söndag 5 oktober 2014

Ingen rast, ingen ro

Usch, vad jag har försummat er. Jag fyllde helgen med jobb, fanatiskt städning och hann till och med speeddejta två kompisar. Allt detta medan resten av familjen packat in sig i en stor hyrbil tillsammans med goda vänner och hundar för en weekendtur. Jag vinkade av dem i fredags och nu är de - äntligen - på väg hem. 

Men ni vet hur det är, man står där och ser gråtfärdig ut när de ska åka och säger att man kommer att längta ihjäl sig. Men när de väl åkt inser man att oceaner av paradisisk egentid ligger vid ens fötter. Det gråtfärdiga är som bortblåst och man vill bara skrika JIPPIEJEJEJ!!

Jag skulle kanske inte beskriva helgen som vilsam men ändå kravlös och avslappnad. Vila upp mig kan jag göra på jobbet imorgon. 

Istället för att ligga och kolla serier som planerat for jag runt som en skållad råtta. Det är - trots allt -  Otroligt Ordningsam Oktober. Har inte slängt några mängder att skryta om men städat till förbannelse. Jag ville surprajsa familjen lite så jag passade på att ta hit fönsterputsaren medan de var bortresta. Inte för att barnen kommer att klappa händerna och tjuta "Har fönsterputsaren varit här? Åh, det är den bästa överraskningen ever!" Men jag är glad i alla fall och en glad mamma är nog det bästa för alla familjer. 

Den snälla fönsterputsaren gick med på att komma hit en söndag och sanera våra pinsamt smutsiga fönster. Skillnaden är enorm! Vanligtvis utför han fönsterputsning på kontor och offentliga lokaler så det är inga dåliga redskap han kommer dragandes med. Naturligtvis har jag smygrekryterat honom från jobbet. En bulle här och en bulle där och vips, har man en tillgiven hantverkare som mer än gärna kommer hem till en på sin lediga söndag. Win -win.

Eftersom jag var tvungen att flytta bort en massa möblemang inför fönsterputsningen passade jag på att storstäda alla dessa utrymmen man inte kommer åt till vardags. Kröp omkring på golvet och handskurade listerna och plockade upp gamla popcorn bakom soffan, sådana saker. Som om det inte vore nog har jag slipat och oljat både matbordet och soffbordet. Bäst att passa nu när ingen behövde använda några bord. Själv åt jag i *harkel* sängen. Nöden har ingen lag. 

Kvällen har ägnats åt att tillaga en stor tortellinigratäng och baka äppelpaj. Det är mat för morgondagen. Familjen, som nu är på väg hem, har ätit på vägen och jag som provsmakat lite här och lite där i köket är mätt och belåten. 

Nu tänker jag krascha i ett varmt bad. Jag har cirka 45 minuters egentid kvar att utnyttja efter bästa förmåga. 

Ha en skön veckoslutskväll gott folk!4 kommentarer:

 1. :) Först läste jag fantastiskt städning. Och ja, när det är gjort känns det väl fantastiskt?!!
  Jag tänkte mig omvänd ordning - först rensa ut (så det går att städa) och sedan storstäda.
  Önskar dig en vilsam måndag nu då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det smartare att rensa först och städa sedan men här handlade det mest om möbler som alltid står i vägen för fönstren och då gäller det att passa på...

   Radera
 2. Härligt jobbat! Tänk att det kan vara så skönt att städa och bara få göra saker och sen ha det gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag älskar att städa (förutsatt att tid finns). Andra människor har matlagning som hobby men jag föredrar städning alla dar i veckan :)

   Radera