom jag inte har sålt en enda pryl under Super Spar September blev jag överlycklig över att äntligen få något att skriva under rubriken "Pengar in". 
Oh happiness!

Dessutom följde jag upp gårdagens utmaningar (eller delmål, om man nu vill). Jag kilade in på biblioteket men de kunde inte svara på huruvida de kommer att ta in boken jag skrev om igår. Detta beror på att den släpps först i april 2015. Jag hade tydligen råkat missa den lilla detaljen...

Istället har jag valt att bevaka boken på Adlibris. Jag inser att jag har gott om tid på mig att panta burkar eller vad jag nu ska göra för att få ihop de 208 kr som krävs. 
Jag har även lagt ner lite tid på den där biobiljetten. Pratade med två kvinnliga kollegor som båda gärna vill se filmen och vi bestämde att vi ska gå tillsammans. Så nu smider jag fruktansvärt snåla planer på att be jobbet betala. Ska höra vad de andra två tycker om det. Ni ser hur galet sniksnål jag blivit, helt utan skam i kroppen.

Sonens vän är fortfarande kvar här. Ska hon sova här i natt? Ska hon åka hem? Det är det ingen som vet. Det börjar kännas som om hon flyttat in. Jag kanske kan få hennes barnbidrag skickat till mig, hehe. Till middag åt vi makens berömda hemlagade hamburgare. Han bakar dessutom hamburgerbröden själv och de är superfina, med sesamfrön på och allt. En väldigt trevlig söndag, helt enkelt. 

Mat - 561 kr

Hygien - 35 kr (schampo. Attans vad allt börjar ta slut nu...)

Nöjen - 0 kr. 

Kläder/Utseende - 80 kr. Luggklippning.

Transport - 0 kr

Övrigt - 312 kr. 

Delat på fyra blir matkostnaden ca 140 kr/person och ca 20 kr/dag.  Siffror som gör mig nöjd. Två dagar kvar och sedan går jag över till Otrolig Ordningsam Oktober. Hjärtat gör glädjekullerbyttor vid blotta tanken på denna underbara utmaning. Ordning och reda är det jag älskar mest av allt. Hoppas bara att de andra bloggarna kommer med tips om hur man får med sig slarviga familjemedlemmar på otrolig ordningsamhet...


10 kommentarer:

 1. Jag undrar om det finns en "ordning&reda"-gen som man antingen har eller inte har?

  Fast jag är tveksam. Mina empiriska studier pekar åt att storasystrar oftast är mer hemfallna åt ordningsamhet än lillebröder. Och då borde det ju vara mer miljö än arv.

  Jag älskar också att sortera, organisera och reda i röran. Ibland tänker jag att det ses som snudd på en psykiatrisk diagnos, att ha behov av ordning och gilla att "lägga besticken i givakt" (uttrycket stulet från en gammal pojkvän som inte insåg lyckan med reda i lådorna).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att du har rätt. Det är en gen som man antingen har eller inte har, oavsett var i syskonskaran man befinner sig. Jag är definitivt mer pedant än min storebror.

   Och visst är det ibland snudd på psykiatrisk diagnos. Jag var galet pedant innan jag skaffade familj. När jag började dejta min man såg vi filmen "Sova med fienden" och han skrattade halvt ihjäl sig "Hahahaha, det där är ju DU!" Eftersom jag alltid vred alla muggar med öronen åt samma håll, alla burkar skulle stå med etiketterna åt samma håll och ja, jag vek handdukarna på ett speciellt sätt också. Olyckligtvis på exakt samma sätt som psykopaten i filmen... :)

   Radera
  2. Vaddå! Vad menar du?
   Finns det något annat sätt att ställa muggar och vika handdukar på ??? ;)
   Är det en speciell gen vi har alltså, som inte alla har...?!

