söndag 21 juni 2015

Midsommarpaus i nedräkningen

Midsommar kan firas på lite olika sätt och vi valde bort dans runt midsommarstången då vi har en konvalescent här hemma.

Min man är nu sjukskriven i en månad och han verkar efter omständigheterna ganska nöjd med att vara ordinerad vila och att han inte får lyfta något tyngre än typ en tandborste (eller grilltång om man så vill, vilket ju var praktiskt så här under midsommarhelgen). Till exempel slapp han ett antal hundpromenader i ösregn och det är ju inte varje dag man har sjukintyg på sådant. Jag och barnen har ungefär 27 gräl om dagen om vems tur det är att gå ut med hunden, dammsuga, kasta soporna och andra hushållssysslor som vanligtvis delas mer jämlikt. För övrigt är jag bra sugen på att skriva ett helt blogginlägg om när män är sjuka men jag besparar er det eftersom det här är en sparblogg. 

Skämt åsido, vi har haft en trevlig helg och i runda slängar gick det en femhundring till midsommarmat och ytterligare ett par hundra för resten av långhelgen. Familjens sjukling menade att några extra goda måltider would ease the pain så att säga. I ett försök att balansera upp slöseriet så loggade jag i morse in på alla paneler som jag deltagit i och håvade in belöningar. Det kändes som det enda rätta att göra efter frosseriet som inte var på extrapris. Om jag minns rätt så blev det närmare 200 kr rakt in på Paypal och presentkort för 700 kr. Jag är medveten om att jag jobbar för en skrattretande timpenning men det känns ändå lätt värt när det är dags att casha in. Så trots en viss omfördelning av pengarna gick jag alltså plus under helgen. 

Nackdelen med långhelg är att man hinner bli bortskämd med sovmorgon och får en ljuvlig försmak av semester. Och då drabbas man inte direkt av superpepp inför tanken på att jobba en vecka till innan den riktiga långledigheten kickar igång. Särskilt inte när både man och barn är hemma och kommer att be mig tassa tyst som en mus när jag kliver upp på morgnarna. Rent ekonomiskt innebär makens sjukskrivning att aktiebolaget betalar sjuklön de första 14 dagarna i sjukperioden och sedan betalar Försäkringskassan. 


6 kommentarer:

 1. Å jag tampas med två veckor kvar före semester. Jag har SÅ svårt att motivera fötterna i riktning mot kontoret dessa dagar. Jag vill bara baka rabarberkakor och viska söta ord till grönkålen slm äntligen njuter lite värme. Noterade att täckjackan (den tjocka modellen) hänger kvar i hallen och den var på dagarna före midsommar då vi äntligen fick värme här i norrland.
  Jag fortsätter mitt slösa-mayham. Skyndade mig att handla ett par skor till mig själv och en halv garderob till barnet som växer värre än grönkålen ( vi har golvvärme) för jag tänkte försöka starta om sniknerven när nya lönen kommer. Till och med MINA skor var nödvändiga. Jag är en sån där som vänninorna antingen skrattar åt eller tycker synd om när de ser hur liten mängd kläder jag har. Jag överdriver lite men sant är att jag inte kännef någon kvinna som har färre plagg än jag. Jag tror inte många har så dyra plagg heller men det pratar man ju inte om. De håller i evigheters evigheter och är alltid "moderna", åtminstone i min egen fashionvärld :-)
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle ha svarat dig redan igår men lyckades somna med datorn i knäet. Det är då man vet att det är dags för semester...

   Dessutom verkar du följa mitt motto: ju dyrare plagg, desto färre behövs. Eller något i den stilen. Jag kommer att behöva köpa nya jobbkläder i höst och funderar på att hosta upp pengar till ett par nya kostymbyxor, en ny ny kjol och en ny kavaj. Sedan behöver jag bara varva toppar och tillbehör = klart! Det borde funka i ett helt år innan folk reagerar och tycker att man är enformigt klädd. Och under tiden kanske någon kollega säger upp sig och slutar och då är det en mindre som märker något...

   Ps. Vad är det för designerplagg du har på dig när du struttar runt och inspekterar grönkålsodlingen?

   Radera
 2. Hej!

  Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig för en förfrågan.
  Du får mer än gärna maila mig på: camilla.holmgren.holmsten@mexikomedia.com

  Mvh Camilla
  Mexiko Media

  SvaraRadera
 3. Vi hoppade också över dans kring stången.
  Istället spelade vi introt till Fåret Shaun innan vi högg in på tårtan som var en avbild av densamma.
  Kanske lika knäppt som att hoppa små grodorna...?!
  Jag gnolar i alla fall på Shaun-raderna både nu och då... :)

  Ja, nu är du ännu närmare semestern då!
  Själv är jag ledig nu och jag njuuuter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste ditt Midsommar-Shaun-inlägg och måste säga att det var en riktig glädjespridare! Jag läste upp första stycket för hela min familj, det om Shauntårtan och hur ni spelade introt, och vi är rörande ense om att du är en underbar person. Vad vore livet utan internet och de härliga människor det för med sig?!

   Radera
 4. Haha, vilken syn! Jag tycker mycket om Rodebjer och Hope, någon Marimekko, de färglösa.. Men jeansen köper jag ALLTID på Gina Tricot, de passar mug svinbra. Alltså inga poppiga märken utan lite mer avskalade. Jag gör ett nytt försök med denna lön. Linssallad på utflykten i morgon. Och självklart medhavd kaffetermos! Ha en fin helg.
  Morsan

  SvaraRadera