torsdag 1 januari 2015

GOTT NYTT 2015

Hur kommer det sig att nyårsdagen alltid är årets tröttaste dag och det oavsett vad man gjorde på nyårsafton? Hela dagen har jag kämpat mot lusten att lägga mig och sova middag och jag har inte orkat ta mig för något vettigt alls. Det måste vara något psykologiskt med tanke på att min nyårsafton var alkoholfri och jag låg nerbäddad redan innan fyrverkerierna tystnat efter tolvslaget. Jag startade dagen med en rejäl sovmorgon också. Ja, jag är alltså låtsasbakis men jag har i alla fall hållit mig från pizzerian. Det blev ingen snabbmat alls utan vi tinade kyckling från frysen. Det finns mycket hemma i matväg nu så inga fler utsvävningar på ett tag. 

Jag tänkte att jag skulle göra en kontokontroll - men orken tröt. 
För den som är intresserad av siffror kan nämnas att jag har sparat 13 000 kr från decemberlönen och att jag i skrivande stund har 6234 kr kvar att leva på till nästa lön. Det orkade jag i alla fall logga in och kolla. Jag är nöjd med siffrorna, särskilt med tanke på julen som varit och att så pass mycket kunde gå till sparande. I januari kommer jag som vanligt att få årets sämsta lön och får vara glad om det blir något över. Mitt "amorteringskrav" får en tuff start men det är lite meningen med en utmaning, det blir snabbt tråkigt om det är för lätt. 

Jag hade funderingar på att göra en årsresumé eller en sammanfattning av det gångna året men det är ju ändå resultatet som är det roliga. Därför hoppar jag all genomgång och går direkt på sammanfattning av SPARÅRET 2014: 

Totalt sparat under 2014: 
180.921 kr (inkl. skatteåterbäring men exkl barnbidrag). 
Älskar varenda liten krona av hela mitt hjärta, särskilt de där sista 21 kronorna. De gör skillnad de också. 
Som alternativ till nyårskaramell har jag bestämt mig för att hänga ut mitt bolån till allmän beskådan. Detta med tanke på att årets utmaning går ut på att amortera ner det en aning. Då är det ju bra att ni hänger med i skuldträsket. 
Så, bolån idag: 1 374 800 kr. 

Det blir spännande att se var det slutar om ett år. 


10 kommentarer:

 1. Härligt! Grymt motiverande är din blogg och jag tar inspirationen med mig in i en period som hos mig kommer vara lite knaper. Det är dock helt självvalt men det är en del av grejen. Att utmana sig. Lycka till under 2015!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir jättenyfiken, vad går din knapra (självvalda) period ut på och vad gör du för knapert?

   Om du läst dagens blogginlägg så förstår du att dina värmande och peppande ord betyder en hel del för MIG också. Jag börjar bli en utmaningsmissbrukare :)

   Radera
 2. Blir så otroligt inspirerad av både dina mål & ditt sätt att skriva. Mitt mål är att bli skuldfri i år & spara lite för att nästa år lägga allt jag tidigare betalat av saker med på sparande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men heja Anette!
   Det är ju kanonbra att betala av sina skulder. Då är man både "ren och fri" sedan och den känslan är oslagbar. Bara kör!!

   Och glöm inte att uppdatera mig på hur det går!

   Radera
 3. Kul! Bara ett ord : Fortsätt !

  SvaraRadera
 4. Visst är det konstigt att vara nyktert bakis, kände precis så jag också!
  Mycket bra jobbat med sparandet!
  Jag ser verkligen fram emot dina kommande inlägg - keep upp the good Work :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är härligt att du uppskattar bloggen och jag blir så himla glad över att höra av er läsare i kommentarsfältet!

   Jag ska försöka kämpa på med min amorteringsutmaning och snusstoppet. 2015 blir en tuffare utmaning än 2014 så vi får se hur det går.

   Radera
 5. Fantastiskt jobbat! Är detta på din egna lön? Grattis och gott nytt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och god fortsättning på dig också! Ja, det är från min egna lön. Det är allt jag sparat under 2014 inkl. pensionssparande + skatteåterbäringen.

   Radera