söndag 5 april 2015

Påskshopping istället för godis

Jaha, den här påsken urartade i en shoppingorgie... 
Presentkort räddade situationen och jag skänker än en gång en tacksamhetens tanke till de enkätföretag som betalar med presentkort. Eller borde jag kanske tacka mig själv som enträget orkar fortsätta svara på snarlika frågor i undersökning efter undersökning? Jag är ärligt talat ganska trött på dem, i alla fall de tidskrävande varianterna på 20-25 minuter med långa rader av kryssfrågor, men det är värt det när presentkorten kommer på posten och jag plötsligt har flera hundra att handla för.

Minstingen är intresserad av kläder och gillar att shoppa - på gott och ont. 
Han var i behov av lite nya kläder så vi två traskade ner till vårt lokala köpcentrum. Vi hade ett ärende till, att köpa kassaböcker att använda som bankböcker till barnen, för det nya systemet med månadspengen som jag skrivit om längre bak i bloggen. Jag var smart nog att lägga upp köprutten så att vi gick ner efter en rejäl måltid för att undvika en diskussion om att köpa något att äta eller dricka. Att äta sig riktigt mätt och belåten innan vi gick hemifrån gjorde att vi fullständigt kunde igonera alla snabbmatsställen och serveringar. Det gjorde dessutom att vi sparade massor av tid. 

Så här blev vår shoppingrunda:

Bokhandeln: 2 st kassaböcker (29,00 kr/st) = 58 kr. Money well spent, det här kommer att styra upp månadspengskaoset ordentligt och förhoppningsvis göra barnen till ansvarstagande små ekonomer.

Stadium: Gympaskor till mig (äntligen!). De är jättesköna, sitter perfekt och väger ingenting. Jag är egentligen en märkesmänniska som dessutom föredrar kvalitet före skräp men jag kunde inte förmå mig att betala över tusen kronor för ett par skor som bara ska användas när jag knallar runt kvarteret med hunden. Det är en annan sak om man behöver rätt träningsko för att undvika skador när man idrottar. Jag nöjde mig med ett par knallrosa skor för 299 kr. Det var så billigt att det etiska samvetet slog till hos mig som konsument. Det borde vara omöjligt att producera så billiga skor och samtidigt betala rimliga löner, men jag har inte köpt gympadojjor sedan Vasaskeppet sjönk så jag rättfärdigar köpet med att det inte är min typ av plagg och jag vill inte lägga för mycket pengar. 

Presentkort värde 141 kr = skokostnad 158 kr! Minstingen fick ett par skor för 399 kr och ett par byxor för 249 kr = 648 kr. Jag betalade hans kläder med barnbidragskortet så om vi är lite petiga belastar det köpet faktiskt inte "min" ekonomi (dvs. mitt lönekonto).

H&M. Den huvudsakliga orsaken till besöket var att minstingen sett en luvtröja som han trånade efter. Det här är ju en lågpriskedja där man kan hitta guldkorn och när vi ändå var därinne råkade jag hitta en fin kavaj som passar perfekt att ha på jobbet. Till den köpte jag en vit jobblus med fina detaljer. Kostnad? 0 kr eftersom jag hade presentkort på 500 kr. Minstingen fick sin luvtröja, 199 kr. 

Åhléns. Där köpte jag nagelfilar och ett nagellack för sammanlagt 164 kr. Kostnad? 0 kr eftersom jag hade presentkort som täckte hela beloppet. Nu kastar jag de gamla nagelfilarna och byter ut till dessa nya, fräscha. 

SUMMA: 1866 kr
Betalat totalt: 1062 kr
Rabatt: 805 kr

En rabatt på så många hundralappar gör det lätt värt det! Jag kommer att fortsätta kämpa med betalda undersökningar för att fortsätta dra in dessa extra pengar. Mina nya kläder är riktigt snygga och jag är glad över att ha något nytt att ha på mig på jobbet efter påskledigheten. Det hör inte till vanligheterna att jag kostar på mig något.

Våra övriga utgifter för påsken, så som mat och påskgodis, kommer att redovisas i veckorapporten. 

Tills dess önskar jag er alla en god fortsättning på påskhelgen!


Så här års saknar hela familjen vår tama och tillgivna lilla kanin extra mycket. Att ha en egen påskhare hemma förhöjde verkligen påskstämningen.


6 kommentarer:

 1. Hej. Jag är intresserad av dessa betalda undersökningar.
  Kan du tipsa var jag kan hitta seriösa sådana.
  Hälsn / Ramona

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ramona,
   här kan du se en utvärdering jag gjorde på de olika företagen som erbjuder betalda undersökningar: http://spardiet.blogspot.se/2014/08/om-betalda-undersokningar.html

   Radera
 2. Hej, har läst nästan hela din blogg och måste bara stämma in i hyllningskörerna, du skriver oerhört bra och med glimten i ögat. Tror också att en del av din framgång är att du inte är helt fanatisk vilket vissa sparbloggare är. Har inte stenkoll på hur du gjort med ditt bankkort, men skulle vilja komma med ett tips. Själv har jag flera banker allt för olika ändamål tex Swedbank där mitt lönekonto och huslån finns, eftersom jag en gång jobbat där och jag fortfarande bara kan ringa för att fixa saker, ett sparkonto hos Volvokort för att räntan är "bra" och de har insättningsgaranti. Mina aktier handlar jag hos Nordnetdirekt för där är courtaget bara 7:- per transaktion. Och framförallt (antar att man inte börjar en mening med Och, men det kändes bra), har ett Statoil MasterCard, för att utföra mina kortbetalningar, ingen årsavgift, för varje 20000 som jag handlar för med kortet får jag ett presentkort på 100:-, som jag tar med mig till närmsta Statoilmack, och får 100 riktiga pengar för. Det finns en kredit kopplad till kortet, men själv väljer jag att betala in ett belopp, som jag dessutom får ränta på. Hoppas att detta gör att du tar tag i saken och gör en förändring avseende ditt kort oavsett vilken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var härligt att läsa att jag inte är helt fanatisk med tanke på att det är lite så det känns utanför bloggen. Arbetskamrater och vänner börjar nog tycka att det är just vad jag är...

   Jag tar tacksamt emot alla tips och ska kolla upp räntan på Volvokortet. Själv har jag i nuläget två kort, ett på min vanliga bank och ett som går till barnens konto (där barnbidraget kommer in). Vidare har jag sparkonto (och bolån) hos Sbab men aktie- och fonder på Avanza. Häromdagen beställde jag OKQ8-kortet. Antar att det fungerar lite som Statoilkortet du skriver om.

   Radera
 3. Hejsan

  Har läst hela din blogg, och ditt inlägg ovan om presentkort och panelundersökningar fick mig att gå in på Knyt.se där jag svarar på undersökningar.
  Visade sig att jag hade över 700:- i intjänade pengar, så nu har jag beställt presentkort för dem!
  Här ska köpas trädgårdsprylar som verkligen behövs!
  /Carro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, grattis! 700 kr är inte illa. Ja, det blir ju en del om man har tålamodet att vänta ett tag och samla på hög innan man löser ut dem. Kul!

   Radera