torsdag 5 maj 2016

Helg igen!

Helgerna avlöser varandra och det känns som perfekt timing nu när sommarvärmen slog till. Här kommer mitt absolut bästa spartips för barnfamiljer med lite större barn: skicka iväg dem till släkt eller vänner över helgen. En allt-i-ett-lösning där barnpassning, mat och upplevelse ingår i paketet. Själv får man dyrbar egentid och lugn och ro. Allt helt gratis! 

Jag är naturligtvis inte allvarlig. Däremot stämmer det att vi är barnfria för att ungarna är iväg på lantliga upplevelser, dock inte på samma ställe. Minstingen har det riktigt bra, han har fått följa med goda vänner så han har fått åka mycket bil och det grillas hos än den ene och än den andra. De är ett större sällskap med sex vuxna och lika många barn och ungdomar så det är socialt berikande för honom att få komma iväg på egen hand. När han var mindre och började sova över hos kompisar fungerade det inte alls så han blev alltid hemskjutsad eller så fick min man gå och hämta honom om det var nära. Inte så kul mitt i natten när man inte har bil. 

Att vara barnfri innebär att man slipper matlagning, i alla fall om man som vi hade en massa rester kvar i kylen. För lite mat för en hel familj men lagom för två vuxna. En skål tomatsoppa, en bytta köttfärssås och överbliven kokt tagliatelle. Utöver detta finns en tallrik med en kycklingklubba och klyftpotatis som får bli min mans lunch imorgon. Köttfärsen och kycklingklubborna var naturligtvis fynd från frysen - det behöver väl inte ens sägas? 

Så här i den barnfria tystnaden tänkte jag passa på att ta upp frågan om jag bör byta kort - igen. Det var inte alltför länge sedan jag bytte till OKQ8 men kort därefter sänkte de återbäringen från 1% till 0,3%. Snopet kan man ju lugnt säga. Istället har jag nosat reda på att Preem Mastercard har 1% kickback och ingen årsavgift eller fakturaavgift. Så nu funderar jag starkt på att ansöka om ett kort och inte göra som sist, låta tiden gå och komma till skott först långt senare. Någon som har Preemkortet och har en åsikt? Läste någonstans att säkerheten inte är den bästa och har försökt googla fram mer info kring detta, men utan resultat. Förstår inte varför säkerheten skulle vara sämre där än någon annanstans? 


4 kommentarer:

 1. Vi har inte varit barnlediga på 3 år! Det skulle vara så skönt att få en datenight med maken=) I sommar kommer min mamma hit, och hon sa att hon kommer att tvinga oss iväg...längtar=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I feel you!
   Toppen att din mamma kommer och avlastar. Det är så viktigt att få de där stunderna, särskilt när barnen är små. Man blir definitivt en trevligare version av sig själv när man fått ägna sig åt varandra i en relation OCH längta efter barnen.

   Radera
 2. Har Statoils Mastercard (nåja; Circle K som de tydligen ska heta nu) - hittills har de 1% återbäring och jag har inte hört något än i alla fall om att de ska sänka. Man får checkar som man löser in mot kontanter på mackarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra, precis det jag är ute efter! Men hela den här Circle K-grejen alltså, hahaha. Orkar inte så töntigt!

   Radera