torsdag 24 maj 2018

Ge i gengäld

Det är lustigt hur det kan vara. 
Att utmana normer provocerar. Och när jag skriver normer fokuserar jag på sociala normer kring konsumtion och värderingar om arbete. Om det skulle man kunna skriva hur mycket som helst. Det som verkligen får igång människor är när de får höra att vi valt bort bil. Men det har jag redan bloggat om tidigare och ärligt talat förstår jag inte hur det kan uppfattas som en så stor grej. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag fått förklara hur vi lyckas få hem mat från mataffären. Kan till och med se ett underhållningsvärde i att folk inte hade kunnat se mer förvånade ut om jag sade att vi levde i en lerhydda i skogen. 

Naturligtvis är det en del som blir lite rubbade i sina banor av våra semestrar också. Framför allt då lånehuset. Främst för att de tycker att det är jättekonstigt att någon väljer att låna ut sitt hus till en hel familj med hund. Det händer att folk snärjer in sig i ännu märkligare tankegångar och jag vill dela med mig av hur det kan låta. Jag sprang nämligen in i en bekant när jag var ute med hunden. Vi pratade om att min man var ute i skärgården och hjälpte några vi känner att snickra lite och fixa i ordning inför säsongen. Nyfiket frågade hon om han får betalt för att göra det. Jag skämtade om att han nog gärna hade betalat för att få stå där med bar överkropp i solen och känna sig händig, men det märktes att hon tyckte att han blev utnyttjad som gratis arbetskraft. Att han fått flera dagar i härlig skärgårdsmiljö med havsutsikt från fönstret och en hel del båtturer verkade inte spela någon roll.   

Lustigt nog var det samma person som förra sommaren på ett mycket inlindat sätt antydde att vi drar fördel av vår bekantskapskrets. Underförstått att de borde tycka att vi inte har så mycket att erbjuda i gengäld (eftersom vi saknar lantställe, bil och båt). Jag kan inte vara säker men det lät definitivt som att det fanns ett stråk av avund i det hon sade, något missunnsamt. Och det stämmer ju att vi är privilegierade med att ha välbeställda vänner som gärna delar med sig och bemöter oss med generositet och välvilja. Alla har inte de kontakterna. 

Alltså blir det lite fel hur man än gör. Ena gången utnyttjar vi vår bekantskapskrets och andra gången blir vi utnyttjade som gratis arbetskraft. Det blir fånigt. Givetvis behöver man inte bry sig om vad andra tycker och det här är absolut inget gnällinlägg, utan bara ett konstaterande att en del har svårt för vår avvikande livsstil. Jag kan också se att det är en ensidig bild som kommer fram och som utelämnar en hel del. Naturligtvis skulle vi aldrig våldgästa någons lantställe och fälla ut solstolarna på bästa platsen i trädgården i väntan på att bli serverade mat och bäddade sängar. Det finns så många sätt att erbjuda något i gengäld. Istället kan jag passa deras hund när de reser bort så att de slipper sätta den på ett dyrt hundpensionat. Eller så kan man hjälpa till att bygga staket eller måla uthus. Det viktiga är att relationer bygger på ömsesidighet, ett givade och ett tagande. Det finns en anledning till att vi blir tillfrågade år efter år och det handlar nog mycket om att vi är noga med att göra rätt för oss. Aldrig komma tomhänta, aldrig snylta, alltid utgå från att man delar på matkostnader och hushållssysslorna om man ska vara där tillsammans. Städa och göra snyggt efter sig. Det är de små detaljerna som gör det. Dessutom tycker jag att det mysigaste är när matlagningen blir en social och härlig umgängesform. När vi åker med Inredaren och hennes familj till deras lantställe är det tiden i köket vi längtar mest efter. När alla hjälps åt och samarbetar. 

Det som sticker i ögonen på folk är ju inte själva huset vi får låna, utan att just vi som inte lägger pengar på sådant ändå blir inbjudna och får tillgång till den livsstil som vi själva valt bort. Därutöver strider det kanske mot deras tes att lika barn leka bäst. 

131 kommentarer:

 1. Klockrent! Jag är utan bil, har köpstopp 4 life, jobbar inte och lever litet och sparsamt. Att vi åker utomlands vartannat år gör folk knasiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man hör så ofta kommentaren "fattar inte hur de har råd" när någon annan skaffar något eller reser mycket. Undrar vad det är man inte förstår? Att alla sparar eller prioriterar väldigt olika. Man får råd med en hel del om man är både välplanerad och ekonomisk i sin vardag.

   Radera
 2. Jag är uppvuxen med att man hjälper till när man kan och vill. Vill i den meningen att det inte är något tvång eller utnyttjande av dig. Och när man blir bjuden på något så bjuder man också. Var och hälsade på en kompis i deras stuga i alperna över en helg. När vi var i matbutiken så insisterade jag på att få betala för det vi handlade till middagen. De var ganska förvånade men jag förklarade att för mig var det självklart att bidra eftersom de stått för resa och boende till stugan.

  Hyra av skidutrustning och liftkort på plats är med schweiziska priser så dyrt men jag visste i förväg vad det skulle kosta. Det kröp fram att hennes syster hälsat på från Sverige med familj och blivit chockad över priserna och uppenbarligen beklagat sig. Hon verkade lite besviken för att systern inkl familj som ändå tjänade hyfsat hade haft den inställningen trots att allt annat kring deras vistelse var gratis. Jag läst mellan raderna att det var hon och hennes familj som stått för kostnaderna på plats.

