fredag 12 juni 2015

Äntligen sommarlov!

Jag känner mig verkligen som en tråkig kompis nu men det här får bli ett kort litet inlägg mellan tandborstning och läggdags. Intensiva dagar nu och det kan ju vara bra för min hälsa att somna före 01 någon kväll den här veckan. Jag lovar bot och bättring inom kort (semestern, ni vet).   

Det jag ändå vill passa på att berätta är att jag nu även kan ståta med en ny telefon. Jajamän, plötsligt uppgraderas teknikprylarna i ett rasande tempo. Jag råkade nämna för en kompis att min gamla iphone börjat krångla mer och mer och att jag började bli orolig att den plötsligt skulle lägga av vilken dag som helst. Varpå kompisen berättade att hon hade en "femma" liggandes, helt oanvänd. Den kunde jag få köpa för 800 kr. Jag tvekade inte en sekund eftersom jag a) behöver en ny telefon, b) litar på den tidigare ägaren och c) kan behålla mitt nuvarande - superprisvärda - abonnemang. Så glad jag blev! Rena julafton! Telefonen bytte ägare och jag köpte ett nytt SIM-kort för en hundralapp. Så om vi bortser från att det varit ett helsikes meck med att överföra allt innehåll är det fint med en ny telefon som fungerar utan krångel. Absolut värt dryga tusenlappen i kostnad. Som grädde på moset ingick ett supersnyggt flipfodral i köpet. 

Men oroa er inte, nu blir det inget mer fokus på teknik utan på semestern. 
I sommar ska vi försöka komma så billigt undan som möjligt. Tidigare år har vi avsatt delar av buffertkontot för att betala lite guldkant på tillvaron. I år tänker vi annorlunda och vill helst låta bli att röra både sparade pengar och skatteåterbäring. Jag känner att jag behöver ta igen de utgifter som varit på sistone och komma ikapp så semestern bör och ska fyllas med välgörande sniklösningar. 

Idag var det skolavslutning för barnen. Nu har de sommarlov och en lång rad lediga veckor ligger framför dem. Kommer ni ihåg känslan? Så härlig! 


7 kommentarer:

 1. Klokt att köpa en begagnad telefon. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns bra! Särskilt när jag känner säljaren och vet att det är ett tryggt köp :)

   Radera
 2. Så lägligt, och en bra affär - grattis!

  Sniksemester med Snålcoachen kan bli givande läsning, tänker jag. Jag följer!

  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar :)
   Det lönar sig helt klart att gråta ut i bekantskapskretsen... Säljaren blev glad som blev av med en mobil som låg i byrålådan och skräpade så det blev win-win!

   Radera
 3. OM jag kommer ihåg känslan! Skolavslutningen med sin bitterljuva doft av färdigvässade blyertspennor och hägg. Minnet av de första "pumpsen" som hade det rätta vuxenklickandet mot golvet när jag gick ut femman eller sexan. Hela veckan innan själva avslutningen, med lata roliga dagar och en fröken som var extra glad och mild i sinnet. Jag minns att jag tyckte det var lite konstigt att de vuxna verkade glada över att det skulle bli sommarlov.:-).. Min mamma som alltid såg till att vara ledig på min examen för att göra avocado med räkröra till förrätt. Ja, det var på 80-talet jag växte upp. Den känslan, och alla försommardofterna är några av mina allra vackraste barndomsminnen.

  Vilken superdeal på telefonen! Det var ett bra köp. Jag fortsätter kompulsivhandla grus och jord och idag ska jag på plantskolan med en riktig påhejare när det kommer till växtinköp. Jag borde ta med den bromsande sambon men väljer svärmor istället för då blir det så mycket roligare, vi är livsfarliga tillsammans. Det kommer rulla kulor. Så här blir det samma sorts semester, hemma, billiga alternativ hos familjen och fokus på att vara tillsammans i lugn och ro på platser vi inte behöver trängas med andra, bara den ansatsen gör att dyra inträdesplace faller bort. Vi kan väl hänga gäng här i sommar om vi får lappsjuka :-)

  Ha en sjukt härlig helg, nu ska jag rita en karta över höga (svindyra) mellanhöga (överkomliga i pris) och låga (kan komma undan med billiga smultron) perenner och planera dagens plantspenderande.
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du är så rolig! Men det vet du ju redan att jag tycker. Lova att aldrig försvinna ur mitt kommentarsfält.

   Jag grät mig genom skolavslutningen även denna gång. Det är något med alla finklädda barn och stämningen. Jag uppvärmningssnyftar lite lagom när läraren håller tal och när barnen bjuder på sina små uppträdanden och sedan blir det fullt flöde i tårkanalerna när de drar igång med "Den blomstertid nu kommer" osv. Det är så vackert och rörande. Och ja, man minns exakt hur det kändes när man själv var barn och det var skolavslutning. Så fina minnen!

   Dessutom vet jag att barnen sedan går vidare till högstadiet och då är man inte välkommen pga pinsamt så det gäller att passa på att närvara medan man kan :)

   Lycka till med trädgårdsfixet! Att lägga pengar på trädgården och sedan stanna hemma och hänga i den låter som en utmärkt och smart semester. Man ska trivas där man bor och det går ju att prioritera vart pengarna ska gå. Plantera på och njut av lyxen att ha en trädgård. Att bo i lägenhet är inte lika upphetsande den här årstiden.

   Radera
 4. Jag tror dig. I det här fallet hade kompisen köpt en femma till sig och hann använda den i ett par veckor då arbetsgivaren erbjöd henne en nyare modell, sexan. Tror att många känner sig frestade att byta till senaste modellen och då blir andrahandsmarknaden proppfull (= bra priser!)

  SvaraRadera