tisdag 19 juli 2016

Semestershopping

Att checka ut för semester måste väl ändå vara den bästa dagen på året för oss löneslavar. Den frihetskänslan alltså! Som ett kosläpp - att få komma ut på grönbete efter en lång vinter i ladugården. Igår funderade jag på vad som är det mest ansträngande jag kommer att göra i ett par veckor framöver. Läsa böcker? Duscha? Tugga?

Hittills har jag hunnit sova middag och baka bröd. I förmiddags hängde jag i ett köpcentrum med minstingen. Kanske inte the place to be för en sparare tänker ni men vänta bara, vi gick nämligen bananas med mina hamstrade presentkort. Jag har förstått att de flesta sparbloggare väljer bort undersökningar på nätet. Det är egentligen inget konstigt med det, timpenningen är usel. Själv tycker jag att det är värt det eftersom jag med lätthet betar av dem medan jag tittar på nyheter på TV eller väntar på att potatisen kokar. Det går fort att få ihop en hundring, det motsvarar en hel del pantburkar om man vill se det från ett annat håll.

Mina barn ber inte om jättemycket grejer men de kan knappast hjälpa att de fortfarande växer och behöver kläder på kroppen. Nu var det den yngsta killen som behövde nytt i garderoben och jag hade lovat honom en shoppingdag liknande den vi hade förra sommaren. Innan vi gick samlade jag ihop alla presentkort jag tagit med hit och stoppade ner i väskan. De senaste månaderna har jag samlat på hög och tänkt att det kan vara trevligt att ha med på semestern. Utöver dessa presentkort som jag jobbat ihop hade sonen även ett eget presentkort som han fått av släktingar i julklapp, laddat med 600 kr. Ett sådant plastkort som fungerar i alla butiker i köpcentret. Och ja ni läste rätt, julklapp. Men den här ungen gör inte av med en krona om man inte knuffar på lite så jag tog helt enkelt med det också.

På H&M blev det tre par shorts, två tröjor och två storpack strumpor. Totalt: 698 kr. 
Jag hade presentkort som täckte hela beloppet.

Han ville ha ett par enkla skor han inte behöver vara överdrivet rädd om och som inte behöver knytas, så på Stadium köpte vi ett par slip on-skor (Vanskopior) för 249 kr. 
Jag betalade med presentkort. 

En sväng in på Åhléns för att jag också behövde köpa något: en poleringsfil till naglarna. Köpte två filar för totalt 58 kr. 
Jag betalade med presentkort. 

Det sonen gillar bäst är skor så vi avslutade med att köpa två par riktigt fina skor som även ska fungera i skolan i höst. Det ena paret kostade 1200 kr och det andra var lite billigare, 800 kr. Han brukar inte få riktigt så dyra skor men jag sade ja eftersom han sköt till hälften av pengarna på det dyrare paret med julpengarna. Det andra paret skor fick han som en belöning från mig för att han sommarjobbar och kämpar så duktigt. 

Innan någon frågar: jo, jag har fortfarande två barn men tonåringen har varit bortrest. Först bodde han hos en kompis med skilda föräldrar, vilket ledde till att de bodde ett par dagar hos pappan och sedan ett par dagar hos mamman. Kompisen hade jättetråkigt eftersom hans föräldrar fortfarande jobbade och de uppskattar när vår son är där. Det är lite mer motor i vår son så han ser till att det händer något på dagarna. Att de går utanför dörren istället för att bara sitta och spela. Att de kommer iväg och tränar, går och spelar fotboll och äter riktig mat. Efter det kom han hem ett par dagar innan det var dags att åka till flickvännen som bor i en annan stad. Igår kom han äntligen hem därifrån. Så efterlängtad! 

Och om någon undrar över min skönhetsoperation light i förra inlägget, svullnaden i ansiktet har lagt sig och istället har det bildats ett fult sår. Det ser faktiskt ut som om någon fimpat en cigarett i mitt ansikte och det är naturligtvis en skrämmande syn om man inte vet vad som egentligen hänt. Som tur är syns det inte när jag har solbrillor. Så vi får hoppas på ett par soliga veckor. 
6 kommentarer:

 1. Har inte hört något på ett tag om hur det har gått med målningen i lägenheten, har din bror återrapporterat något, kanske skickat några bilder eller så? Kanske blir det strid i tingsrätten: mr & mrs snålcoach vs 'the painter'? För ni skrev väl ett detaljerat kontrakt om vad som skulle uppfyllas, med stipulerade prisavdrag om det inte var tillfyllest. Kanske en oberoende inspektör även är inblandad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Att du inte hört något om målningen beror på att de började så sent som i måndags. Men nu när de väl kommit igång verkar det gå undan. Fick bilder häromdagen på de spacklade väggarna (såg snyggt ut med grått, nästan så att jag ångrade att vi valde vitt. Haha) och so far, so good. Jag får återkomma med ett omdöme längre fram, när de är klara...
   Trevlig sommar!

   Radera
 2. Här får du tips på eventuellt nya paneler du inte redan är medlem i. Kom in på den bloggen av en slump idag och har redan gått med i ytterligare tre paneler. Naturligtvis de som verkade enklast, de är ju dem man i realiteten sedan orka engagera sig. Vet inte hur många jag är med i, kanske 7 eller 8 nu. Har ständigt presentkort i plånkan. Och det verkar du också ha! Men man kan inte ha för många... ;)

  http://klirrikassanhemma.blogspot.se/p/undersokningar.html

  Eva :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Eva, ett stort tack för länken. Hoppas att jag kan handplocka något guldkorn ur listan. Har du någon att rekommendera som verkar smidig och där det går snabbt att komma upp i poäng? Och ja, jag har nästan alltid något presentkort i plånboken. I slutändan handlar det trots allt om tusentals kronor (skattefritt!).

   Radera
 3. Vilka undersökningar är det du gör? Länk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eva som kommenterade ovan skickade den här länken. http://klirrikassanhemma.blogspot.se/p/undersokningar.html Där kan du välja och vraka!

   Min favorit är M3 Panel (går snabbt att komma upp i poäng, man får alltid tröstpoäng om man blir utgallrad). Här är ett av mina gamla blogginlägg om betalda undersökningar: http://spardiet.blogspot.se/2014/08/om-betalda-undersokningar.html
   All info är lika aktuell nu som när jag skrev den, förutom att Aftonbladet också börjat med presentkort istället för biobiljetterna som var tidigare.

   Radera