  Hon har flera gånger påpekat att jag är välkommen att hälsa på när som helst. Jag brukar bjuda på en lunch eller något när jag hälsar på för jag tycker det hör till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag också. Jag är uppvuxen med lantställe (två till och med!). Som barn behövde vi inte göra särskilt mycket men när vi började åka dit som vuxna (dessutom släpade vi ofta med oss en partner och vänner) var det självklart att vi skulle hjälpa till med allt från matlagning till trädgårdspyssel.

   Ett beteende man tar med sig sedan när det är andra familjer man besöker. Mina barn vet att de ska fråga om de kan hjälpa till med något bara de är bjudna på mat hos kompisar. Och att det är självklart att duka av bordet efter maten. Utan att vänta på att någon säger till.

   Det gör, som du skriver, att man blir välkommen som gäst igen.

   Radera
 3. Skatteverket kanske snart får in ett anonymt tips från din bekante som frågade om betalning vid arbete. Ni är enkla fall att få in pengar från och har socialt mycket att förlora om ni tar strid mot skatteverket.

  Hmm, det kanske är bättre om du inte nämner sådana omständigheter framöver, med tanke på hur du nämner att det sticker i ögonen på folk om er livsstil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur menar du att man har socialt att förlora på att ta strid mot skatteverket vid en falsk anmälan? När man INTE svartjobbat utan gratis hjälpt till? Hur är man när man är ett enkelt fall för skatteverket att få in pengar på?

   Radera
  2. Ja här blev det nog en riktig tankevurpa! För det första finns det ingenting att tipsa om eftersom inga pengar är inblandade överhuvudtaget?! Min man skulle inte drömma om att ta emot betalt när han blivit medbjuden som gäst. Brukar folk verkligen ta betalt av sina kompisar?

   Han är inte heller typen som har lust att ligga i en solstol och titta på medan värden jobbar på tomten. Det roliga är ju att umgås och göra saker tillsammans. Särskilt när man själv bor i lägenhet och antalet snickartillfällen är begränsade.

   Det som jag tror sticker lite i ögonen på en och annan ytlig bekant är väl just att vi blir medbjudna och tillfrågade att ta del av andras mer påkostade livsstil, vilket Skatteverket struntar fullständigt i.

   Radera
 4. Klokt! Och igenkänning på det.

  SvaraRadera
 5. Klokt! Och igenkänning på det.

  SvaraRadera
 6. Vi bor supermysigt på landet, men jag har svårt för att fråga någon i våran bekantskapskrets om dom vill låna vårat hus någon vecka under sommaren mot att vattna får och växthus. Känns som folk kan känna sig utnyttjade till att passa huset för att vi ska kunna åka på semester...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt otroligt om det skulle ligga till på det viset?! Särskilt för vänner som bor i lägenhet. Själv tycker jag att det är helt fantastiskt att få tillgång till hus och trädgård under den allra bästa tiden på året! När man kan utnyttja utevistelsen till fullo oh äta måltider ute osv. Det är inte alls lika roligt att sitta i en lägenhet på sommaren.

   Radera
 7. Det måste finnas tillit för att låna ut sitt hus, ni är några de litar på tänker jag. Måste kännas tryggt för dem att er som passar huset och samtidigt som ni får en tids avkoppling och omväxling. Känns som en bra vänskap. Jag har vänner som är yngre än jag som hjälper mig med lite praktiska grejer och i gengäld sitter jag barnvakt. Vi skulle inte kunna vara vänner om det byggde på att vi skulle ha likvärdigt att erbjuda varandra materiellt sett, eftersom de har bra mycket mer än jag och dessutom har två inkomster. Det är berikande att kunna se bortom utbildning och social status.
  Häromdagen var jag och hälsade på en god vän som bor i ett gammalt torp med uppvuxen trädgård, fullt av olika projekt på gång och fantastiskt kreativ och inspirerande, bortom hennes granhäck har de byggt nya fina villor med trädäck swimmingpool och det lilla gröna som finns är lite gräsmatta. Skulle tusen gånger hellre äga min väns torp./ME

  SvaraRadera
  Svar
  1. vänskap kan bygga på många olika saker och det är långt ifrån alltid det förutsätter en likvärdig ekonomi.

   I vårt fall handlar det säkert om att vi alltid rört oss i dessa kretsar och våra vänner har väl gradvis vant sig vid att vi minskat konsumtionen och ändrat våra vanor. Det kanske inte alls skulle fungera att kliva in hos nya människor och ta del av deras välstånd, om du förstår hur jag menar...

   Däremot tror jag fortfarande starkt på vänskap som bygger på att man ställer upp för varandra, på de sätt man har möjlighet. Bortom pengar. Barnvakt, passa djur eller vad man nu erbjuder varandra.

   Kommentaren här ovanför angående Skatteverket är alltför talande och visar verkligen hur folk har tappat det här med att kunna ge och ta (som osjälviskt handling men utan att någon känner sig utnyttjad). Sorgligt tycker jag.

