tisdag 17 april 2018

En nöjd man

Som Hårdsparare blir man extra glad över kompensationer när det strulat till sig. Särskilt om man har sådan tur att man upplever att ersättningen överstiger den faktiska olägenheten. Det råkade sig så att min man (vägrar kalla honom Herr Snålcoach även om jag vet att det är kutym i sparbloggskretsar) blev strandad i Barcelona ett dygn. Han hade biljett till ett helt vanligt reguljärflyg hem men den planerade avgångstiden flyttades fram flera gånger och efter tre timmar fick han en foodticket på 15 Euro. Men knappt hann han mer än äta upp så kom informationen att avgången blivit inställd.

När flyg ställs in kan man antingen ordna övernattning själv (till en rimlig kostnad, som det står på hemsidan) eller låta personalen ta hand om transfer och hotell. De tjejer min man umgåtts med under väntetiden försvann som en vind. Det gjorde även det medelålders mycket eleganta par han pratat med. Alla ansåg de sig för resvana för att behöva någon hjälp och föredrog att ta in på första bästa enkla hotell på egen hand. Min resvana man kände tvärtom, han orkar inte hålla på och trassla med kvitton och ersättningar i efterhand. Han har alldeles för mycket på jobbet för att vilja ta på sig ytterligare en sak och tyckte därför det var smidigare om allt löstes på plats. 

Så han valde att låta flygbolaget ta hand om honom, och överraskande snabbt satt han på en transfer bort från flygplatsen. Och hamnade på ett femstjärnigt supercoolt hotell! Turen höll i sig så han fick ett premiumrum istället för standardrum och kunde således vältra sig i ett stort elegant rum med panoramafönster och utsikt över staden. Med ett vräkigt badrum större än vårt vardagsrum här hemma. 

Hela hotellet var fantastiskt, en orgie i färger och spektakulär belysning och futuristisk design. Min man älskade det! Servicen var on point och middag ingick på hotellet. Så även frukosten morgonen därpå. Med andra ord var det lätt värt ett extra dygn i Barcelona. Och när han kom tillbaka till flygplatsen träffade han samma grupp tjejer och även det äldre par som hade ordnat boende på egen hand. Min man är väldigt finkänslig så han tog inte upp det själv men naturligtvis frågade de honom var han hade fått bo. Och då var han ju tvungen att bekänna och försöka se beklagande ut när de blev besvikna och långa i ansiktet över det val de själva gjort. 

Det enda tråkiga i sammanhanget var ju att inte hela familjen var med och fick njuta av det här lyxdrypande bonusdygnet. Det är verkligen synd. 

22 kommentarer:

 1. Vilket fint betyg åt er relation att du liksom ”också bodde där” om du förstår vad jag menar. Hans lycka är din. Långt ifrån en självklarhet

  För övrigt är det ett av mitt livs stora sorger - att jag aldrig blivit erbjuden pengar för att avstå ett fullbokat flyg...😢

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det kändes nästan som att jag var där med tanke på alla bilder och filmer han skickade via mobilen :) Ivrigt påhejad av mig, bör jag väl tillägga. Jag ser ju mest de här fyra väggarna och det är inte lika spännande.

   Radera
 2. Jag har varit med om att mitt flyg varit överbokat och att jag då fått ta ett flyg några timmar senare, vilket jag fick 500 euro för besväret. Detta var mer än flygbiljetten kostade. Flyget gick till en destination utanför Europa, vilket var anledningen till så mycket. Lagarna för flygförseningar är ganska strikta och resenärerna har rätt till rätt bra ersättning vid försening, vilket många inte vet om. Om man är försenad ska man ringa till kundservice och tjata, de känner till reglerna men brukar låtsas om att de inte gör det.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Flight_Compensation_Regulation_261/2004

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var ingen dålig ersättning! Jag vet att man kan få ekonomisk ersättning, återstår att se om det gäller i det här fallet. Men härligt att du fick 500 euro för några timmars försening!

   Radera
  2. Kan nog krävas mycket tjat. Jag har blivit borttappad flera gånger i ersättningssystem och jag har fått oanvändbara "vouchers" istället för användbar ersättning.

   Flygbolagen gör sitt bästa för att slippa betala och i mitt fall har de lyckats.

   Radera
  3. Ja, hörde mig för lite bland vänner och bekanta och alla säger samma sak - att det är nästintill omöjligt att få ut ersättning. Att de, precis som du säger, verkligen gör allt för att slippa betala.

