fredag 5 december 2014

Visdom visar vägen

Jag är egentligen inget fan av alla dessa skyltar med visdomsord som finns överallt, men det här passar verkligen in på oss hårdsparare. 

7 kommentarer:

 1. Håller med :-)
  Och de glömmer ofta att resan till målet är viktigare än målet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, men det är i nog först i slutändan man får veta om resultatet var mödan värt. Och det är jag övertygad om att det är :)

   Radera
 2. så sant men ändå så svårt att komma ihåg när man försöker komma med ursäkter till sin shoppingglade vän till varför man inte köper den där tischan som "bara kostar 99 kr - det är ju rea!". Lika svårt är det att hålla igen när syster glatt kommer hem med x antal nya skor efter att ha klagat på hur många dagar det är till nästa lön... Räkna långsamt till 10 i sitt huvud och upprepa mantrat "det är våra olikheter som gör oss härliga, det ÄR våra olikheter som gör oss härliga...."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR ju faktiskt våra olikheter som gör oss härliga ;)
   Man måste tänka ett steg längre än de shoppingglada vännerna och släktingarna och inse att de får göra sina val i livet samtidigt som vi gör vårt. Jag tycker att andra sparbloggar hjälper mig att hålla fokus på ett bra sätt och det är skönt att veta att det finns fler som tänker i samma banor som jag. Tillsammans är vi starka och allt det där...

   Radera
 3. Och jag älskar dem! :) Jag tror att dessa skyltar med text sätter sig snabbare i min minnesbank. Jag bär med mig dem och när jag behöver rabblar jag upp dem för mig själv som ett mantra. Simsalabim... och genast blir jag urstark mentalt, eller nja... I wish!

  Den här snor jag av dig för den var ju klockren! :)

  Men så kommer jag till frågan: hur gör man för att skaka av sig andra människors icke förståelse för den förändring man håller på med? Jag tycker att vissa människor kan vara mer nedlåtande än andra. Man får gärna tycka olika och komma med kommentarer och frågor men det beror mer på hur det sägs. Tonfall och mimik. Jag läser in allt. Jag tycker det är svårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, jag erkänner: jag har faktiskt några visdomsord sparade i mobilen :) Men jag har lite svårt för när de massproduceras på sociala medier och en del är bara för kletiga.

   Nu till din fråga. Jag tycker att den är så intressant att jag gärna vill ta upp den i bloggen så du kommer att hitta mitt svar i nästa blogginlägg. Hoppas att det är okej för dig.

   Radera