   Radera
 8. Hujedamig. Fölk alltså. Är det barkbrödet eller skammen över att vi lät nazitågen passera lugnt och fint på väg mot Norge som gör att vi har den där trista missunngenen vi svenskar? Är det de mörka vintrarna som dränerar oss på vitamin D som gör och oss lite förtvinade i pallet? Det känns nämligen så urbota svenskt det du beskriver. I andra länder lånar man ut/bjuppar/delar saker på ett naturligare sätt. Jag bodde i södra Europa några år och den där missunnsamheten träffade jag sällan på. Att låna ett sommarhus av en vän var så självklart, det stod ju där till förfogande! Gärna kom en släkting och lagade brakmiddag med åt en när man var där. Vi måste vara mer kärleksfulla mot varandra. Överlag.
  Morsan

  SvaraRadera
 9. Jag tror att ett bra riktmärke är att det är fel i en relation när man funderar på vad man kan få istället för vad man kan ge.

  Hanna

  SvaraRadera
 10. Snålcoachen har du dragit till Flamingo beach? Behövs i och för sig inte i det här vädret, räcker med en solig sandstrand på Gotland eller nå`t. Saknar dig. Hoppas allt är väl/M

  SvaraRadera
 11. Jag saknar dig också. Hoppas du har fullt upp med att plocka klöver med tårna i försommarundret. Kärlek från Morsan

  SvaraRadera
 12. Jag saknar dig också. Hoppas att du orkar skriva snart igen.Jag har varje dag gått in på bloggen för att se om det kommit nåt nytt inlägg.

  SvaraRadera
 13. Åh, vår kära vän Snålcoachen, vi tänker på dig och tittar in här flera gånger om dagen. Kanske kan du snart komma tillbaka till oss, hoppas.
  Miss Marple

  SvaraRadera
 14. Ännu en läsare som hoppas att allt är väl med dej.. /Lisa

  SvaraRadera
 15. En till som saknar! Hanna

  SvaraRadera
 16. Snålcoachen vad har hänt? Har du lagt ner helt och hållet? Kom tillbaka!

  SvaraRadera
 17. Saknar dina inlägg, vart är du! Behöver sparinspiration nu när jag själv sätter igång med en utmaning.

  SvaraRadera
 18. Jag saknar dig också, sparcoachen, men jag förstår ju att det finns en orsak till att du inte har uppdaterat på länge. Hoppas bara att det är en rolig orsak, och inte en ledsam.
  Efter alla de trevliga stunder jag tillbringat på din blogg, känns du nästan som en vän. :)

  SvaraRadera
 19. En till som saknar! Har kommit på din sida varannan dag för att hoppas se nya ord. Instämmer med andra, hoppas allt är bra med dig.
  /R*

  SvaraRadera
 20. Saknar dig.... hoppas att allt är bra med dig. Du betyder så mycket för oss följare.

  SvaraRadera
 21. Har du tappat ditt ord...

  SvaraRadera
 22. Jag saknar verkligen dina inlägg och hoppas att allt är bra med dig!

  Jag skulle vilja påminna dig om ett inlägg som du skrev den 13 januari 2015: http://spardiet.blogspot.com/2015/01/avhoppare.html?m=1. Jag vill också påminna dig om ”Lagboken för Sparbloggare” av Snålcoachen, som du skrev om i en kommentar till det inlägget. Där skrev du också att det i lagboken ”står klart och tydligt att längre bloggavbrott eller avhopp måste redovisas och regelverket följas. Så det så.”

  /A

  SvaraRadera
 23. Jag checkar in varje dag för att kolla om du kommenterat. Jag hoppas så att allt är bra med dig och de dina.
  Morsan

  SvaraRadera
 24. Tror att vi är många som saknar dig och är oroade. All kärlek till dig.

  SvaraRadera
 25. Saknar dina smarta och läsvärda inlägg. Hoppas det är bra med dig <3

  SvaraRadera
 26. Undrar så vad som kan ha hänt,det behöver jag ju inte veta...men ett livstecken skulle vara välkommet. /M

  SvaraRadera
 27. Undrar också och hoppas verkligen att du mår bra. Saknar dina inlägg och blir orolig.Kram <3

  SvaraRadera
 28. Ja du Snålcoachen, undrar så vad du har tagit vägen, vad kan ha hänt? Hoppas du bara har tröttnat på att blogga? Kanske funderar du på att ha sluta blogga helt. Efter det här långa uppehållet hoppas man att så är fallet, men då skulle du väl ha skrivit något om det? Den här tystnaden berör, känns och får en att undra. När det är tomt spekulerar man och oroar sig.Önskar dig allt gott.

  SvaraRadera
 29. Håller med skribenten ovan. Hoppas hoppas allt är bra och att bara bloggtorka råder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tittar in varje dag och hoppas du inte är i något svårt. Efter att ha läst så mycket du skrivit så blir du lite som en virituell vän som jag bryr mig om och önskar gott.
   Morsan

   Radera
 30. Snålcoachen nu har du varit bort så länge.Blir det något på återseende eller ett farväl. Det är så sorgligt att du inte är här. Vi ses!

