lördag 1 augusti 2015

Tömt amorteringskontot

Idag tömde jag amorteringskontot, eller rättare sagt förde över pengarna till Sbab. 

De måste flyttas dit för att jag ska kunna amortera på bolånet. Det fanns 45.000 kr på kontot men jag valde att lägga till så att jag kunde föra över 60 000 kr. Från början hade jag tänkt att samla på hög för att sedan sätta in en klumpsumma längre fram men det verkar onödigt dumt. Ni som hängt med ett tag vet att mitt nyårslöfte var att amortera 60 000 kr och det måste ske med nya (för det här året) sparpengar. Nu efter andra halvlek ser utgången i slutresultatet väldigt solklar ut och jag vågar därför ligga ute med 15 000 kr från ett annat sparkonto för att skynda på processen. Jag vill bara få den här amorteringen utförd så att jag kan komma vidare i mitt sparande. Nu står det 0 kr på amorteringskontot och det ser ju onekligen deppigt ut men jag kommer att fortsätta betala in minst 5000 kr i månaden i fortsättningen också. Jag kör på helt enkelt. Det ska sparas och fixas från alla håll och kanter. Jag vet att det råder delade meningar om det här med att amortera bolån men jag känner mig väldigt tillfreds med beslutet. Jag fortsätter att köpa aktier och fonder för mina sparpengar men amorterar en liten del också. 

Jag passade även på att kolla lönekontot för att se hur mycket pengar jag bränt under min semester. Jag har ju börjat jobba igen men eftersom vi bor kvar i lånehuset och övriga familjemedlemmar fortfarande är lediga så räknar jag utgifterna ända fram till dagens datum.  Det visade sig vara en hel del och det är inte alls likt mig men samtidigt har vi faktiskt inte betalat något för resor eller boende så jag ska inte klaga. Så här ser det ut hittills:

Mat: 
4109 kr (Oj?!)

Kläder: 
2892 kr (endast jobbkläder)

Transport: 
0 kr, jag använder min mans busskort. 

Övrigt: 
Hundmat 752 kr (räcker länge)
Lego: 349 kr

15-åringen är kvar på Öland och det har naturligtvis kostat en liten slant precis som dagsutflykten han gjorde tillsammans med sin pappa i juli. Alla dessa kostnader har dragits från min mans konto och jag är osäker på exakta belopp men det handlar om sammanlagt högst 2000 kr.

Sammanfattningsvis har jag inte rört pengar från något sparkonto utan klarat mig på att använda det som finns på lönekontot. Jag är väldigt nöjd med mina klädinköp och ser inte den kostnaden som någon större grej. Det var dags att ha något nytt att använda på jobbet och det underlättade dessutom vardagen eftersom jag slapp åka hem och hämta en massa kläder. Dessutom ska jag inte sticka under stol med hur fräscht det känns att ha nya kläder för första gången på över ett år! Jag känner hur jag kan sakna svunna tiders lättvindiga klädinköp då jag utan att blinka kunde spendera 5000 kr i månaden på kläder. Men därmed inte sagt att jag vill tillbaka dit igen. 
6 kommentarer:

 1. Jag har läst din blogg nu i sommar, jag gillar den skarpt o har blivit riktigt inspirerad! Jag har alltid varit en spara, men man kan alltid lära sig mer tips o trix =)
  Hur har det gått med dörrarna? Har alla levererats?
  Tack för en superblogg!
  Kram, Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad glad jag blir! Vad roligt att jag kunnat inspirera! Kul att du frågar om de förbannade dörrarna. Svar: NEJ. Alla har inte levererats utan vi saknar fortfarande en dörr till tonåringens rum. Jag har både ringt och mejlat och de lovade att återkomma "så fort som möjligt" och har sedan dess inte hört av sig?! Månaderna bara går och jag funderar på om jag ska ta nya tag och fortsätta jaga någon ansvarig men samtidigt känner jag att det ligger hos dem att höra av sig.

   Kram tillbaka!

   Radera
 2. Sjukt bra jobbat. Jag vaknade som fru i morse. Fick en underbar dag med vackert! väder!! Vi trodde himlen skämtade med oss när solen värmde och det blev vindstilla mellan fjällen. Vårt bröllop blev supermysigt, enkelt, avslappnat och alla ungar hade jätteroligt. Vi härjade utomhus hela dagen så de strukna dukarna var fläckfria. Vår bröllopsbudget skulle nog falla dig i smaken! Orkar inte skriva nu, måste vila middag :-)
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis Fru Nygift!
   Det gläder mig mycket att du fick en underbar dag (och lyckades pricka in en av få soldagar!!) och jag ser fram emot en mer detaljerad redogörelse när du kan slita dig från att "vila middag" (vem tror du går på att nygifta vilar middag, haha) med din man. Tusen grattis och varma lyckönskningar!

   Radera
 3. För mig var det självklart att göra mig skuldfri snabbt, så bra jobbat! Jag tycker du prioriterar rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och grattis till skuldfriheten! Önskar att jag hade prioriterat att göra mig skuldfri för länge sedan men det är aldrig för sent att börja... Jobbar på bred front nu.

   Radera