måndag 7 april 2014

Känslor går före pengar

Som läsare av den här bloggen kan man lätt få för sig att hela min tillvaro kretsar kring pengar. Ingenting kan vara mer felaktigt. Den här bloggen handlar mestadels om pengar och inte så mycket om mitt övriga liv. Mitt liv innehåller så många olika delar och ibland får jag ihop trådar av de olika delarna i bloggen, ibland inte. Det gäller att hitta en balans mellan pengafunderingar och övrigt jag vill skriva om. Min blogg är så mycket mer känslomässigt skriven än t ex rena placeringsbloggar och jag behöver det utrymmet för att kunna förmedla min alldeles egna sparideologi. 

Som nu ikväll, jag hade börjat förbereda mig på att skriva om och redovisa utgifter för snålmånadens första vecka men det gick i stöpet. Istället avslutades en fin helg med att finnas till för en ledsen 14-åring som fått uppleva en känslomässig smäll. Det gör ont att vara tonåring och märkligt nog väcker det en del minnen av tonårssvårigheter man själv lyckats glömma och förtränga med åren. Klimatet i högstadiet kan vara tufft och hårt och jag tror att det är svårare att vara tonåring idag än det var förr. Det har varit mycket känslor och långa samtal här i kväll. Att sitta med kvitton får helt enkelt vänta till en annan kväll. 

Imorgon börjar en ny arbetsvecka och jag känner redan nu hur disträ jag riskerar att vara då jag har tankarna på annat håll. Det är fem dagar kvar till påsklov för barnen och 19 dagar kvar tills min efterlängtade ledighet startar. 
Varje dag är en dag närmare. Precis som sparandet. 9 kommentarer:

 1. Känslor går före pengar varje gång...förutom när man inte har koll på sin ekonomi när pengar föder starka (negativa) känslor, och där pengar ibland måste gå före känslor för att annars blir inte räkningarna betalda och det finns ingen mat på bordet.

  SvaraRadera
 2. Så sant, så sant. Dessutom lyckades du få till en av de längsta meningar jag någonsin läst :)

  SvaraRadera
 3. Men å andra sidan hade jag ju tre punkter efter bara några ord:-)

  SvaraRadera
 4. Fint inlägg. Hoppas att dottern mår bättre ikväll! Så är det ju att allas våra bloggar handlar om ekonomi. Vissa blandar in mer känslor och personliga reflektioner än andra men i slutändan sitter vi alla i samma båt. Livet pågår medan vi sparar och ibland får det tillåtas sippra igenom även i ekonomibloggen.

  SvaraRadera
 5. Tack! Ja, jag känner att det är enda sättet jag kan blogga på. Lite av varje på lagom nivå, utan att hänga ut andra allt för mycket eller på fel sätt. Och sonen (det är en grabb!) mår lite bättre för var dag som går, det börjar gå åt rätt håll nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt, vet inte hur jag läste in dotter där. Skönt att han år bättre nu!

   Radera
  2. Ingen fara! Dessutom har jag knappast basunerat ut barnens kön i bloggen heller. Han mår mycket bättre nu men tycker fortfarande att högstadiet är "jobbigt". Fullt förståeligt.

   Radera
 6. Jag tycker bäst om inlägg där skribenten är sig själv. Rena investeringsbloggar är sånt jag läser när jag behöver konkreta ekonomitips. Din och liknande bloggar läser jag när jag vill ha inspiration och energi, och jag är glad att jag hittat hit! Jobbar på högstadiet så jag vet att det har blivit värre de senaste tio åren! Skönt din grabb har (mentalt) närvarande föräldrar i alla fall! Kram till er!

  SvaraRadera
 7. Tack, blir verkligen glad in i hjärteroten om jag lyckas inspirera eller skänka energi till någon.

  Sonen mår lite bättre nu men det behövdes exakt det du antydde: föräldrar som snabbt fångar upp och ser, stöttar, lyssnar, tröstar och förstår att de kan ha det tufft. Vi kämpar på!
  Kram tillbaka!

  SvaraRadera