  SvaraRadera
 31. Så försvann du ur våra liv. Det måste ha skett i en hast, för inget hej då. Du som känns så bra, visst hade du sagt hej då till oss, du hade tagit ett artigt adjö och sagt jag går nu, för så gör man. Kära du, vad det än kan vara som har hänt, tänker vi på dig

  SvaraRadera
 32. Jag fortsätter att titta in varje dag. Jag funderar mycket på vad som kan ha inträffat och fortsätter hoppas på allt gott.
  Morsan

  SvaraRadera
 33. Med en klump i magen men med hopp.. kikar jag in varje dag..

  SvaraRadera
 34. Tittar in här lite då och då för att se om du uppdaterat. Saknar dina intressanta och underfundiga texter. Har läst vartenda inlägg genom åren och lärt mig så mycket av dig. Känns som att sakna en gammal vän. Hoppas av hela mitt hjärta att allt är bra med dig och de dina.
  /Anne

  SvaraRadera
 35. Jag kom på att jag inte sett några inlägg av dig på länge och trodde att du råkat trilla ur blogglistan. Förskräckt ser jag att du faktiskt inte skrivit fler inlägg och är "efterlyst". Hoppas att allt är väl med dig och familjen!
  //Ingela

  SvaraRadera
 36. Kikar in igen och lämnar en rad! Vi är många som hoppas du kommer tillbaka. Jag saknar dina tänkvärda inlägg.

  SvaraRadera
 37. Minns att du skrev någon gång, jag tror att det var med anledning av att familjen Fri slutade att blogga, något om att göra ett avslut att inte bara försvinna. Inget krav på att förklara allt, bara några ord...passar inte att blogga längre, kanske vi ses längre fram eller inte, hej då.
  Men du kloka människa du försvann du bara, tror inte det är likt dig. Saknar dig verkligen och oroas över vad som kan ha skett. Kärlek till dig.

  SvaraRadera
 38. Jag saknar dig och hoppas allt gott,
  Morsan

  SvaraRadera
 39. Snålcoachen,

  Detta känns verkligen illavarslande... Mot bakgrund av det inlägg du skrev om bloggare som slutar abrupt; att du alltid svarar på alla kommentarer; att du varje år skriver om sommarhuset ni brukar låna; att det gått så lång tid sedan du skrev detta inlägg...

  Hoppas innerligt att du och din familj mår bra och att detta endast beror på en rejäl släng av bloggtrötthet.

  I väntan på ett livstecken önskar jag dig allt gott!

  Hälsningar

  Carolus

  SvaraRadera
 40. Snålcoachen, du fattas oss! Saknar dig./M

  SvaraRadera
 41. Du är så saknad!!! /Hälsningar från Gotland

  SvaraRadera
 42. Snälla älskade snålcoachen kom igen.Vart tog du vägen? Skriv något! Hoppas du bara har ledsnat på att bloggao och inget annat har hänt./Elsa

  SvaraRadera
 43. Saknar dig!
  //Ingela

  SvaraRadera
 44. Man hade önskat att någon av hennes nära anhöriga, hennes man till exempel, kunnat skriva en kommentar om det hänt något allvarligt. Det behöver han ju inte hennes inloggning för att göra, det räcker ju med det vanliga kommentarsfältet. Menar inte kommentar om privata saker, utan bara ett meddelande om att bloggen inte får fler inlägg av privata familjeskäl helt enkelt.

  Trist att Snålcoachen försvann från sin blogg. :( /Eva

  SvaraRadera
 45. Man undrar ju om tillvaron har brakat. Hoppas att det är något som du/ni klarar er igenom. All kärlek till dig!/M

  SvaraRadera
 46. En novemberhälsning! Kram kram

  SvaraRadera
 47. Snålcoachen,

  Tittar förbi då och då i hopp om att du kommit tillbaka. Hoppas att det du/ni går igenom går att hämta sig ifrån!

  Oroliga hälsningar

  Carolus

  SvaraRadera
 48. Samma här coachen. Jag hoppas på allt gott.
  Morsan

  SvaraRadera
 49. Saknar dig Snålcoachen, jättemycke, fast jag inte känner dig på riktigt. Sörjer din frånvaro så där lite ibland och undrar vart du har tagit vägen?

  SvaraRadera
 50. Hej,
  vi på Axo Finans har skrivit om dig på våra nätsidor. Se nedan:

  https://www.axofinans.se/om/ekonomibloggarna

  Vi undrar om du skulle vilja länka tillbaka till oss, gärna till vår artikel ovan?

  Med vänlig hälsning
  Tina
  för Axo Finans AB

  SvaraRadera
 51. @ Tina för Axo finans.

  Du har inte märkt att den här bloggaren varit typ försvunnen i ett halvår? Och att vi är ett helt batteri av läsare som är sjukt oroliga över vad som helst? I så fall tror jag inte du läst hennes blogg speciellt noga. Ställer mig tveksam till att Snålis skulle lira med er hur som.
  Rivifrån-Morsan

  SvaraRadera
 52. Tina för AXO finans, vill du göra reklam så är det inte passande i detta kommentarsfält. Vi saknar en oerhört fin skribent. Ni lägger bara in en kopierad kommentar som även finns på andra blogghemsidor...
  Ni har nog tappat en del potientella läsare på er kommentar...

  Kom tillbaka spardiet, du är saknad av så många och vi är många som är oroliga för dig med tanke på ditt månde... om du fortfarande finns skriv bara ett litet inlägg på några ord
  så vi vet �� vi är många som
  tittar in dagligen och saknar dig!

