tisdag 1 april 2014

Första aprildagen

Första dagen på snålmånaden och jag har inte gjort av med en enda krona. Det säger givetvis ingenting om de resterande 29 dagarna men ändå, jag försöker gå ut hårt i början. Vad som är roligare är att maken inte vågade handla någon mat idag, haha. Den stackaren var nervös att göra fel och valde istället att laga mat efter ingredienser som redan fanns hemma. Kanske borde lura honom att utmaningen håller på fram till sista juni...

En annan sak jag upptäckte var att jag har slut på pengar på mitt SL-kort (har varianten man laddar på med valfri summa). Jag hade planer på att åka buss och tunnelbana imorgon men styrde raskt om dem eftersom snålmånad är snålmånad och jag tänker inte vika en tum i kampen mot slöseriet. 

Knappt hade jag pustat ut när det slog mig att jag kommer att behöva lämna jobbet ett par timmar på torsdag eftermiddag. Jag ska på ett möte på sonens skola och behöver åka buss för att ta mig dit. Attans vad besviken jag blev! Tills jag kom på att jag kunde be att få låna kollegans månadskort och blev överlycklig över möjligheten att spara en femtiolapp. Naturligtvis brukar jag inte hålla på så här och jag räknar inte heller med att klara mig utan eget SL-kort månaden ut men det är stor skillnad på att ladda kortet med 600 eller 200 kr när uppgifterna ska sammanställas vid slutet av månaden. 

Jag vill ha en extremt tuff utmaning och jag är svag för överdrifter. Sedan kan jag givetvis inte tvinga familjen att leva i misär en hel månad och de kommer säkerligen att sabba mina resultat men det får jag leva med. Det märks tydligt redan nu, sonen berättade att han bjudit hem sin flickvän på middag på fredag. Inte direkt läge att fråga om det kan vänta till början av maj...

2 kommentarer:

 1. :-) underhållande inlägg att läsa!
  Jag har vridit och vänt på saker och ting tidigare, sedan jag bestämde mig för att bli skuldfri, men med snålmånaden får man vrida ytterligare på saker både en och två gånger.
  Behöver jag denna?
  Vad finns det för alternativ?
  Kan jag göra på något annat vis?
  Man stannar upp och kör inte bara på i gamla hjulspår och det tror jag kan vara nyttigt på flera vis!

  Man kanske sparar en tjuga här och en hundring där och det gör skillnad när snålmånaden ska sammanfattas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror att jag kommer att pendla mellan glada "åh, jättekul" och frustrerade "varför gör jag det här egentligen?" hela månaden. Tror att det är värt att dra till sin spets en månad för att se exakt hur lite jag kan klara mig på egentligen. Dessutom gör det att jag inte stagnerar i det sparande jag utvecklat före snålmånaden.

   Radera