onsdag 25 maj 2016

Så värt!

Så här i lönetider blir det en del pyssel med överföringar hit och dit. Alltid lika roligt att hålla på med när det blivit påfyllning på kontot. Och så säger de att jag inte har någon hobby? 

Passade på att även logga in på Paypal och såg att jag hade fått ihop ungefär 1800 kr. Det är ersättning för undersökningar och andra småjobb jag gjort på nätet. Ungefär 600 kr är utbetalade i svenska kronor medan resten är i andra valutor: pund och dollar. När jag klickade på "överför till bankkonto" så kom endast det svenska saldot upp. Det går alltså inte att föra över pund eller USD. Tidigare har jag alltid handlat för PP-pengarna så jag kände inte till det här. Jag gjorde överföringen men nu är frågan vad jag ska göra med mina utländska raringar. Jag hade tänkt handla för dem på en svensk sajt men nu inser jag att det kanske inte är möjligt? 

Jag har verkligen spridit ut mina pengar: 
Skandiabanken 
Sbab
Avanza
OKQ8
Swedbank

Och så de här småpengarna på Paypal...

Har haft mina skäl att använda alla dessa förvaringsställen men nu tycker jag att det är alldeles för spretigt. Jag skulle behöva göra något åt det men vet inte riktigt hur jag ska hugga tag i det. Vi var ju inne på att flytta över lånet men struntade i det i sista minuten. Dels för att jag blev lite irriterad över att vår bankkontakt inte var tydlig med vad det innebar, dels för att vi blev osäkra på om vi verkligen skulle tjäna på det när det är så kort bindningstid kvar. Osäker på om det var rätt beslut eller ej men nu blev det så i alla fall.

Idag frångick vi alla principer och smorde kråset med ordinarie pris-mat. Vi hade något att fira (ett av barnen lyckades med en bragd, vilket också påverkade betyget positivt) och vad passar bättre än att servera kämpens favoritmat? Kalasmåltiden gick på 146 kr men då räckte det två matlådor också. Utslaget alltså ungefär 24 kr per portion. Så härligt att slippa hopkok från frysen för en gångs skull. 
Så värt!

4 kommentarer:

 1. Omedvetenellermedvetenkonsumtion26 maj 2016 00:00

  Åh! Så värt!
  Härligt! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Ja ibland känns det rätt att göra avsteg från principerna.

   Radera
 2. Hej! Det går att konvertera mellan olika valutor i paypal. Det är bara lite svårt att hitta rätt på deras sajt. Mvh Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Karin, vad snällt.
   Lite svårt? Nästan omöjligt skulle jag säga efter att ha letat runt överallt. Men nu när jag vet att det går tänker jag göra ett försök till.

   Radera