  SvaraRadera
 53. Tänker på dig och din familj, trots att jag inte känner er. Hoppas allt är bra!
  //Ingela

  SvaraRadera
 54. Jag känner inte dig heller, trots det så saknar jag dig. Du har skrivit så många bra inlägg och det är en förlust att du inte skriver. Känner ett litet sting av sorg, du är ju ingen närstående men jag blir ledsen iallafall.

  SvaraRadera
 55. Snålis var är du? Vi saknar dig!!!

  SvaraRadera
 56. Kom igen nu Snålis, saknar dig så in i bomben. Vad kan ha hänt vår kära coach? Vi tycker så mycket om dig, snälla kan vi bara få ett litet livstecken.

  SvaraRadera
 57. Fina bästa Snålis. Hoppas allt gott för dig. Oroande att inte höra något från dig, vi är nog många som tänker på dig.
  Morsan

  SvaraRadera
 58. God jul och Gott nytt år
  Önskar att vi dig tillbaka får
  Undrar så var du är
  Varför är du inte här
  Vår käre vän
  Vi vill att du kommer tillbaka igen

  SvaraRadera
 59. Gott nytt år! Önskar dig och din familj allt gott!
  //Ingela

  SvaraRadera
 60. Kollar in då och då och konstaterar med saknad att inga nya inlägg finns. Tänker på dig och hoppas allt är väl. Ett nytt inlägg skulle göra min dag!
  Krister

  SvaraRadera
 61. Men är det ingen som känner snålis och vet vad som hänt? Som bara kan kommentera om hon är ok? Att bloggen är nedlagt eller vad. Jag tittar in åtminstone varje vecka och det känns så ledsamt och oroligt. Bästa fina snålis, hoppas ni är ok.
  Morsan

  SvaraRadera
 62. Jag tittar också in varje vecka och saknar Snålisen. Är orolig för att något allvarligt har hänt. Snälla snälla Snålis eller någon som känner dig - uppdatera oss. Hoppas vi får ett livstecken.
  Lily

  SvaraRadera
 63. Ja det är konstigt, också med tanke på att Snålis i något blogginlägg, tror det var familjen Fri(inte Maribel och Oskar)som lade av och blogga och Snålis själv hade önskemål om att bli informerad, om de helt hade lagt av eller om det bara var ett uppehåll. Inte för att Snålis tyckte att de hade någon som helst skyldighet, men som läsare känns det bra med en förklaring eller något slags avslut. Skönt att se att Morsan fortfarande hänger i. Vi ger inte upp./Elsa

  SvaraRadera
 64. Här är ännu en som kollar in nån gång i veckan i hop om att se en återvändande Snålis. Du var en av dom första bloggarna jag följde så jag saknar dig och kommer bli så glad när du kommer tillbaka. /Lew

  SvaraRadera
 65. Kom att tänka på dig ikväll och tittade in här igen med förhoppningen om ett inlägg.
  //Ingela

  SvaraRadera
 66. Snälla fina coachen. Nu är det snart ett helt år utan livstecken. Usch så oskönt det känns. Hoppas på allt gott.
  Morsan

  SvaraRadera
 67. Glad Påsk på dig Snålis om du finns? Usch, ja det är så att man börjar befara det värsta. Finns det liv finns det hopp, men inget liv här på bloggen. Hoppas innerligt att du har det bra, om inte, att du får tröst och kärlek.

  SvaraRadera
 68. Sänder en tanke

  SvaraRadera
 69. Snart ett år sedan du skrev sista inlägget. Det här känns inte alls bra. Hoppas hoppas hoppas vi får ett livstecken från dig eller någon annan.
  Kram, Lily

  SvaraRadera
 70. Varför, varför, varför? Du hade talat om för oss om du hade tänkt lägga ner bloggen. Finns det ingen som kan ge ett tecken? Har det hänt dig eller dina nära något?känner inte dig, men du har lämnat ett litet tomrum hos många och vi undrar fortfarande? Älskade Snålis lämna oss inte här.

  SvaraRadera
 71. Tittar in här ibland och hoppas på ett livstecken. Är som många andra orolig för att det har hänt något, men hoppas innerligt att du mår bra. /Samuel

  SvaraRadera
 72. Finns det verkligen ingen som läser här inne som känner snålcoachen IRL? Det vore otroligt tacksamt om de i sådana fall kunde skriva en rad så vi vet. Jag tror tyvärr många fruktar det värsta efter så lång tids tystnad :/

  SvaraRadera
 73. Saknar dig Snålcoachen. Du verkar vara en bra person o snäll något inte alla är i bloggosfären. på fru EB,s blogg kan de ibland vara ganska elaka, sen finns det elaka mammor och pappor också. Det är mycket tillkrångel av allting, uppsjåssat de mest simpla grejer. Att bli ekonomiskt fri är väl liksom inga problem alls att tala om, nä det är så jävla tråkigt så man dööör. Gå hemma o dra o baka eget bröd.
  Fan coachis, jag saknar dig du är bäst!

  SvaraRadera
 74. Hej, kredit mellan individer är en finansiell transaktion för att låna pengar direkt från personer utan ingripande av en bank. För det mesta är det gjort i en familj eller vänlig miljö. Men nyligen kan du låna från en främling. Jag är villig att erbjuda kredit till någon med förmågan att återbetala det utan bekymmer. Jag ser fram emot att hantera dig om du verkligen behöver kredit och om det är en bra vilja.

