torsdag 31 juli 2014

Nya tag under snålveckan

Tillbaka på banan igen efter måndagens dikeskörning.
Jag har lyckats hålla nere kostnaderna tack vare långa arbetspass och att barnen varit utlånade i några dagar. Barnen har haft kul hos sina respektive kompisar och jag har passat på att ägna kvällarna åt att läsa ett par riktiga bladvändare som jag lånat på biblioteket. Jag har legat och läst långt in på nätterna men givetvis skyllt på värmen när tröttheten slagit till dagen efter.  

Medan barnen varit borta har middagarna varit enkla men goda. Igår lagades det ris med grönsaker och idag blev det pasta med spenat. Det är bara att fräsa vitlök i olivolja och sedan snabbt vända ner ett par nävar bladspenat i pannan precis innan servering. Till kvällsfika blev det smoothie på banan, yoghurt och frysta hallon. Så här på sommaren är det löjligt enkelt att svänga ihop lätta middagsrätter med ett fåtal ingredienser. Jag är inte så stor i maten när det är kvavt och svettigt och magen känns full av allt kallt vatten man hinkat i sig. 

Igår passade vi dessutom på att rensa bort en del saker som blivit kvar under tidigare gallring. Saker som vi varit tveksamma till att behålla men ändå inte kunnat kasta. Nu när beslutet fått mogna fram kändes det enklare att faktiskt bara göra sig av med dem. Det var några stora mattor, en pall som stått ute på balkongen, tomma blomkrukor, skor och ett par böcker. Mattorna har vi inte använt sedan valpen kom och nu känns det plötsligt fräschare att vara utan. Även om han börjar bli rumsren så kommer det fortfarande att hända olyckor och så småningom kommer han att fälla päls. Den stora vardagsrumsmattan har vi behållit och lagt undan tills vidare. Att vi burit bort en del prylar kanske inte syns för den oinvigde men jag upplever lägenheten som luftigare. Det allra bästa är dock att vi inte köper på oss några fler prylar. "En in, en ut" gäller inte här. Snarare "En ut, ännu fler ut".

Imorgon får vi en gäst hemma hos oss, hundens syster ska bo här i en vecka. Det kommer att bli totalt kaos här med två valpar men barnen är överlyckliga. Jag också, särskilt med tanke på att jag ska vara på jobbet och slipper virrvarret av uppspelta valpar större delen av dagarna.

Tanken var att jag skulle redovisa min kontokontroll ikväll men sköt upp det eftersom det var första kvällen hela familjen var samlad igen. Jag hoppas hinna med det under morgondagen. 

8 kommentarer:

 1. Tack för orden inne hos mig!
  Kramar behöver man många i såna här tider!

  Låter som du har det bra - trots att du fått börja jobba igen, mitt i sommaren och semestrar - med både bladvändare och utrensning.
  Ha det fortsatt gott!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt blogginlägg gav lite perspektiv på mitt gnäll om att vardagen åter har en i ett järngrepp. Livet är -trots allt- tryggt och fint när det består av vardag...Kram.

   Radera
 2. Började med feng shui för några år sen och nu känns sparande som en naturlig fortsättning. Att det hör ihop med hållbarhet och att rensa i röran. Lycka till med sista dagen på snålveckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, sparande och feng shui passar bra tillsammans. när man väl börjat rensa ut junk vill man verkligen inte börja om med att fylla på med nytt junk...

   Radera
 3. Jag har precis börjat följa din blogg och jag är väldigt förtjust i den , för den speglar vardagen med glimeten i ögat. Den har blivit rätt hemtrevlig att titta in i och stor igenkänningsfaktor på mkt:) då jag själv har 2 pojkar i tonåren.
  Har inte läst alla inlägg, men undrar lite hur du gör med dina sparpengar för att få bäst avkastning? Jag vet att det inte är någon investeringsblogg, men har du några aktier och hur stor " penningsmaksin " behöver du komma upp i, innan du känner dig nöjd?
  Kan inte du be läsare om tips på bra billiga recept på vardagsmat som kan vara bra fram i höst ?
  Ser fram emot fortsatt trevliga inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, tack! Vad glad jag blir! Vi har vår stora buffert på SBAB (nu har de ju sänkt räntan rejält men tidigare har den legat så högt som 3,25%). Vidare har vi två aktieportföljer, en äldre och en ny. Den nya ligger på Avanza som jag varmt kan rekommendera. Sedan årsskiftet bygger på aktieköpen regelbundet, varje månad, oavsett hur börsen går och tänker att det jämnar ut sig över tid.

   Jag vet inte hur stor penningmaskin som behövs men jag kör på och avvarar allt jag kan till sparandet och utvärderar det över tid. Det är inte alltid så lätt med familj men jag är envis :)

   Jag ska se över receptbiten eftersom jag själv älskar enkel och lättlagad mat med få ingredienser (mycket beroende på lathet men då blir det oftast även billigt).

   Radera
 4. Tack Snålcoach för en härligt inspirerande blogg!

  Har lusläst den under min semester och reflekterat kring min ekonomi. Puh, det finns en del att göra...
  Har nu börjat föra dagbok på alla mina inköp. Min snålhet, läs min ekonomiska frihet, påbörjades genom dokumentationen.
  På tre veckor har jag handlat onödiga saker för mer än 2.000 kr. Om jag inte hittat din blogg tror jag summan blivit dubbelt upp. Nu ska mina galna onödiga inköp rättas till å det snaraste, i form av återköp samt försäljningar av onödiga prylar på nätet.
  Mitt nya liv har börjat :-)
  Än en gång stort tack för att du delar med dig av din klokhet.

  Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kajsa!

   Tack! Oj, vad glad jag blev över dina ord och att du läste bloggen under din semester. Jättekul! Det är sådana kommentarer som får mig att verkligen vilja fortsätta blogga.

   Eftersom du har läst bakåt i bloggen så vet du att jag varit i exakt samma situation och jag vet att man kan känna sig både knäpp och udda i början när omgivningen fortsätter att slösa. Men det är bara att bita ihop och vänta på den underbara insikten att man är bra mycket ekonomismartare än slösarna ;)

   Jag är övertygad om att du kommer att kunna tänka om när det gäller dina pengar, bara du har bestämt dig! Om du vill är du varmt välkommen att höra av dig om hur det går och hur ditt nya liv känns. Och om du inte har några planer på att själv blogga om ditt sparande så får du jättegärna skriva ett gästinlägg på min blogg.

   Radera