söndag 1 maj 2016

Lite kort om min Valborgshelg

Ännu en storhelg har passerat utan större påverkan på plånboken. Valborg är väl ingen stor festhelg protesterar ni, men säg det till Kungen. Om vi ska vara allvarliga så kan jag berätta att jag kilade in på min lokala stormarknad och därinne handlades det som om det vore midsommar och inte sista april. Folk äter sig verkligen genom ledigheter. 

Allt medan en asket som jag själv firade vårens ankomst med en tallrik broccolisoppa och någon timme senare lufsade över till grannen för att åtminstone vara lite social. Någon brasa orkade jag inte uppsöka. Jag njuter av varje minut jag slipper jobbet så jag har inte så höga krav på livet egentligen. Jag trivs jättebra hemma och ett av mina problem är just att jag är hemma för lite.

Under helgen har vi som familj dessutom befunnit oss utspridda på olika ställen. Tonåringen sov över hos en kompis. Och nej, det dracks ingen alkohol. På kvällen var de ute och spelade fotboll tillsammans med kompisens mamma - risknivå: låg. Min man åkte iväg på någon hundaktivitet långt ut i skogen, tio mil utanför Stockholm tillsammans med andra hundentusiaster i hundförarbyxor. Ja som ni hör är det inte mycket till fest i våra liv just nu. 

Idag gjorde jag en mindre renovering av mig själv (undviker med flit det hemska ordet hemmaspa). Jag färgade håret, skrubbade och filade, smörjde och fixade. Lämnade badkaret som en ny person. Skönhetsvård och skönhetsbehandlingar blir lätt en stor kostnad om man ska leja ut tjänsten. Jag har kompisar som lägger några tusen på det varje månad. Ögonfransförlängningar, tatuerade bryn och manikyr. Själv kom jag undan med en hundring för hårfärgen och får stå ut med mina naturliga ögonfransar. Däremot kommer ni inte att hitta några finurliga skönhetstips från skafferiet i den här bloggen. Jag föredrar att använda köpeprodukter istället för att slaska med ägg och havregryn och kladda ner badrummet med honung. Även om jag fattar att det är prisvärt och fiffigt.  

Nästa vecka fortsätter vi gräva ur frysen. Ångrar att jag inte planerade in före/efter bilder. Märks skillnad redan nu när lådorna inte längre är knökpackade och det blir lättare och lättare att leta efter något man vill plocka fram och tina. Ska bli kul att gå in på banken och räkna ihop matkostnaden under den här perioden då det mesta i frysen är protein och bröd. Se hur stor skillnad det handlar om. 

10 kommentarer:

 1. Tre härliga dagar i naturen - helt gratis. Det blev min Valborgshelg.

  Och så var jag i soprummet och "råkade" hitta ett 50-tal plastkassar i prima skick, som någon slängt tillsammans med en sån där flergångskasse från Ica som man kan samla återvinning i.

  Men frys-ätandet går så där. Fasen, vad man har bunkrat!?

  Må gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, det är påsar för 100 kr (om man ska gå efter vad min lokala stormarknad tar för sina plastpåsar).

   Om jag inte har missförstått har du enpersoshushåll och då kan det nog ta längre tid att jobba sig genom frysens alla lådor. Här går det faktiskt riktigt bra, det är fortfarande mycket kvar men med tanke på att det var packat med grejer från början så... Nu kan man rota runt i lådorna eftersom de är mer tomma än fyllda.

   Kämpa på!

   Radera
 2. Heja dig! äta ur frysen är en jäkligt bra idé! Gjorde det innan min långresa och möts av endast ett paket glass i frysen som min hyresgäst lämnat kvar, väldigt härlig känsla. Ska försöka ta vara på vitvarufriden som lägrat sig över lägenheten och bevara den noga. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det måste vara en fräsch känsla att komma hem till ett paket glass (och mycket roligare än en påse fryst broccoli!).

