torsdag 3 juli 2014

Junilönens in och ut på kontot

Semesterdagarna rullar på och hittills har vädret varit en riktig besvikelse. Inte så himla läckert att ha hemester när det är skitväder mest hela tiden. Igår bjöds det på sommarväder så vi packade en stor matsäck och gjorde en dagsutflykt. Och vad händer? Jo, efter ett par timmar svartnade himlen och åskan mullrade hotfullt. Som tur var hade vi hunnit äta maten och fått lite sol på oss innan regnet började piska ner. 

Idag har jag fört över pengar för räkningarna till min man. Det tar lite tid att komma igång med en ny dator när man måste ladda ner bank-id och annat som man vant sig vid att ha. 

Detta här hänt på mitt konto sedan lönen trillade in den 25/6 :

1200 kr till ett stående fondspar.
684 kr AMF Pension/fondförsäkring
400 kr Skandia Liv
605 kr Fackavgift.
20 kr månadsavgift bankkort
1596 kr har gått åt till mat. 
5500 kr till sparkontot

Det blev 2613 kr över från den förra lönen varav cirka 900 kr fick gå till att finansiera den nya datorn. Resten går in på sparkontot. 
Positivt den här månaden är att vi hade mindre fasta utgifter än vad vi brukar och det blev en tusenlapp mindre att föra över till maken. Det är lite olika beroende på vilka av lånen som ska betalas (bolånet är uppdelat i tre delar och betalas kvartalsvis). 

Kvar på lönekontot finns 6726 kr. och de pengarna tänker jag hushålla hårt med. 

3 kommentarer:

 1. Antar att din fackavgift är för en månad? Har du någon gång ifrågasatt om det är värt pengarna? (Beror ju förstås mycket på bransch och arbetssituation också.)

  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fackavgiften är en månatlig utgift och visst har jag funderat på om det är värt pengarna. Många gånger. Eftersom jag jobbar åt en privat arbetsgivare som saknar kollektivavtal har jag gjort bedömningen att jag fortsätter vara medlem i facket tills vidare. Även om det känns surt att behöva betala så mycket.

   Radera
 2. Fackavgift är en livförsäkrings arbetsmässigt sett när det värsta händer Att strunta i den av sparskäl ja det är så märkligt resonemang Ingen skulle strunta i brandförsäkring trots att sannolik en är större att behöva fackets hjälp är större än att huset brinner ner

  SvaraRadera