lördag 25 oktober 2014

Spåra din leverans x 2

Jag vill inte verka oartig men ikväll har jag hemmadejt med min man så det här får bli ett kort blogginlägg.

Egentligen skulle vi ha en mysig familjemiddag (med mat som barnen gillar) och sedan titta på film (som barnen valt). Men först droppade den ena ungen av för att sova hos en kompis och strax därefter försvann den andra på liknande sätt. Så blir det när barnen blivit större, då överger de sina gamla föräldrar utan ett uns dåligt samvete. Kvar satt vi och insåg att vi har en barnfri kväll framför oss. Middagsplanerna ändrades raskt till pasta med spenat, vitlök och parmesanost och nu kan vi ägna kvällen åt vilka filmer vi vill utan att behöva ta hänsyn till barnens önskemål. Ni förstår ju, detta måste vi ta tillvara på. 

Men lite snabbt då...
Ibland regnar det manna från himlen må jag säga. Jag är Buzzador och får då och då testa produkter helt gratis. Igår fick jag veta att kommit med i kampanjen för Zeta antipasti och ska få recensera ett gäng godsaker som räcker för 6-8 personer. Grejerna är på väg och det känns givetvis jätteroligt både för mig och min plånbok. Jag funderar på att ta tillfället i akt och ställa till kalas. Antingen kasta ut grabbarna och ha en tjejmiddag eller bjuda över några vänner till oss. Svänger jag ihop en pastarätt till plockmaten kommer det att bli en hel middag med italienskt tema och ingen kommer att gå hungrig från bordet. 

Igår på jobbet kom vi in på ämnet pengar. En kollega frågade hur mycket fickpengar vi andra har i månaden. "Inga" svarade jag på ren automatik och fick minst sagt förvånande blickar. Så går det när man talar utan att tänka. För övrigt var det inte heller helt sant, kvällen innan hade jag nämligen gått alldeles wild and crazy och beställt en bok på ebay. Det är första gången jag handlar därifrån och den största anledningen till köp var att jag kunde betala med Paypal. Som ni känner till vid det här laget så gäller inte köpstoppet när jag betalar med onlineinkomster. Boken går att beställa i Sverige och en häftad utgåva kostar 124 kr. Istället köpte jag den inbunden för passa-på-priset 4 dollar. Visserligen blev det 13 dollar med frakt men det är fortfarande billigare än att köpa den i Sverige. Och det viktigaste var, trots allt, att jag kunde betala med de dollars jag har på mitt Paypal-konto. En liten present till mig själv för att jag försöker stå ut med det svenska senhöstklimatet.

Ha en härlig lördagskväll!5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Oj, jag kanske borde ha förtydligat den biten...

   Som Buzzador blir man erbjuden att prova nya produkter eller tjänster. Testar och recenserar. Det här blir min andra "buzzning" eftersom jag bara nappar på gratiserbjudanden och hoppar över de som erbjuder köp till reducerade priser. Det finns ytterligare ett företag, Smartson, som brukar söka testpiloter om du är intresserad. Själv har jag inte registrerat mig där.

   Radera
 2. Hej! Kul blogg du har! Finns inte så många kvinnliga snålbloggare. Har lagt dig i min blogglista i min nystartade blogg. Vore kul om du kunde lägga min blogg i din lista.
  http://shebuysblog.blogspot.se/

  SvaraRadera
 3. Hej och välkommen!

  Vad kul, det behövs absolut fler kvinnliga sparbloggare. Jag ser verkligen fram emot att följa din väg mot ekonomisk frihet. Grymt namn på bloggen också :)

  SvaraRadera