   Fast vet ni, för ungefär fyra år sedan kom jag på att man inte MÅSTE bädda en dubbelsäng med lika lakan.
   Något år senare berättade jag det för min yngsta lillasyster och hontittade konstigt på mig och protesterade högljutt, det gick minsann INTE! :)
   Gen, eller miljö, ja, jag vet inte, men mycket har vi gjort lika här i livet!

   Radera
  3. Jag har aktivt försökt att bekämpa behovet av att vrida muggöronen åt samma håll... Svårt!

   Radera
  4. Jag skrattade gott och läste högt för min man som sa, låter som hemma hos oss. Jag har mina kryddburkar i färgordning (min svärmor sorterade om dem i bokstavsordning en gång) - med alla etiketter framåt. Måste erkänna att jag viker om handdukar i smyg (men bara hemma). Kanske ska hoppa på ooo jag med? Raka rader i skåpen. Färgsorterat i garderoben. Slutar här....

   Radera
  5. Det är bra, dela med er bara! Allt ni berättar hjälper till att normalisera mitt beteende :)

   Dessutom är det OTÄNKBART att bädda en dubbelsäng med annat än lika lakan. Undantag: har man fler än två kuddar får man använda udda örngott till extrakuddarna.

   Raka rader i skåpen är ett måste! Jag tror att jag snart ska ha ett blogginlägg där jag uppmanar läsarna att skicka in bilder på sina "värsta" pedanterier (t ex kryddskåpet) och så publicerar jag dem i bloggen... Man får givetvis vara anonym om man vill, haha. Vad tror ni om det?

   Radera
 2. Skönt att läsa att fler gillar ordning. :) Själv är jag inte noga med just muggöron (men kan ju bli det efter att jag gjorts medveten om den möjligheten...) men min garderob är färgkodad liksom bokhyllan. Och jag kan bara inte slänga använda kläder slarvigt på en stol över natten utan lägger eller hänger dem snyggt. Får alltid synpunkter på min ordning som många tycker är överdriven. Men då skulle de sett mig i 20-årsåldern...en tillfälligt inneboende kompis då stod inte ut mer än två veckor då jag sopade hallen på grus direkt hon kom innanför dörren. En morgon då jag påpekade att hon lagt osthyveln i fel låda så fick hon nog och tog sitt pick och pack och stack. Det tog flera veckor innan hon hörde av sig igen och vi kunde försonas.

  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där låter exakt som jag i 20-års åldern. Även om jag kunde hålla god min (och bita ihop) medan gästerna var kvar. Istället städade jag när de gått.

   Jag har inga problem att kasta ifrån mig en tidning på soffbordet eller slänga en tröja över en stol (aldrig kläder på golvet). Mitt pedanteri yttrar sig istället på hundra andra störda sätt. Jag lägger t ex alltid sedlarna på ett visst sätt i plånboken, måste hänga upp handdukar på ett särskilt sätt och...ja, jag har alla möjliga små fixa idéer.

   Radera
  2. Det där låter exakt som jag i 20-års åldern. Även om jag kunde hålla god min (och bita ihop) medan gästerna var kvar. Istället städade jag när de gått.

   Jag har inga problem att kasta ifrån mig en tidning på soffbordet eller slänga en tröja över en stol (aldrig kläder på golvet). Mitt pedanteri yttrar sig istället på hundra andra störda sätt. Jag lägger t ex alltid sedlarna på ett visst sätt i plånboken, måste hänga upp handdukar på ett särskilt sätt och...ja, jag har alla möjliga små fixa idéer.

   Radera
 3. Sedlar ja, tänk när man får dem i oordning i affären. Bara att ställa sig och lägga dem i ordning, spelar ingen roll hur lång kö det är (nåja, jag går lite åt sidan...)

  Men olika lakan i sängen gick, när de var i samma färgskala och det på min sida representerade mig och det på hans sida passade till hans personlighet - så helt hipp som happ var det inte. Men vilken konstig upptäckt det var!
  :)

  SvaraRadera