   Radera
 3. Flyget var överbokat (inrikes) och jag skulle få åka med på extraplats brevid flygvärdinnan - skulle bara säga till när jag kom ombord. Det gjorde jag och blev invisad i cockpit...trodde de skojade men de gjorde de inte. Inte vad jag förväntat mig när jag vaknade på morgonen men kul :-) men jag var livrädd att spilla ut min frukost. Detta var på 90-talet, skulle nog inte hända nu.
  /Amalia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vilken resa! Jag hade upplevt det som extremt spännande. Och nej, ingenting som tillåts nu längre. Vilket kanske är tur med tanke på alla sociala medier och hur resenärer förmodligen skulle propsa på att fota och filma sig själv från alla vinklar inne i cockpit. Inklusive en rad selfies med piloterna... haha.

   Radera
 4. Har råkat ut för inställt flyg en gång, blev då bussad till ett hotell där man kunde äta och dricka vad man ville av deras buffé. 6 timmar senare kom en buss och hämtade oss för transport tillbaka till flygplatsen. Helt okej, det var SAS vi flög med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det här jag menar, att man ska ha vett att uppskatta när det plötsligt faller lite manna från himlen. Bara att tacka och ta emot!

   Radera
 5. Vid reguljär flygresa betalad av jobbet så var det överbokat, och fick 400 Euro och en bokning på nästa plan, 45 min senare.

  4500 sek skattefritt direkt ner i min plånbok, det är ganska svårslaget för 45 min "arbete". Det visade sig sedan att jag var framme på resmålet innan de som åkte med det ursprungliga planet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. MYCKET trevligt!! Och verkligen svårslaget :)

   Radera
  2. Det låter också olagligt. Antingen skattebrott eller otrohet mot huvudman. Eller båda två.

   Radera
  3. hmm, "låter" = hörsägen.
   Ingen av parterna känns vid transaktionen. Vem ska bevisa vad, inför vem? tillåt mig småle

   Radera
 6. Min man och jag lyckades få Airfrance att bjuda oss på en resa till Paris tor som kompensation för 1 dygns försening till Los Angeles (vi fastnade i Paris...helt ok) och 2 dygn på väg hem (inte lika kul, flygplatshotell på LAX). Men det var ändå "värt det". Vi hade dessutom gratis mat och husrum de försenade dagarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen värt det! Jag är sådan att jag alltid varit tacksam för det lilla och den här typen av kompensationer anser jag ändå har ett stort värde för resenären (om man inte ständigt är på resande fot och bor på fina hotell osv). Lite extra gratis semester helt enkelt :)

   Radera
 7. Låter som min sambo, han har en sån jädrans flyt. Blir typ alltid uppgraderad till business och får alltid en massa saker gratis... det är honom man ska hänga med haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt, hoppas att du kan glida med på räkmackan så ofta som möjligt :) Så mycket flyt har vi inte här, men ibland så händer det.

   Radera
 8. Hej, kredit mellan individer är en finansiell transaktion för att låna pengar direkt från personer utan ingripande av en bank. För det mesta är det gjort i en familj eller vänlig miljö. Men nyligen kan du låna från en främling. Jag är villig att erbjuda kredit till någon med förmågan att återbetala det utan bekymmer. Jag ser fram emot att hantera dig om du verkligen behöver kredit och om det är en bra vilja.

  E-post: ( simondurochefort@gmail.com )

  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera
 9. Vårt föreslagna erbjudande för kunder under det nya året är positivt och totalt engagemang, så att arbeta med oss ger dig maximal garanti för att få finansiering för vi har en A + rating i finansiering. Frank Lån Tjänster (FLS) genom åren har varit högt rankad som en av de bästa online-företag med en billigare ränta. Om du är i behov av finansiering, tveka inte att kontakta oss via telefon (+1-713-389-6778) eller E-post: k.frankloans@gmail.com

  SvaraRadera
 10. I'M TOTALLY CURED OF HIV FROM DOCTOR JAMES HERBAL MEDICINE   Does anyone still doubt natural herbs? I've seen the great importance of natural herbs and the wonderful work they have done in people's lives. I wonder why people still spend their money on surgery, injections and drugs each time they are sick. Natural herbs can cure all kinds of illness including herpes,Cancer,Vaginal burning, diabetics, asthma,EBV, HIV, hepatitis,Enlargement, etc. I've seen it with my own eyes. I was Cured of Hiv/aids and my aunt and her husband were cured from herpes by Dr James who uses natural herbs to cure different kinds of illness. Even Dr James proved to the whole world countless times that natural herbs can cure all kinds of diseases and he cured countless people using natural herbs. I know it is hard to believe but am a living testimony. He prepared herbal medications and sent it to me through DHL COURIER DELIVERY SERVICES and I took it as he instructed. 11days later, I went to the hospital to do a checkup, the result came out and I tested NEGATIVE. There is no harm in trying herbs, it will only get you cured from what you are, so why don't you give herbs a try and see its effectiveness..His herbal medicine it's easy to drink with no side   Contact Dr James on Email .... drjamesherbalmix@gmail.com..

  SvaraRadera