lördag 17 januari 2015

Att vara en torrboll

Jahaja, jag bangade en jätterolig utekväll för att jag är en grinig surkärring. 
Ikväll samlades drygt 20 personer med anknytning till min arbetsplats för att ha en helkväll tillsammans. En sådan där kväll som det kommer att pratas om länge efteråt. Först tänkte jag tacka ja men sedan ångrade jag mig. Jag känner mig så himla tråkig men nu ligger jag alltså här i soffan och äter choklad istället för att vara ute och dansa på bordet på någon klubb. Bra för ekonomin men lite trist att känna sig som en torrboll.

Tro det eller ej, men jag tackade faktiskt inte nej av ekonomiska skäl utan av trötthet. Jag ska inte skylla allt på snusstoppet men ända sedan jag slutade snusa har jag upplevt en brutal trötthet och allra värst är det på kvällarna. Jag kan inte påstå att jag är deppig men till och från kan jag känna mig nedstämd och framför allt blir jag inte lika glad av sådant som brukar göra mig glad. Det är helt sjukt men sant. Snacka om att man haft ett äckligt gift i kroppen! Som jag har förstått det så är det här vanligt, det är en stor omställning när man varit van vid en kemisk belöning och sedan *pang* uteblir den helt. 

Hur som helst, det är en bidragande orsak till att soffan och en kopp te kändes som ett mer lockande alternativ. Att jag samtidigt sparar minst 500 kr ser jag bara som en bonus (troligtvis ännu mer om jag tänker på hur jag brukar ta mig hem om det blir sent - genom att hoppa in i en taxi). Om jag verkligen hade velat gå så hade det kanske varit värt det men nu kändes det inte alls särskilt frestande. Däremot blir jag lite besviken på mig själv när jag inte orkar anstränga mig. Att jag förvandlats till en hopplös hemmatönt.

Jag är inne på min artonde snusfria dag och behöver i alla fall inte längre kämpa emot en impuls att bitchslapa folk så fort de pratar med mig vid fel tillfälle. Alltid något. 

På kontot syns naturligtvis inga större förändringar än men jag vet att det kommer att märkas med tiden. Jag loggade in på banken idag och såg att jag har 4949 kr kvar på lönekontot. Jag känner mig nöjd med det, ingen fattig-januari här inte. I fredags skickade jag in underlaget till löneavdelningen och för min del såg det inte alltför muntert ut. December är en av årets sämsta månader i min bransch så jag är åtminstone förberedd på att det blir eländigt. Jag behöver behålla så mycket som möjligt av det som finns kvar på lönekontot nu för att balansera upp inkomstminskningen. Särskilt med tanke på "amorteringskravet". Men jag räknar iskallt med att ha kvar minst 4000 kr om sex dagar och då behöver jag bara putta till en tusenlapp för att lägga in årets första amortering.  

Och nu ska den här pensionärsliknande varelsen gå och knyta sig. 
12 kommentarer:

 1. Sån där torrboll är jag ofta, fast jag aldrig har snusat... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Somliga av oss behöver något att skylla på... :)

   Radera
 2. Här är en till torrboll och jag kan inte skylla på tobak av olika slag heller...jag skyller på vintermörkret. ^_^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vintermörkret brukar vara min favvo-ursäkt nr 1 men nu är det tyvärr dubbelt upp och stört omöjligt att ta sig någonstans på kvällarna.

   Radera
 3. Tycker du gör det bra med ditt snusstoppet, det är tusan inte lätt (kan jag tänka mig... för inte snusar jag och inte har jag snusat och inte heller rökt). När jag däremot slutar dricka cola (pinsamt men ack så sant) har jag en eller två dagar (max 3) en jättetrötthet och ledsenhet och jagvillintegöranågonting ALLS. Jag skulle vilja krypa ner under täcket och sova bort tre dagar, typ men det kan man ju inte göra det, man har ju plikter. Sova bort tre dagar skulle nog också vara trist.

  Nåja...

  Heja dig med ditt snusstopp! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)

   Cola ÄR beroendeframkallande! Jag känner en person som var Colamissbrukare i flera år och det var fruktansvärt svårt för henne att lägga av. Hennes kyl var alltid proppad med 1½ liters flaskor och vi andra tyckte att det var absurt.

   Så ja, abstinensbesvären som du beskrev är ungefär de samma för de flesta av dessa beroendeframkallande ämnen som vi luras att använda. Tyvärr gick det här inte över på två-tre dagar utan livet känns lite sugigt emellanåt. Vilket bara gör mig förbannad och fast besluten att INTE ta någon snus.

   Radera
  2. Ja, det är verkligen beroendeframkallande! När jag sedan ska unna mig att dricka så kan jag vara fast i det igen. Det beror lite på hur mycket det blir när jag unnar mig. Inte alls samma med fanta. Det är inte klokt men så är det.

   Radera
 4. Jag trodde först det var mig du menade! Jag har alltid varit en torrboll, förstår inte vad som är roligt med klackarna i taket eller kung i baren. Så torr att det finns risk för självantändning.... och då blir jag eld och lågor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag skulle inte heller gå ut och slå klackarna i taket om jag var tvungen att mjölka kor och fösa grisar klockan...är det fyra på morgonen ni bönder startar?

   Radera
  2. Ja, när vi har sovmorgon! Nej men det beror på hur långt det är att köra, vill börja fem i ladugården så väckning är mellan halv fyra och halv fem. Härligt!

   Radera
  3. HERREGUD?! Ni morgonpigga är ett märkligt släkte...

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera