lördag 2 juli 2016

Varken glamsquad eller assistenter

Vi är alla olika. Så här fungerar min hjärna: den vill sålla bort allt jobbigt, omständigt och tidskrävande och enbart fokusera på målet istället för uppgiften. Vi leker med tanken att jag ska flyga till Peking, då vill jag bara tänka på hur jag är framme och kliver av planet på flygplatsen. Allt det där innan, alla förberedelser, är bara pest. Jag orkar liksom inte tänka på alla moment som krävs för att kunna ta mig dit. Och det jag avskyr allra mest är att packa. Att rensa går bra, eller att vika om kläder i garderoben, men så fort det ska packas tar det emot. Att få ihop en liten resväska för att åka på semester är ett uthärdligt projekt i jämförelse med större grejer som en flytt. 

Folk hånar Hollywoodstjärnor som har assistenter till allt (och dessa assistenter som i sin tur anställer assistenter vars uppgift är att assistera assistenten!). Det skulle inte falla stjärnorna in att posta ett brev eller smörja in fötterna själv. Och det är ju tokigt kan man tycka. Kim Kardashian har ett ett glamsquad som väntar varje morgon när hon vaknar så att hon slipper borsta håret och plocka fram kläder av egen kraft. Om ni tycker att det är sjukt så kommer ni inte att tycka att det är lika galet som att hennes treåriga dotter också har ett eget glamsquad som ser till att hon är piffig och redo att möta dagen. Det är här min bekännelse kommer in i bilden...Vi tycker att dessa människor är totalt verklighetsfrånvända men om jag vore multibiljardär skulle jag verkligen prioritera att leja ut allt tråk-tråk till någon annan. Framför allt det som är fysiskt och tidskrävande. Sedan kan jag absolut fortsätta smörja in mina fötter eller leta efter en brevlåda. Bara jag slipper göra sådant jag avskyr. 

Så nu när ni vet detta kan ni ju tänka er mitt ansiktsuttryck när det gick upp för mig att målaren tänker komma och måla men ingenting annat. Det är vad målare gör, de målar. De kommer inte och packar alla ens saker åt en och de tömmer inte rummen på möbler och mattor. Eller det kanske de gör men då får man betala för det också och det lär inte vara billigt. I vardagsrummet har vi ett väggskåp som var fullt med grejer. Man tror att man är minimalist tills man tömt ETT skåp och det visade sig innehålla 100 fotoalbum och så mycket teknikprylar att det skulle kunna fylla ett eget våningsplan på Media Markt. Det är saker man inte kan slänga, hur minimalistisk man än vill vara. 

Vi tar det en gång till: målaren ska måla om hall, vardagsrum, kök och ett sovrum. Dra mig baklänges vad mycket saker det finns överallt i dessa rum! Saker som måste flyttas så de inte är i vägen. Nåväl, den saken är under kontroll nu. Sedan var det makens operation (som gick bra) så nu är han konvalescent (vilket vi är vana vid) och får inte lyfta något tyngre än armen i en månads tid. Lägg därtill att jag fortfarande jobbar heltid, ingen semester i sikte än på ett par veckor. Detta är typ svaret på varför ni inte fick något blogginlägg i onsdags, min vanliga bloggdag. Jag hade fullt upp med att ligga och andas i en påse medan jag klagade på mitt stressiga liv.

Häromdagen var jag på Apoteket för att hämta ut pollenmedicin åt min son. Då såg jag att de sålde ut hudvård från Estelle & Thild för halva priset. Jag passade på att köpa en rengöring och en ansiktskräm. Jag har aldrig testat deras produkter tidigare men kunde inte låta bli när priset var så bra. Det finns för- och nackdelar med att undvika butiker och en nackdel är helt klart att man riskerar missa bra erbjudanden på sådant man faktiskt behöver. Som ni vet köper jag nästan aldrig något till fullt pris längre och då köper man inte när det behövs utan passar på vid extrapriser. 

Hur som helst berättade jag för en kompis och hon gjorde en förskräckt grimas "Åh nej, de luktar så himla konstigt!" Jamen så klart de gör, bara för att jag tyckte att jag kunde få lyxa till det för en gångs skull. Jag gick hem och skulle provsniffa på dem men rengöringen har en liten folieflärp som förseglar öppningen så jag vill inte öppna den innan min nuvarande rengöring tagit slut. Hudkrämen däremot kunde jag testa och jag tycker inte den luktar illa. Den luktade lite svagt blommigt, som någons mormor ungefär. Tantdoft. Så jag får vänta och se hur rengöringen doftar, det står fragrance free på förpackningen och det kan ju betyda lite vad som helst men jag antar att det är där boven i dramat är.


5 kommentarer:

 1. Förutom din besparing kan du ju alltid glädja dig åt att du slipper flera av de kemikalier som din vännina smörjer sig med. Glamsquad är det för övrigt vad politikerna avser med "enkla jobb"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkla jobb är ju sådana du ser utomlands men vi inte har här: i Japan tex står det en person vid rulltrappan och säger något på japanska (japp det är allt), i USA har vi pensionärer (åldersmässigt alltså, de har inte tillräckligt med pengar för att endast leva på sina pension) på Wal-Mart och som står vid ingången och hälsar kunderna s.k. "meet and greet". På amerikanska flygplatser är det vanligt att mellan olika rum istället för att ha dörrar och andra lösningar har man två, tre personer som sitter på varsin stol och tittar så att inte passagerarna "går åt fel håll". I Frankrike har mat tex folk som timmarna innan supermarketen öppnar fyller på varor i hyllorna (dvs inte de vanliga anställda).
   Om motsvarande lösningar skulle införas i Sverige så skulle jag känna mig obekväm och välja andra affärer och andra ställen att spendera mina pengar på.
   Det blir lite som att uppmana gästerna på McDonalds att inte plocka bort efter sig när de ätit klart, för att på så sätt skapa fler/mer jobb

   Glamsquad spelar i en helt annan liga: de måste ju ha "personality skills", tala samma språk och vara oerhört service minded

   Radera
  2. Hm, jag undrar vad det är för enkla jobb som regeringen pratar om hela tiden nu med tanke på alla nyanlända som ska sysselsättas. Jag såg mer framför mig hur de ska få lägga papper i kuvert, tömma papperskorgar och liknande sysslor.

   För övrigt håller jag verkligen med dig om att jag skulle känna mig obekväm om den typen av jobb som du beskrev skulle införas här. Jag skulle också hellre vända mig någon annanstans.

   Glamsquad däremot, är trots allt stylister och utbildad hår/makeupartister. Man kan tycka vad man vill om kändisar som anlitar folk som ska få dem att känna sig som ompysslade Barbiedockor men jag är övertygad att det ställer höga krav på professionen när det gäller servicepersonalens roll.

   Radera
 2. Jag upplever att dofter är himla individuellt, jag vet t ex som många som älskar krämer som doftar ros men det är verkligen min värsta doft. Så håller tummarna för att det är en doft som passar dig. Jag har för övrigt använt Estelle&Thilds produkter och tycker de flesta jag testat varit bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte heller rosdoft! Dessutom är jag ganska känslig för starka dofter (särskilt om jag inte gillar dem 'logiskt hehe').

   Kul att du gillade produkterna ändå, eftersom de kostade en slant även på halva priset.

   Radera