lördag 25 april 2015

Uteblivet resultat/Redovisning av Snålvecka 3

Om min vardag hade varit en reality-serie i stil med The Kardashians hade dagens avsnitt förmodligen slagit tittarrekord. Lördagsmorgonens frid förbyttes hastigt i kaos. Jag gjorde misstaget att plocka fram de där kostymbyxorna som jag knappt kunde knäppa när jag hade dem senast, i mitten av februari. De skulle fungera som en måttstock för midjemåttet eftersom hushållet saknar en våg. Det var en dum idé. Byxorna var precis lika trånga som de var för två månader sedan. Om inte liiite tajtare, fick verkligen dra in magen för att kunna knäppa dem. 

– Jaha, det är bara att kämpa vidare så lossnar det nog snart sade jag glatt och oberört. Eller så sade jag kanske inte exakt så. Nej, det gjorde jag inte. Istället fick jag ett utbrott som närmast kan beskrivas som en blandning mellan tvåårstrots och tonårsutbrott. Kryddat med tårar och svordomar. Det var kanske inte ett av mina stoltaste ögonblick i livet men jaja, det var så mycket frustration och ilska som skulle ut. 

Jag har kämpat med mina hårda powerwalks och ätit nyttig mat - till ingen nytta. Dessa snuskilon sitter som berget och det verkar omöjligt att bli av med dem. Jag hatar att kämpa utan resultat! Man och barn försökte på alla sätt att få mig att förstå att det tar tid men jag var inte direkt mottaglig för deras förklaringar just då. Jag var kanske lite, eh...upprörd över att de inte fattade hur tröstlöst det känns. När jag hade fått ösa ur mig allt så bestämde jag mig för att gå till botten med problemet. Jag har ägnat lång tid åt att googla mig genom ämnet och dessutom köpte jag en våg. Imorgon blir det invägning och sedan ska dessa förbannade kilon bort! Jag vet att man inte ska väga sig och att jag, som vanligt, går emot strömmen men jag behöver hjälp att hålla viktkontroll ett tag framöver. Och ja, jag köpte vågen trots att det är Snålmånad.  

Vågen köptes idag och hamnar således på nåsta veckas utgifter när jag redovisar Snålmånaden. Här kommer siffrorna för förra veckan:

Mat  - 787 kr

Hygien - 0 kr

Nöjen 0 kr

Kläder/Utseende - 0 kr

Transport - 0 kr

Inredning 0 kr

Övrigt -  259 kr. En bok som jag ska ge bort i present. 

Storhandlingen drog upp siffrorna men nu har vi hyfsat påfyllt hemma så på sikt blir det nog bra. 


15 kommentarer:

 1. Att vara smal betyder inte automatiskt att du har hälsa. Powerwalks och nyttig mat - till ingen nytta? Nej, där är jag tveksam. ;) De har gett dig kondition och ett friskare blodomlopp, det är jag säker på!


  Ett tips från coachen: För att förbränna fett behöver du ordentligt med MUSKLER. De är motorn som behöver bränsle.

  Lycka till (säger jag som inte heller går i brallorna...)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, har lite av en pommes frittes-kropp: smalfet och sladdrig :).

   Naturligtvis tackar min kropp mig för att den slipper nikotin och istället får flåsa uppför backarna i området. Det känns bara så fruktansvärt frustrerande att stå still på samma fläck. Klart att jag fattar att jag gör något fel men det är svårt med alla dessa livsstilsändringar.

   Radera
 2. Jag håller med ovanstående, powerwalksen är jättebra för din hälsa. Men med styrketräning och ökad muskelvolym kommer du öka förbränningen mer under hela dygnet, än bara i samband med powerwalksen. (Och nej man behöver inte gå till gymmet, finns utmärkta övningar att göra hemma utan redskap, fråga sonen, han har nog koll :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, jag får väl börja styrketräna också. Blir alldeles matt bara jag tänker på det. Men du har rätt, sonens rum är dessutom rena hemmagymmet med bänk, hantlar, vikter, skivstång och säkert något mer som jag inte kan namnet på.

   Radera
 3. Tabata kanske är grejen, tar ingen tid alls att utföra (ett pass tar 20-30 min.), kan utföras så gott som var som helst, är supereffektivt och kostar inte en krona! :)

  Annars finns det många goda råd om hur du kan få dina hormoner att samarbeta med dig (och därmed gå ned i vikt..hehe :)) hos martinas.nu

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var ju naturligtvis tvungen att googla Tabata (aldrig hört talas om...) och blev alldeles kallsvettig när jag läste "högintensiv intervallträning". VILL DU TA DÖD PÅ MIG ELLER? ;)

   Radera
 4. Mät dig! Typ nu direkt! Nu är jag visserligen av den åsikten att folk i allmänhet behöver ta ett chillpill runt allt som har med resultat att göra men om du nu ändå ska väga dig så se till att mäta också. Kan ge stor hjälp kring motivationen när vågen står still. Och du, två månader är inte såå lång tid. Kroppen kämpar just nu emot dig och vill spara all energi den får, snart släpper det ska du se. Glöm inte bort att vara tacksam för du vet, freden på jorden och barnen och solen också typ ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha. Tacksamhetsgrejen var bara för kul. Nyper i magfläsket och tackar livet! Men det var ett bra tips, har nu slösat 47 kr på ett måttband. Är inte det väldigt dyrt förresten? För ett fjuttigt litet måttband som jag har för mig att man kan hitta gratis i vissa möbelbutiker. Nåja, jag hade inte tid att vänta utan behövde det omgående. Nu ska det vägas och mätas.

   Radera
 5. Ännu en kommentar ut i cyberrymden, men det är bara att bryta ihop å komma igen. Eller gluffa lite choklad så är det mesta glömt... ;)
  Förlåt, men fnissar lite åt ditt våg-inköp..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har köpt måttband också!! Känner mig som en jättebebis som ska mätas och vägas regelbundet. Blir kul det här...

   Radera
  2. Ja, nu kommer vi att följa med stort intresse! Bara så du vet... :)

   Radera
 6. Här går det också åt helvete. nästan 10% av sparpengarna borta på 3 dagar på börsen... Deffen går åt helvete pga sjukdom och stressen på börsen.. Men jag har iaf inte börjat snusa, även fast sugen finns där mer än någonsin.. /Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh, börsen går upp och ner - det vet ju alla! Passa på att köp fler aktier nu när de är billigare ;). Deffen kan du skylla på att du är sjuk (borde man inte gå ner i vikt då, automatiskt? Nästan så att jag önskar mig en släng av magsjuka faktiskt...). När det gäller snuset så lider jag verkligen med dig. Jag har varit så sugen den senaste veckan. Vill tjockiströstsnusa men inser att det är en väldigt idiotisk idé. Bättre att kämpa på och hålla sig till planen. Vi ska lyckas och vi kommer att lyckas.

   Radera
 7. Det är bara att bita ihop och fortsätta med powerwalksen, även om inte vikten går neråt så mår kroppen ändå bättre! :)

  Inspirerande blogg förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)

   Jo, jag inser hälsofördelarna men tänk vad fint om välmåendet kunde synas lite på midjemåttet också. Men skam den som ger sig...!

   Radera