måndag 10 november 2014

Fars dag

Vi har haft en fin Fars dag. Själv ligger jag lågt med kommersiella högtider som nog är allra roligast för handeln men samtidigt är jag noga med att mitt köpstopp inte ska gå ut över barnen. Vill de fira sin pappa så ska de självfallet få göra det och behöver de en slant för detta så öppnar jag plånboken. 

Minstingen fick i uppdrag att köpa en present. Den ungen är nämligen fenomenal på att hitta bra saker och han älskar att ordna överraskningar. Jag skickade med honom mina presentkort på Stadium (värde 300 kr) och 200 kr i kontanter med en uppmaning om att han får spendera antingen eller. Jag hade kvar presentkorten på 300 kr från i somras då något skoköp aldrig blev av och tänkte att det kan vara bra om de kommer till användning.

Det blev fyra par tjocka ullstrumpor i jättesnygga färger från Stadium. Tidigare i höstas nämnde min man att han saknade varma strumpor att använda i kängorna så det känns som en meningsfull och användbar present. Det var 20% rabatt och köpet landade på 159 kr. Sonen betalade med presentkorten och ringde mig för att fråga om han fick köpa något mer eftersom han inte använt upp alla presentkorten. Det blev en burk gourmetlakrits från Johan Bülow och en intressant flaska insanely hot sauce för sammanlagt 85 kr. Strumporna fick vi slå in själva men i delibutiken slog de in ett lyxigt paket och minstingen berättade stolt att han hade fått "jättebra service". Barnens pappa blev väldigt glad och inte minst förvånad när han fick presenter efter middagen. Han hade absolut inte räknat med något alls så här i köpstoppstider och då är det naturligtvis extra roligt att överraska. Lakritsen föll honom verkligen i smaken och jag kan kan varmt rekommendera den om ni behöver presenttips och mottagaren tycker om lakrits. 

Hela helgen har vi njutit av det gratiskött som vi fick hem för provsmakning. I lördags åt vi den första steken tillsammans med delikatesspotatis (som var nedsatt till 10 kr påsen på vår lokala stormarknad) och igår passade den andra köttbiten perfekt för en smarrig Fars dagsmiddag. Efter maten fyllde jag i formuläret och det tog cirka fem minuter. Känns som en bra deal och jag gör gärna om det. Båda köttbitarna var väldigt möra och hade smakrik kryddning så vi gav dem bra och rättvist betyg. 

Allt som allt en festlig helg till minimal kostnad. 
I morgon ska jag försöka hinna lägga upp den kontokoll som jag ligger efter med. Nu är jag alldeles för trött för att orka logga in på banken och jag behöver sova för att orka med en hysterisk tokmåndag på jobbet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar