lördag 14 juni 2014

Semesterstart!

Den senaste veckan har bjudit på en del utgifter. Bland annat klippte jag mig igår, till en kostnad av 390 kr. Dessutom föll jag för frestelsen att köpa schampo och balsam eftersom salongen hade en mängd produkter till halva priset. Jag kom ut från frisören 689 kr fattigare. Mitt hår slits lätt och jag vill skydda det mot solen så eftersom detta var mitt första avsteg på sex månader har jag faktiskt inte alltför dåligt samvete. Det kan fortfarande - med en del självövertalning - räknas som ett nödvändigt köp. Under tiden jag satt hos frisören smet min man och medföljande barn in på världens mest kända snabbmatskedja och gjorde obekymrat av med en hundring på skräpmat. Dessutom har vi fyllt på kylen med extra mycket mat eftersom vi är tre personer som är hemma på heltid nu. 

När det gäller kläder för sommaren så har jag dammat av det som redan låg i garderoben och inte köpt ett endaste litet plagg. Som ni kanske noterat råder det en trend just nu med djurprint (det är tydligen helt otänkbart att använda det svenska ordet tryck?). Gärna pyjamasliknande byxor med leopard-, tiger- eller zebramönster. Tur i oturen att jag inte gillar dessa djurmönster något vidare så den trenden kändes lätt att hoppa över. Jag kan bara inte låta bli att associera leopardmönstrade kläder med sönderopererade Hollywoodtanter i övre medelåldern. 

Jag var hemma hos en tjejkompis igår kväll och hon hade redan packat inför en semesterresa nästa vecka. Hon visade glatt upp sina senaste shoppingfynd som hon hade packat ner. Jag räknade två par shorts, en kjol, ett par tunna leopardbyxor, tre tunikor och ett tiotal toppar. Allt nyinköpt, direkt från klädpåse till resväskan. Eftersom jag numera är en snåljåp satt jag bara och gapade över mängden plagg. En intressant självinsikt eftersom jag för bara ett år sedan lätt hade jämfört klädhögen med mina egna shoppingfynd utan större skillnader. 

Resandet har börjat i vår omgivning men vi stannar hemma i sommar. Eftersom vi har den lilla valpen är det ingen som ifrågasatt vårt beslut och vi gör inte heller någon större grej av det. I vår bekantskapskrets märker vi inte av någon hemmatrend, folk reser som aldrig förr och vi kommer att få tajma in vårt sociala liv efter hur de är hemma mellan resmålen. Men det är självvalt och i familjen är vi nöjda med vårt beslut, inklusive barnen som nästan verkar föredra att ha sina kompisar att hänga med framför att åka iväg någonstans med sina föräldrar. Däremot planerar vi att en av oss föräldrar ska åka iväg 2-3 dagar med ett barn i taget för att komma bort hemifrån och ge dem lite värdefull egentid. Vi har bett barnen komma med önskemål och det ska bli spännande att se vad de vill göra när de får välja själva. 


4 kommentarer:

 1. Fler som är sommarfina i håret då. Men det kostar ju också tydligen. Be din man klippa dig nästa gång, det blir säkert roligt, kanske rent av fint och garanterat billigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, om jag låter min man sätta saxen i mitt hår kommer jag garanterat att få traska runt med toppluva på huvudet i ett par månader framöver...

   Radera
 2. Jag tycker att det är väldigt dyrt att klippa sig och går därför numer till frisörelever som kan klippa (lika bra enligt mig) betydligt billigare. Nackdelen är att de oftast klipper på dagen när man jobbar/går i skolan, så därför har jag tänkt införskaffa en Creaclip och klippa håret själv. (sök på internet) För min del vill jag ju ändå inte ha särskilt komplicerade frisyrer utan bara en toppning. Har även slutat färga och slinga håret när jag räknade ut årskostnaden för detta. (9000 kr!!!)

  Känner igen mig i det du berättar med shoppingen och semestrandet. Jag tror man kan ha minst lika trevligt närmare hemmet som på en utlandsresa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket bra tips! Jag har ingen avancerad frisyr och borde därför utan tvekan kunna låta en elev klippa mig. Förr i tiden gick jag ofta på billiga ansiktsbehandlingar hos elever på hudvårdsskolor så det är märkligt att jag inte tänkt på det själv...

   Radera