onsdag 23 mars 2016

Jag VILL bo i ett Vipp-Shelter!

Kära vänner, har jag möjligen några trogna läsare som kommer ihåg att jag en gång skrev ett inlägg om en toaborste? Ni vet en sådan där borste som folk har stående bredvid toaletten för att kunna rengöra toalettskålen när de har gjort nummer två.

Inlägget handlade om att jag ville köpa en pedalhink och en matchande toaborste av märket Vipp. Snygg design, men dyrt. Pedalhinken kostade 3000 kr och toaborsten 1500 kr. Jodå,  ni läste alldeles rätt men det var naturligtvis mitt gamla jag som ville köpa de här sakerna för att piffa upp badrummet. Något köp blev det aldrig eftersom min man, bromsklossen, satte sig på tvären och ylade om att det var sinnessjukt att köpa toagrejer för galna pengar. Jag var bitter ända tills jag bestämde mig för ett ha ett köpfritt år och blev för snål för att köpa dyr badrumsinredning. 

Jag trodde att jag hade kommit över det men det har jag inte. Man kan säga att det finns ett litet Vippärr. 

Och ikväll sprack det lilla ärret upp en aning. Det började med att jag hittade ett youtubeklipp om ett tiny house och blev alldeles till mig. Det var banne mig det snyggaste lilla hus jag någonsin sett. Stål, glas, svart och grått. Jag älskar varenda liten detalj. 

Bild: Elle Decoration

Jag tittade på klippet och kände "Okej, jag kan bo där". Tio minuter senare hade känslan förvandlats till "Jag måste bo där!" Lyriskt visade jag klippet för maken och minstingen som båda blev lika förtjusta som jag. Minstingen påpekade att det bara finns ett sovrum och undrade försynt var han och hans bror skulle få sova. Tålmodigt förklarade jag för honom att jag vill ha ett tiny house längre fram, när de har flyttat hemifrån. Och då kan vi säkert tränga ihop oss när de kommer och hälsar på, det blir bara mysigt. De kan få sova på loftet så sover vi i vardagsrummet. Det var liksom klart. I huvudet hade jag redan börjat leta tomt och packa flyttkartonger. En bit in i klippet upptäcker jag att det är designföretaget Vipp som ligger bakom. Jag fattade inte det från början eftersom jag var så bländad och bedårad av allt annat. 

Jag gillar idén att all inredning ingår. Att vi har för många beslut att fatta i livet och att det därför är skönt att flytta in i ett färdigt koncept där allting matchar. Skönt att slippa välja möbler, belysning, porslin och sänglinne. Bara att flytta in. Men trots att min man var lika förtjust i huset som jag så var han tvungen att döda allt kul med sin realistiska syn på saker. Jättetråkigt.

Vi gick in på hemsidan och tittade på priset. 4,8 miljoner kronor. Jag kan hålla med om att det är i saftigaste laget, särskilt när man måste köpa en plätt mark att ställa huset på också. Men ändå, ni vet när man rycks med lite för mycket och blir irriterad på sin partner som ska plocka ner en på jorden igen. 

När han lämnade rummet ropade jag listan med Vipp-grejer som ingår i priset  -...och man får 1 x soap dispenser!
Ett desperat försök att göra det hela lite mer prisvärt. 


Youtubeklippet hittar ni här!
Vill man se vad som ingår i priset klickar man här!
Mitt blogginlägg om toaborsten finns här!


6 kommentarer:

 1. Javisst, jag kommer ihåg inlägget om toaborsten... ;) Det är just den här enorma spännvidden som är så rolig med dig. Du kan vara gräsligt snål men samtidigt tillfälligt förlora dig i önskemål om hutlöst slöseri och den gången till och med gällande något så simpelt som en toaborste. Jag menar, att vilja lyxa med extremt flott bostad, bil eller klädesplagg för tusentals kronor är förståeligt. Toaborsten blev ju då bara så absurd. Kommer ihåg att jag tänkte något i stil med "denna kvinna verkar ha förmågan att tillfälligt och ovanligt fullständigt tappa sitt annars så sunda förnuft". Du är bara så kul Snålcoachen! :)

  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vill ju vara snål med stil... :D

   Dessutom var detta före min snåltid, icke att förglömma!

   Radera
 2. Du är för härlig glädjespridare här. Läst dina senaste inlägg här nu mitt i natten, minns även toaborsten på NK. Glad Påsk till Dig o hela gänget din.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar varmast och glad påsk till dig också!
   Jag älskar också att läsa på nätterna, ångrar mig dock alltid morgonen efter pga alldeles för trött!

   Radera
 3. "Tror ni att jag skiter pengar", brukade min mamma säga, när nöden var som störst i familjen, och det var ont om kosing. Nu är jag benägen att tro, att det finns folk som gör det! En toalettborste för flera tusen, har världen blivit galen? Du som verkar vara en sån bra och vettig person. jag köper mina toaborstar på ÖB, skulle förmodligen kunna göra ett bättre val med tanke på miljön, men det får inte vara alltför dyrt.
  Tack för en bra och välskriven blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att VILJA köpa och ATT FAKTISKT köpa är två vitt skilda saker. Så det så. Och toaborsten kostar inte flera tusen utan 1500 kr. Om jag får lov att vara lite petig.

   Skämt åsido, det är klart att det är vansinne och det är exakt den typen av onödiga skapade behov som gör att människor blir kvar i ett modernt slaveri där man tvingas jobba mer och mer för att ha råd med mer och mer saker man egentligen inte behöver.

   Jag tar avstånd från sådant idag men det fanns en tid när jag tyckte det var fullt rimligt.

   Radera