onsdag 1 april 2015

Kontokoll och startskottet - snålmånad

Det är 1 april, nu kör vi!
Snålmånaden är igång och jag känner mig råpepp! Här ska snålas tills det svider och jag kan tänka mig att leva på gröt om nöden kräver.  

Som vanligt innebär barn en pinne i hjulet. Tio minuter efter att jag vaknat på snålmånadens första dag kom Minstingen och bad om pengar för att kunna gå till Donken efter skolan. Jag satte tveklöst ner foten och meddelade iskallt att han får ta av sina födelsedagspengar. Är det snålmånad så är det. Ni som hängt med ett tag vet att det är den sparsamma ungen och när han fick nej av mig så försvann han iväg och kom tillbaka med en liten låda där han förvarar sin förmögenhet. Noggrant sorterade han upp pengarna i ett logiskt system och summerade dem framför min förvånade blick. I lådan fanns det 1986 kr i blandade valörer. Jag som trodde att han möjligtvis hade hälften så mycket. Men äpplet faller inte långt från päronträdet. Hej nästa Snålcoach. När ytterdörren slagit igen efter honom loggade jag in på banken för att kolla mina egna slantar. 

Det här har hänt på mitt konto sedan lönen utbetalades 25/3: 

1200 kr till ett stående fondspar.
84 kr AMF fondförsäkring
600 kr Fackavgift (5 kr billigare än vad den brukar vara?!)
20 kr månadsavgift bankkort
5000 kr Amorteringskontot
3900 kr till sparande

Nu börjar min lön sjunka på grund av lågsäsong. Det är naturligtvis surt men jag är förberedd och får väl säga att jag är nöjd så länge jag klarar årets utmaning, mitt amorteringskrav. I nuläget vet jag inte hur mycket jag får kvar i april eftersom vi inte hunnit kolla vad räkningarna hamnade på. Bloggen ligger ett steg före privatekonomin just nu. 

Förra månaden testade jag att överleva med 1702 kr på kontot och så här i efterhand har jag kommit fram till att det är mycket jobbigare än att göra som jag brukar = lämna kvar en normal summa att leva på och sedan spara det som blir över. De sista dagarna var jag stressad över att kanske ha räknat fel eller missat något kortuttag så att det skulle stå "medges ej" när jag handlade med kortet. 

Jag återkommer om hur mycket pengar jag har kvar att leva på och hur jag ska ta mig genom kommande månad med så lite utgifter som möjligt.


8 kommentarer:

 1. Kanske dags att en gång för alla ta tag i den där förargerliga kortavgiften? Förvisso bara 20 kr/mån men å andra sidan 240 kr/år. Jag vet från tidigare inlägg att du är väl medveten om det men se detta som en sista spark i baken! :)

  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Tack, jag behöver en rejäl SISTA spark i baken. Jag vet att jag MÅSTE ta tag i kortavgiften.

   Radera
 2. Och vad i hela världen är Donken?
  Jag klagade på bankens service häromdagen och fick gratis kortavgift under ett år för besväret. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj sorry! Donken är McDonalds. Oförlåtligt att låta barnens slang slinka in på bloggen :)

   Att klaga låter som ett intressant tillvägagångssätt men jag funderar på att skaffa OKQ8-kortet istället.

   Radera
 3. Härligt och inspirerande! Jag sparar mycket i vardagen och gillar snåltips. Jag jobbar just nu på mikronivå och försöker skrapa ihop 10 000 kr genom olika internetkällor som paneler, Tradera, Blocket och liknande.

  Det har en positiv vardagseffekt att jag tänker mer på att varje liten krona faktiskt bidrar.

  Byt bankkort genast till OKQ8 VISA! Funkar perfekt, är gratis och du får 1 % tillbaka på allt du handlar. Bara att dumpa ditt gamla kort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÄNTLIGEN!! Jag har nu beställt OKQ8-kortet!

   Ett stort tack för att ni sparkar mig i baken. Så fort jag har fått mitt nya kort kommer jag att säga upp kortet på Skandiabanken. Och meddela dem varför jag inte längre vill ha deras kort!

   Bättre Investering: lycka till med de 10 000 kr! Jag älskar den typen av utmaningar och hoppas att även du har roligt under tiden.

   Radera
  2. Bra jobbat!

   /A

   Radera
 4. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig

  SvaraRadera