  E-post: ( simondurochefort@gmail.com )

  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera
 75. Hej, kredit mellan individer är en finansiell transaktion för att låna pengar direkt från personer utan ingripande av en bank. För det mesta är det gjort i en familj eller vänlig miljö. Men nyligen kan du låna från en främling. Jag är villig att erbjuda kredit till någon med förmågan att återbetala det utan bekymmer. Jag ser fram emot att hantera dig om du verkligen behöver kredit och om det är en bra vilja.

  E-post: ( simondurochefort@gmail.com )

  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera
 76. Vad har hänt? Vi saknar dig. Finns det ingen som bara kan tala om att du har lagt ned bloggandet helt och hållet. Finns du?

  SvaraRadera
 77. Vi saknar dig och tänker på dig och din familj. Hoppas allt är bra med er och att du har spännande saker att tänka på förutom bloggen!

  Vi är många som dock är oroliga och skulle bli lugnade av någon form av uppdatering, behöver du stöd eller hjälp är vi många som vill hjälpa till!

  Kramar till dig och din familj

  /Björn

  SvaraRadera
 78. Jag kommer fortfarande hit och hoppas..
  //Ingela

  SvaraRadera
 79. Finns det ingen som kan tala om varför Snålcoachen försvann,skriv en rad och stilla oron. Det är bättre att veta.

  SvaraRadera
 80. Hyvää päivää ystäviä, nimeni on Andrea Maria, Tukholmasta, olen lääketieteen sairaanhoitaja Sahlgrensan yliopistollisessa sairaalassa. Olen naimisissa yli 6 vuotta kahden lapsen kanssa, suhteeni mieheni Andreaan oli aluksi makea, romanttinen ja muuttui myöhemmin painajaiseksi kauhistuttavaksi, koska aviomieheni huijasi minua todella ja etsiä tapaa saada nopea avioero, hajotimme ennen 3 kuukautta sitten ja tulimme takaisin takaisin niin paljon kerjäämisen jälkeen mukavilla rakkauden lahjoilla. Rakastin mieheni niin paljon. En halua irroittaa häntä toiselle naiselle, en olisi voinut tehdä mitään vahingoittaakseen häntä tai saamaan hänet tuntemaan minusta pahaa enää. Halusin hänen olevan vain kotona rakastamassa minua ikuisesti. Selitin tilanteeni ystävälle työssä, ystäväni Jennifer, hän neuvoi minua ottamaan mieluummin yhteyttä afrikanan maasta peräisin olevan rakkausloitsun pyytäjän nimeltä Dr.Oduduwa taikarakkauden loitsuosuusrukouksella palauttaakseen takaisin entisen rakkauden, että hänellä on voimakas lahjakkuus viehätys tuoda rakkauden ja luottamuksen takaisin mihin tahansa rikkoutuneeseen avioliittoon tai rikkoutuneeseen rakkaussuhteeseen, uskoin ja kokeilin sitä, ja se toimii minulle, lähetän sähköpostiviestin Dr.Oduduwalle hänen alla olevan henkilökohtaisen yhteyshenkilön kautta;
   {Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com}

  Dr.Oduduwa vastasi viestiini ja sanoi, että hän voi auttaa minua palauttamaan entisen rakkauteni välittömällä charmilla rakkauden osuudella. Olin erittäin onnellinen löytääkseni tämän miehen auttamaan minua, seurasin kaikkia hänen ohjeitaan tarkkaan vaihe vaiheelta rukoilemalla ja loitsemalla. tein itse talossani valoisilla kynttilöillä öisin. Oduduwa kertoa minulle kaiken, mitä minun kotona on tehtävä yöllä rukouksissa, rakastavat oikeinkirjoitusprosessia. Tein kaikki ohjeiden mukaan. se alkoi työskennellä minulle, koska muutaman tunnin kuluttua sain puhelinsoiton mieheltäni, olin niin yllättynyt ja järkyttynyt, koska hän on lopettanut puhelun tai tekstiviestien lähettämisen minulle viesteistä viimeisen 3 kuukauden jälkeen, nyt suoritan heti rakkauden oikeinkirjoitusrukoukseni aviomies Andrea palasi kotiin pyytämään anteeksi minulta, olen niin onnellinen kuinka rakkausosa toimii mieheni kanssa positiivisesti 2 päivän kuluessa hän on palannut kotiin. Tällä hetkellä aviomieheni ja minä elämme molemmat onnellisena rakkautena enemmän kuin koskaan ennen. Olen kiitollinen suurmiehelle Dr.Oduduwalle hänen lahjakkaista kyvyistään. Pelkäsin aluksi epäilystä, mutta yritän sen ja se toimii minun hyväni.
  Suosittelen vilpittömästi Dr.Oduduwaa jokaiselle, joka pyrkii palauttamaan takaisin menetetyn rakkaussuhteen tai rakkausloitsun todellisen rakkauspartnerin löytämiseksi.
  Vain Dr.Oduduwa WhatsApp:
  +79268011965

