onsdag 29 april 2015

Kontokontoll Snålmånadens näst sista dag

Nu är det bara imorgon kvar och sedan är Snålmånaden över. Galet vad fort det gått!
Då återstår bara att räkna ihop veckans kvitton och skriva en summering av månaden men det får bli under Valborgshelgen. Idag har jag varit ledig från jobbet och tog mig tid att besöka internetbanken för en liten kontokoll. Ett par småutgifter har legat och skavt på samvetet. Dumt och impulsivt men jag saknade tålamod att vänta och för min ekonomi spelar det ju faktiskt ingen roll om jag gör av med pengarna i slutet av april eller i början av maj. Hur som helst, därför blev det en extra glad överraskning när jag upptäckte att försäkringsbolaget betalat ut återbäring på 600 kr. Hurray! Pengar in är alltid välkomna.

Det här har hänt på mitt konto sedan lönen utbetalades 24/4: 

1200 kr till ett stående fondspar.
84 kr AMF fondförsäkring
600 kr Fackavgift 
20 kr månadsavgift bankkort
5000 kr Amorteringskontot
5000 kr till Avanza
1000 kr till buffertkontot

Nu är ni flera stycken som reser er upp och upprörst utbrister: KORTAVGIFTEN, VARFÖR ÄR DEN KVAR?!

Det kan jag berätta för er. Jag har skaffat mitt nya OKQ8-kort. Jag har ringt och aktiverat kortet. Jag har memorerat koden. Det återstår bara den lilla detaljen att jag inte har några pengar på kortet. Jag lusläste alla papper men kunde inte hitta någon information om hur man ska sätta in pengar på sitt kortkonto. Jag ringde till deras kundtjänst som informerade att man kan göra en inbetalning på samma sätt som när man betalar sitt kontoutdrag. Problemet är bara att jag inte vill ha kredit på kortet, än mindre använda den. Jag vill kunna sätta in pengar på kortkontot och använda det som ett vanligt betalkort. De mejlade mig uppgifterna men jag har inte orkat ta tag i det under arbetsveckan. 

Hur som helst, tillbaka till mitt vanliga bankkonto. Det blev 3025 kr över från den förra lönen och de pengarna står än så länge kvar på kontot tillsammans med de 7158 kr som blev kvar när jag fört över pengar till min man för hälften av våra fasta kostnader. Anledningen till att pengarna ligger kvar är att jag vill föra över dem till mitt nya OKQ8-kort.

Fortsättning följer...


4 kommentarer:

 1. Ahhh, bra påminnelse. Jag måste också räkna ihop resultatet av snålmånaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svintråkigt att sitta och summera allting men spännande att se slutresultatet!

   Radera
 2. På tal om snålandet är det ärftligt, är det så att ju mera man har desto snålare blir man. Är det en kamp inuti i en, bli nöjd när man lyckats få billigt. Snåla människor gillar man inte riktigt, sägs det.
  Om du, tonårsmamma snart i medelålder (följer dina knep,,,)
  hade en obelånad BR i innerstan värd några miljoner, drygt en på Avanza och utflugna barn som klarar sig själva skulle du då också föra dagbok och vända på varenda en krona ? Ett kort svar räcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kort svar: Om jag måste fortsätta arbeta för att betala mina fasta utgifter så JA. Om jag har tillräckligt för att kunna hålla mig flytande utan att arbeta så NEJ.

   Radera