   Själv har jag nog ändå tänkt fortsätta använda frysen, särskilt till rabattvaror och kort datum-fynd MEN jag vill börja om från början. En ny fräsch och härlig start. Om frysen är helt tömd 1 juli så vet jag sedan att ingenting som ligger där är äldre än så. Bara för att något ligger i frysen betyder det inte att det håller för evigt och till slut känns det inte fräscht med alla märkliga grejer som hamnar längst in- längst bak.

   Radera
 3. Ah! Den som ändå hade ett badkar! Två saker jag absolut saknar sen vi flyttade ut i spenaten: badkaret och bastun. Ibland om vintrarna när det blåser som värst händer det att jag längtar tillbaka. Men sen kommer våren, som nu...
  Och om skönhetstips från skafferiet: Även om du inte tar det så långt som till havregryn och honung tycker jag att du ska ge kokosolja en chans. Billigt och otroligt användbart! Jag använder det till avsminkning och som kroppsolja efter duschen och dessutom till oil pulling (fast det där sista behöver du inte testa om du inte vill - men det är mkt bra hursomhelst).
  Vi äter också ur frysen. Mcyket vegetariskt blir det så här på sluttampen. Spenat och bondbönor, bondbönor och spenat. Och röda vinbär till efterrrätt. Och spenat. Och bondbönor...
  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som du förstår var jag tvungen att googla oil pulling (nästan lite nervöst, VAD ÄR DET?!!) och det verkar ju spännande. Hjälper det verkligen? Märker du skillnad före och efter du började med det?

   Jag har varit utan badkar i ett par av mina boenden och då blir jag lätt en olycklig person, i alla fall på vinterhalvåret då långa varma bad är det som håller mig borta från vinterdepressioner. På sommaren badar jag sällan badkar men det är praktiskt och trevligt när man ska hålla på med inpackning och skönhetsvård.

   Snart har ni ätit upp bondbönorna men då är det väl säsong för nya?

   Radera
  2. Blir inte lika många bondbönor sådda i år kan jag ju säga. Förra året gav större skörd än vi mäktar med. Men i stället sår vi massor av fler sockerärter, och annat godis som vi gillar att äta mycket av - tomater, smultron, jordgubbar t ex (och det här kan jag babbla om hur länge som helst, så det är lika bra jag slutar nu). Angående oil pulling kan jag bara säga att det känns bättre och renare. Men har inga vetenskapliga bevis för det ännu, tror att jag behöver hålla på i ett år eller mer så att min tandläkare kan slås av häpnad. Eller nåt sånt. :)
   /Anna

   Radera
  3. Jag blir så avundsjuk! En stor nackdel med att bo i lgh är ju att det är svårare att få en egen liten täppa att odla på. Att skaffa kolonilott i Stockholm innebär samma kostnader som ett fritidshus, typ. Dessutom har vi inte tid. Så det är tråkigt att bara träffa grönsakerna när de är placerade i hyllan inne på matbutiken.

   Jag har vuxit upp med allt från hallonbuskar till äppelträd så det är tråkigt att inte kunna erbjuda barnen samma möjlighet att plocka bär och frukt på egen mark. Som tur är har vi ett ställe att gå till där alla får plocka äpplen så att de här stadsungarna fått se, med egna ögon, att äpplen faktiskt växer på träd :)

   Radera
 4. jag har lagt mycket pengar på mitt utseende! Massor! En hemmaspadag låter utmärkt! Detta borde jag genast pigga upp mig med=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt riktigt välgörande! Naturligtvis kan det inte jämföras med att låta sig pysslas om på salong men det är något jag prioriterat bort. Och det är terapeutiskt att pyssla och dona själv också. Jag brukar sätta på en bra podcast eller favoritmusik och ta mig tid att verkligen koppla av medan jag filar, skrubbar, kladdar, smörjer och lackar naglarna.

   Radera