  SvaraRadera
 81. Jag läste en kommentar online från en Califonia Based Journalist avslöjar hur hon hittar en pojkvän (sann kärlek) 3 månader efter att hennes ex pojkvän bröt upp. Jag skickar e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Oduduwa eftersom jag har dessa kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig, jag trodde på vittnesmål är bevis i verkligheten. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också.
  tur nog för mig jag stötte på Dr.Oduduwa e-post (dr.odduwaspellcaster@gmail. com) kontakt hittades i en blogg kommentar avsnitt. I dag vittnar jag med glädje och glädje i mitt hjärta för att dela den här artikeln med min värld ... detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Dr.Oduduwa är den verkliga storsälskelse-stavningen, startade en trollformel för min räkning för att återhämta min ex-man med sin trollformel magi och kärlek-fängslande spell. Tidigare har jag försökt stavrådgivning för andra stavcaster fungerar inte för mig, de kräver pengar, men Oduduwa detta är en kärleksstava för mig utan att be mig betala för hans tjänster. detta är sant och fantastiskt omedelbart resultat.
  Jag har varit gift i över 6 år och det var så fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter en skilsmässa, vi slogs upp för 4 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek.
  Jag älskar min man så mycket, jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa mot mig längre .. Jag ville bara att han skulle tillbaka att älska att förlita mig för alltid. idag lever vi båda lyckligt tillsammans efter att Oduduwa lanserade en kärleksförtroll för min räkning.
  Jag är glad och tacksam för den här stora mannen Oduduwa. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att det här fungerar också, 100% säker.
  kontakta honom via hans personliga amail herbalisthome01@gmail.com
  han har befogenheter att lösa följande relationsfrågor;
  * Love Spells Win-Back Ex-älskare
  * Magi för framgång och marknadsföring
  * lycklig charm - BUSINESS STAR
  * SKYDDSHOOK, och Longlife,
  * förbannelse, penis- och bröstförstoring.
  * andlig rening, fettförbränning,
  * fertilitetsmagi - FRUITS OF WOMB,
  * dekretande magi, STAVLOTTERI & VIN-SPEL STAV
  Samma artikel jag läste online kommentar avsnitt precis som det här, jag läste och jag skapade en e-postkontakt för att kommunicera med Dr.Oduduwa för hjälp via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 82. Jag håller med; skriv gärna ett par rader, antingen ett inlägg eller som en kommentar.

  SvaraRadera
 83. Tittar in och hoppas.
  //Ingela

  SvaraRadera
 84. Hej!
  Julklappstips från en fattig student <3
  Jag handlar från butiker via: www.refunder.se/b/Spara50
  Dessa är mina favoritbutiker

  Campadre:
  https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

  Lyko:
  https://referme.to/9vACAmo

  SvaraRadera
 85. Å fina fina coachen, jag tittar fortfarande in och oroas så djupt över vad som hänt.
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, har svårt att tänka mig att du bara skulle lagt av med bloggen utan att skriva om, varför?/Elsa

   Radera
  2. Ja, speciellt eftersom jag minns ett inlägg där du skrev att du aldrig skulle sluta blogga utan ett avskeds-inlägg...
   //Ingela

   Radera
  3. Även jag tittar in ibland för att se efter något livstecken. God jul snålcoachen! //Helena

   Radera
  4. Det sägs att inga nyheter är goda nyheter men inte så här länge. Hoppas allt är väl med dig Snålcoachen!

   Radera
  5. Var du än finns Snålcoachen önskar jag dig ett gott nytt år. Vill inte tänka så, men det är nästan så man tror att du kan vara död. För visst skulle du gett ett livstecken ifrån dig? Tagit bort dessa otäcka spammare som börjar bre ut sig här i kommentarsfälten. Vi vill inte att de ska vara här, vi vill att du ska vara här. Önskar dig och de dina allt gott./Elsa

   Radera
 86. Goddag vänner, mitt namn är Antonio Laura från Israel, jag är en läkare av yrket Kirurg, jag är 45 år, läs noga mitt vittnesbörd om hur jag återställde ex kärlek inom två dagar av kärleksdel ljus stavningsbön, jag har goda avsikter att dela denna goda nyhet här ute, för jag vet att den här informationen kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka brustet hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka till älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och få muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad eftersom min man vägrat att ringa mig eller smsar mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt för mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig, han har ringt och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och tills idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 87. Jag hoppas att du och din familj får ett Gott nytt år ❤
  //Ingela

  SvaraRadera
 88. Hej!
  Jag undrar om du skulle vara intresserad på ett samarbete med oss? Vi är Sveriges mest generösa cashbacksida som betalar 60% mer än de andra.
  Vi jobbar i dagsläget med ett 10-tal mellanstora influencers och letar efter flera.
  Mvh
  Adam
  www.rewardnetwork.se

  SvaraRadera
 89. Jag heter Darci Lyne. Detta är en mycket lycklig dag i mitt liv tack vare den hjälp som Dr. .nosakhare har gett mig för att hjälpa mig att återfå min ex-man med sin trollkärlek och magi. KONTAKT
    -Mail- blackmagicsolutions95@gmail.com
    Whats-app: +2349083639501
  vill du ha din ex tillbaka?
  vill du ha en kärleksförtrollning för en ny älskare?
  Barnlös problemlösning?
  en lösning på sjukdomar och sjukdomar i kroppen

  SvaraRadera
 90. Jag är här för att hjälpa dig lösa dina andliga och fysiska problem med hjälp av de förfäder krafter som jag verkligen ärvt från min farfar. Jag kan hjälpa dig att återförenas med ditt ex, återställa dina äktenskapsproblem, bota för HIV {AIDS} och alla typer av sjukdomar, jag kan också hjälpa dig att återfå din förlorade älskare och också kassera följande stavningar som skilsmässa, äktenskapspell, bindande staveform, sluta med fusk, skyddsform, hämnd och dödsstava. Du kan kontakta min e-post idag via: okosunhomeofsolution@gmail.com eller whatsapp +2348159058141

  SvaraRadera
 91. Saknar dig än, vad har hänt? Så sorgligt att du inte finns här.

