lördag 21 juni 2014

Mathelg gör hål i plånboken

Min man och vår yngsta son är riktiga livsnjutare och de är fullständigt besatta av stora mathelger. Trots att båda två har alldeles för lågt BMI förvandlas de till Edward Blom och det är ingen hejd på vad de vill hitta på i köket. De planerar menyn noga och har svårt att välja bort några favoriter. Med andra ord rena mardrömmen för en ambitiös hårdsparare. Jag lyckades ändå bromsa det hela till en nästan normal nivå och midsommarhelgen kostade oss i runda slängar en tusenlapp. Då lagade vi all mat själva förutom ett par burkar inlagd sill och en bit västerbottenpaj (på grund av tidsbrist) från vår lokala fisk & deli. Vår yngsta son älskar matlagning och svängde världsvant ihop en skagen medan min man bakade en chokladtårta med björnbär och jordgubbar. Tårtan blev för övrigt höjdpunkten på helgen. 

Det positiva var att det blev mycket rester över från helgens festligheter som går att använda till både brunch och middag imorgon. Nästa vecka är min mans sista jobbvecka och då passar vi på att köra budgetmat inför den gemensamma ledigheten. Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellen...

Hundvalpen lyckades få tag på mina läsglasögon och jag tog honom på bar gärning lyckligt tuggandes på den nya tuggleksaken! Dessa glasögon kostade en ansenlig summa pengar när jag köpte dem hos Synsam för drygt ett år sedan. De går fortfarande att använda men har nu skeva och vinda skalmar fulla med bitmärken. Som tur är ingick en extra försäkring när jag köpte dem så vi får väl se om de håller vad de lovat. Jag hade lite hjärtklappning när jag först inte hittade kvittot och var orolig att garantitiden skulle ha hunnit gått ut men den gäller i tre veckor till (!). Kan meddela att vi nu placerar allt vi inte vill ha söndertuggat ur hundens räckvidd. 

2 kommentarer:

 1. Viktigt att inte glömma dessa försäkringar.
  Vi har använt den två gånger.Första gången för ett par glassögon (jag had två stycken så det blev bara bonus) och andra gången när en spotarmatyr ramlade på ett bord och gjorde en märke (vi bytte dock inte bordet). Så i både fall blev det bonuspengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en bra försäkring med tanke på vad glasögon kostar. Mina är progressiva läsglasögon och det är svindyrt så jag blir glad om de accepterar att byta bågarna på dem.

   Radera