lördag 1 november 2014

Sista dagen på Otroligt Ordningsam Oktober

Nu är det dags att slutredovisa OOO-månaden. 
Hur Otroligt Ordningsam var jag egentligen denna oktobermånad? Jag gick ut hårt i starten och imponerade stort med en köksrensning som aldrig sett sin like i mitt liv. Mest nöjd är jag faktiskt med teven som försvann ur vårt sovrum. Aldrig saknad, redan glömd. Men tyvärr tacklade jag av lite mot slutet och har fortfarande oarbetade områden kvar. Sammanslaget har jag definitivt gjort mig av med tio saker om dagen men inte alls i den takt och omfattning som projektet behöver. Detta är förödande i många avseenden, inte minst när det gäller min image. Jag är pedant ända ut i fingertopparna och jag älskar att rensa och ha ordning överallt, så hur kunde jag bli en sådan slacker på slutet? Jag ger mig själv bakläxa och ska försöka bli färdigt under november. 

Återigen skyller jag på årstiden. Min man är sjuk, han har fått en MANCOLD. Skämta inte om att det är jobbigt, det är precis vad det är - för mig alltså. Han hinkar te med absurda mängder honung och tycker synd om sig själv. Det känns lite som att vabba, inte konstigt att jag inte hinner röja någonting i klädkammaren. 

På jobbet hade jag medvind och fick upp resultatet på månadens allra sista dag. Bitter som en mandel var jag i morse över att inte ha uppnått mina säljmål men i sista sekund skrällde det alltså till och jag lyckades med nöd och näppe nå säljresultat. Vilken humörvändare! Det betyder att nästa månadslön blir dräglig och det är minst sagt betydelsefullt med tanke på att julen närmar sig. Pengar måste öronmärkas och avsättas till diverse extrautgifter.

Idag fick jag ett sms om att mina italienska delikatesser finns att hämta på ett utlämningsställe nära mig. Jag hann inte hämta dem idag utan får göra det i helgen. Jag hoppas verkligen att det inte är några färskvaror eftersom jag planerar att ha en trevlig matkväll med vänner och jag tvivlar på att någon kommer hit frivilligt så länge min man försöker hosta upp inälvorna.

Avslutningsvis vill jag berätta att jag, via lite slösurfande, såg ett par snygga skor på en blogg. Av ren nyfikenhet klickade jag på länken och kom till den webbutik som säljer skorna. Under själva priset stod det "från 41 kr kr/mån". Ännu mer nyfiken klickade jag på alternativet att delbetala skoköpet. "Den gällande årsräntan är 19,90% vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22%". Herregud, hoppas verkligen att folk tänker igenom ett köp minst tre varv innan de bestämmer sig för den här typen av betalningsalternativ. Hej Lyxfällan...

10 kommentarer:

 1. Men det låter ändå som en bra månad, förutom mancolden då.
  Här ska det också fortsättas i november, när ångan är uppe får man passa på!

  Huuu... Nästan 30% ränta!
  De som har råd att betala det har råd att köpa skorna direkt, de som inte har råd att betala hela skorna har heller inte råd med en så dyr avbetalning - är min åsikt. Alltså skulle inte såna avbetalningar ens finnas, de är meningslösa!
  Ja, du förstår nog vad jag menar?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller hur! Det är exakt min åsikt också, angående att ha råd med skorna. Helt galet.

   Radera
 2. Jag lider med din man, så där man till man. Inget ni kvinnor någonsin kommer att förstå.... ;-)

  SvaraRadera
 3. Hej! där fick jag skratta lite. Synd om mannen MEN ge honom Enchinagard,minns Du den reklamen? Viss reklam sätter sig i huvudet.
  Själv betalade jag för 20 år sedan av vår sänggavel på avbetalning. Så surt det var.(utan ränta) ALDRIG att jag gör mig av med den. Nu har jag hus och csn lån kvar. Surt det med, men jag vill verkligen bo i hus och har fast jobb sedan dag ett. /*piah*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lån på bostad är något helt annat än lån för lyx-förbruknings-konsumtionsgrejer. STOR skillnad! Bostaden kan man dessutom oftast sälja för minst samma belopp som man en gång köpte den för men ett par skor...?!

   Radera
 4. Kul läsning! Jag tycker du har varit duktig nog. Det där med tv:n kunde ju räcka för hela månaden. :)

  Själv åkte dit på ett par stövlar. De kostade 40 kronor. Punkt.

  Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var hittade du skor för 40 kr? Det är vad jag kallar prisvärda skor! Och tack för att du tycker att jag varit duktig men du vet, jag lägger ribban högt när det gäller rensandet...

   Radera
 5. Nu har din coachning gett mig under min första månad 5000 kr att frigöra till skatt, amortering samt sparande. Nästa månad ska det bli mer :-) Tack för din gåva!

  Nu till bikten:
  Gick in på Royaldesign på nätet. Ville "belöna" mig för att jag lyckats så bra första månaden. Ja jag vet hur dumt det låter...
  Hittade ljusstakar, jag trånat efter länge, för endast 370 kr (Normalpris 549kr).
  Puh vad nära jag var att trycka igenom köpet. Till slut efter mycket vånda kom jag på att den känslan inte skulle bli go om jag hade gjort det. Lämnade sidan och plockade fram ett par ljusstakar (de låg i sin originalkartong).
  De är ju jättefina och jag är mäkta stolt över att jag lyckades stå emot köpet.

  Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Fantastiskt bra jobbat Kajsa! Grattis till 5000 kr och en "rikare" livsstil som vinner i längden. Visst är det en skön känsla när man ser hur mycket pengar det faktiskt blir?

   Det är så himla kul att blogga när jag läser den här typen av kommentarer och får veta att jag lyckats inspirera någon. Det känns så mycket mer VÄRT på ett härligt sätt - som i sin tur inspirerar mig att både fortsätta spara och blogga om det!

   När det gäller belöningstänket så förstår jag precis och det är låter inte alls dumt (trots att det ÄR dumt;)). Många liknande tankar har farit genom mitt huvud tills jag började fundera på om en bantare verkligen bör belöna sig genom att trycka en gräddtårta eller om en rökare borde belöna sig med ett par cigg...Verkar det vettigt? Om svaret är nej så får man hitta på andra, nya, sätt att belöna sig som inte handlar om att förstöra det man försöker bygga upp (dvs sina nya vanor).

   Du kommer att fixa det galant!

   Radera