måndag 15 juni 2015

Snålcoachens sommarresidens

Jag börjar förvandlas till en nattuggla och de senaste kvällarna har jag fastnat framför tv:n till sent inpå natten. Den ena kvällen sändes presskonferensen om den försvunna flickan efter midnatt och igår kväll satt jag uppe tills brudvalsen var dansad. 

Visst är det sjukt hur de båda händelserna krockade i medierna och det blev ett abstrakt iakttagande från långt håll. Det blev så påtagligt hur den lyckligaste dagen för några samtidigt var den värsta dagen för andra. Resten av familjen tyckte att 9 h och 50 minuters sändning var i mastigaste laget när det gäller kungligt bröllop och flydde till närmaste biograf för att se Jurassic world. Jag förstår att det låter helt obegripligt men de får skylla sig själva som missade när kungen tog en svängom på dansgolvet.

Vad det gäller den påstådda sniksemestern så ser det onekligen lovande ut. 
Semestersnålmånad deluxe. Vi har blivit tillfrågade av goda vänner om vi är intresserade av boende i deras hus i utbyte av husdjurspassning. Självklart ställer vi upp! Vi gillar djur och vi gillar tanken på att få bo i deras stora hus med härlig trädgård - och pool. Att bo i lägenhet under sommaren är ju faktiskt ganska deprimerande. I alla fall om man jämför med möjligheten att ligga i en solstol och läsa en bok, grilla, äta måltider utomhus och LIGGA VID POOLEN OCH KÄNNA SIG LITE HOLLYWOOD HELT GRATIS! 

Som det ser ut nu så kommer vi alltså att flytta in i deras hus under ett par veckors tid. Samtidigt kommer vi att låta min bror ha tillgång till vår lägenhet så att han slipper pendla 60 kilometer. Barnen är överlyckliga och kommer troligtvis att vägra att flytta hem till vår lilla fyrarummare igen men den dagen, den sorgen. Tonåringen erkände att han känt oro för att vi ska hyra någon "stuga mitt ute i ingenstans". Konstigt, för bara ett par år sedan älskade han att leka i och utanför hyrda stugor..? 

Ursprungsplanen var en resa till Åre. 
Vi var sugna på att åka tillbaka till ett boende som vi hyrt tidigare och att tillbringa lite tid i fjällen. Dels för att det är lätt att ta med hunden, dels för att det är lätt att aktivera barnen. Det går att fiska, cykla och vandra uppför skutan. Och det finns en massa roliga aktiviteter att göra inomhus vid dåligt väder. Nackdelen är att det är dyrt. Allt är dyrt i Åre. Dessutom har jag fått tydliga vibbar att jag borde hålla i pengarna och undvika utsvävningar i sommar och då kändes det bra att hoppa över en så dyr semester. Ja, egentligen vill jag naturligtvis alltid hålla i pengar och undvika utsvävningar men semester är semester och då brukar de flesta köpa sig lite härligt miljöombyte. Inte för att jag har någon som helst synsk förmåga men ändå, den här känslan. Oron inför hösten och de förändringar som kan förändra tillvaron fungerar som en effektiv liten varningslampa. Vilket resulterade i att vi aldrig kom till skott med att boka något i fjällen. Vi tvekade och drog ut på det och så kom det här erbjudandet om att få bo somrigt värre istället. Plånboken gör dubbla kullerbyttor av glädje. 

Men än är det slavpass kvar och imorgon väntar en vanlig arbetsmåndag. 

4 kommentarer:

 1. Vi har bott på holiday club i åre, två nätter för under 1000 spänn, tre för dryga tusingen. Då ingår två timmars info om lägenhetsprogrammet som motprestation. Det var det värt, ingen risk för snålisar att köpa på sig nåt heller. Badbiljett på deras bad ingår hela helgen. Hösten var en fin tid att åka dit. Kolla bara att kabinbanan är öppen! Kolla upp det! / hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips!

   Det var Holiday clubs lägenhet (ser ut som radhus) vi bodde i, sist vi var i Åre. Man blir ju lite begränsad också som hundägare, när det gäller boende.

   1 vecka kostade 9000 kr och det är ju helt okej men det är "allt runt omkring" som drar iväg i kostnader. Vi fick inte heller några gratis badbiljetter så det blev ett par dyra besök sist...

   Radera
 2. Det låter härligt att få ett sånt erbjudande, passa på att njuta av semestern, och blir det inte helt lyckat så har det åtminstone inte svidit i plånboken. Själv åker jag från landet, till kolonistugan i Stockholm, svider bara lite grann, njutningen är desto större. Ha en bra sommar!

  SvaraRadera
 3. Vad kan inte bli lyckat när man får ett sådant semesterboende? ;) Tänker såhär för ungarnas del: sol = bad, regn = finns wifi. Haha.

  Tack snälla och må gott i kolonistugan! En kolonistuga är ju VERKLIGEN en form av "tiny house"...kanske det man ska satsa på när barnen blir större och flyttar hemifrån...?

  Önskar dig en härlig sommar!

  SvaraRadera