måndag 21 april 2014

Personbästa i Blocketförsäljning

Efter att ha skjutit upp det i evigheter bestämde jag mig för att lägga ut kaninens saker på Blocket. De stod bara i vägen och påminde barnen om att de inte längre har någon kanin. Det kan tyckas larvigt men det nöp till i hjärttrakten varje gång man gick in i minstingens rum där allt stod staplat i ett hörn, till ingen nytta. 

Jag skrev en annons där jag beskrev att allt man behöver ingick i köpet (utom själva djuret då) och lade till ett par bilder. 

Vi fick tre svar inom en timme efter att annonsen lagts ut. Alla verkade ivriga att få köpa men enligt rättvisans lag hörde vi av oss till den som var först till kvarn. Ett par timmar senare kom han hit tillsammans med sina två fantastiskt gulliga döttrar och köpte alltihopa utan att pruta. Flickorna hade fått varsitt marsvin och ville ha en riktigt stor bur till dem. 

Det var det absolut trevligaste och enklaste Blocketsälj jag någonsin varit med om. Min man hjälpte dem att lasta in allt i bilen medan jag och barnen konstaterade att jo, det kändes hjärtskärande sorgligt men ändå helt rätt att kaninens saker skulle få leva vidare hos de charmiga flickorna och deras marsvin. När de åkt åt vi middag och 14-åringen blev oförklarligt arg och minstingen grät utan synbar anledning. Känslorna måste ut och det är helt okej.  

Sakerna var värda ca 2500 kr och vi sålde för 1200 kr. 
3 kommentarer:

 1. Vad skönt med sådant smidigt sälj!

  Har aldrig själv sålt på Blocket pga mina misstankar om krångel, har däremot köpt. Säljarnas avvaktande beteende mot mig är orsaken till att jag själv inte sålt. Tänkte att de nog har dåliga erfarenheter och verkade nervösa. Ville ju bara köpa deras vackra lampor! Hoppas de kände sig lättade som du när jag fann mig snabbt i den spända situationen och lade oprutade pengar i deras hand och glatt tog lamporna och gick. :)

  En sak berörde mig verkligen när jag läste ditt inlägg.

  "När de åkt åt vi middag och 14-åringen blev oförklarligt arg och minstingen grät utan synbar anledning. Känslorna måste ut och det är helt okej."

  Ja, det är verkligen okej! :) Om alla kunde fatta att känslor måste ut skulle mycket bli enklare här i världen, både för vuxna och barn. Så fin mamma dina pojkar har!

  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, tack Eva! Vad glad jag blev över din kommentar. Jag tror på att visa känslor öppet och av någon obegriplig anledning har både jag och barnen drag av sydeuropeiskt temperament (trots att vi är infödda nordbor hela högen) vilket visar sig i både glädje, ilska och sorg.

   Jo, Blocket är ett kapitel för sig. Jag upplever det inte direkt krångligt utan mer omständligt. Och det behövs en stor portion tålamod eftersom en del märkliga typer hör av sig och de flesta lägger rent oförskämda skambud. Den här gången kändes det fint att det var en underbar familj som fick med sig de saker vi sålde med sorg i hjärtat.

   Radera
 2. Vi skänkte nyligen bort vår hunds saker. De har legat uppe på vinden och väntat sedan hon gick bort. Vi vet att vi inte ska ha en ny hund just nu men det var ändå svårt att ta det där steget. Förstår precis hur ni känner.

  SvaraRadera