tisdag 29 juli 2014

Att ta en fika

Egentligen var min plan att veckan skulle bli en noll kostnads-vecka. Det vill säga, att jag skulle försöka att låta bli att köpa någonting alls. Möjligen livsnödvändigt från mataffären, färsk frukt och grönsaker. Jag hade tänkt mig en kyl- och skafferitömning liknande den under snålmånaden med skillnad att det går så mycket lättare att köra sju dagar istället för en hel månad. Givetvis kraschade projektet redan idag. Fail! 

Vi passade på att göra en liten utflykt eftersom jag var ledig från jobbet och jag lät mig övertalas att gå och fika på ett fik som inte direkt kan skryta med vettiga priser. Vips vupps så hade ett par hundringar bytt ägare. Det är inte så att jag ångrar mig, inte alls. Det var verkligen smaskens och jag uppskattade varenda tugga. 

Och det är exakt den känslan jag vill förmedla. Den fulländade uppskattningskänslan. För mig har det blivit ett litet högtidstillfälle att äta eller fika ute och det är helt och hållet självvalt. Jag kan inte heller säga att jag saknar vardagshäng på cafeér. Förr i tiden kunde jag fika ute flera dagar i veckan som vilken vardagssyssla som helst. Hur många är det inte som går och fikar av ren slentrian? Lite som mina kollegor när det blivit vardag och rutin att köpa lunch på någon närliggande restaurang, de sitter och velar en lång stund och undrar vart de ska gå eftersom de tröttnat på matutbudet kring arbetsplatsen. De gör givetvis som de vill men för mig känns det som fullkomligt bortkastade pengar. Så tänker jag nu med mitt sparsamma levnadssätt. Det är svårt att tänka sig att jag en gång i tiden köpte take away-latte nästan varje morgon på väg till jobbet också. Kan jag ändra på mig kan alla andra det också.

2 kommentarer:

  1. Härligt att läsa, precis som jag själv tänker! Man ska absolut unna sig en trevlig fika ute på lokal ibland men tricket är just IBLAND och inte hela tiden. Lycka till med snålveckan, det kommer säkert att gå bra framöver!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det rullar på fint nu. Dagens middag blev spenat med olivolja och vitlök som serverades med pasta. Enkelt, prisvärt och gott!

      Radera