  SvaraRadera
 92. Efterlyser också någon form av uppdatering, du är bäst!

  SvaraRadera
 93. Vårt föreslagna erbjudande för kunder under det nya året är positivt och totalt engagemang, så att arbeta med oss ger dig maximal garanti för att få finansiering för vi har en A + rating i finansiering. Frank Lån Tjänster (FLS) genom åren har varit högt rankad som en av de bästa online-företag med en billigare ränta. Om du är i behov av finansiering, tveka inte att kontakta oss via telefon (+1-713-389-6778) eller E-post: k.frankloans@gmail.com

  SvaraRadera
 94. Du är saknad och inte glömd. Önskar så att du kunde ge oss ett livstecken.

  SvaraRadera
 95. Finns det ingen som kan skriva en rad, om vad som har hänt? Du kanske inte ens lever? Eller så är det, det värsta.
  Saknar dig så!

  SvaraRadera
 96. Hej, jag är NIRA SHALOM, jag är här ute för att sprida de goda nyheterna till hela världen om hur jag fick tillbaka min ex-kärlek. Jag blev galen när min kärlek lämnade mig till en annan tjej förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för Baba Wale da Wiseman, den stora budbäraren, berättade jag mitt problem för Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och också hur jag behövde få jobb i ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärta utan någon biverkning. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter att det hade gjorts, Under de närmaste två dagarna ringde min kärlek till mig i telefon och sa ledsen för att jag levde mig innan nu och även nästa vecka efter att min kärlek kallade mig till ber om förlåtelse, jag kallades till intervju i mitt önskade företag om jag behövde arbeta som handledare. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta för hela världen om hur Baba Wale hjälper mig att uppfylla min hjärtebegär. Baba Wale är specialist på all slags förtrollning och god magi. Om du behöver någon form av hjälpkontakter, Baba Wale, på följande e-postadress: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +2348136951551 Viber +2348136951551 Tack mig senare

  SvaraRadera
 97. I'M TOTALLY CURED OF HIV FROM DOCTOR JAMES HERBAL MEDICINE   Does anyone still doubt natural herbs? I've seen the great importance of natural herbs and the wonderful work they have done in people's lives. I wonder why people still spend their money on surgery, injections and drugs each time they are sick. Natural herbs can cure all kinds of illness including herpes,Cancer,Vaginal burning, diabetics, asthma,EBV, HIV, hepatitis,Enlargement, etc. I've seen it with my own eyes. I was Cured of Hiv/aids and my aunt and her husband were cured from herpes by Dr James who uses natural herbs to cure different kinds of illness. Even Dr James proved to the whole world countless times that natural herbs can cure all kinds of diseases and he cured countless people using natural herbs. I know it is hard to believe but am a living testimony. He prepared herbal medications and sent it to me through DHL COURIER DELIVERY SERVICES and I took it as he instructed. 11days later, I went to the hospital to do a checkup, the result came out and I tested NEGATIVE. There is no harm in trying herbs, it will only get you cured from what you are, so why don't you give herbs a try and see its effectiveness..His herbal medicine it's easy to drink with no side   Contact Dr James on Email .... drjamesherbalmix@gmail.com..

  SvaraRadera
 98. Jag är helt fri från HERPES VIRUS
  Herpes är ett allvarligt och återkommande tillstånd som inte kan botas med droger eller injektioner av DR JAMES, men det bästa sättet att bekämpa herpes är att ta naturläkemedel, jag är röd om DR JAMES, den stora herbalisten som botar människor med HIV-virus med hans kraftfulla örtmedicin. Jag kontaktade honom för att ta reda på hur han kunde hjälpa mig och han sa till mig att jag aldrig skulle vara rädd för att han skulle hjälpa mig med den naturliga örtmedicinen! Efter två dagars kontakt med honom berättade han att läkemedlet är klart och han skickade det till mig via DHL COURIER SERVICE och det fick mig på tre dagar! Jag använde medicinen som han föreskrev för mig (MORGON och KVÄLL) och blev botad! Det är verkligen som en dröm, men jag är så glad! För personer som lider av följande sjukdomar, bältros, MS, Bullous Pemphigoid, Diabetes, cancer, Pcos, hypotyroidism, Herpes, KOL, HIV, artrit, Hpv, infektioner, leversjukdom, autoimmuna sjukdomar, Parkinsons sjukdom, Lupus och mer ska kontakta honom för hans örtmedicin, för jag är ett levande vittne och jag botades av herpesvirus. och läkemedlet DR James är legitimt. Jag skickade honom vad han bad om och han skickade mig sin medicin som jag tog i 2 veckor och idag är jag här med ett negativt resultat. När jag gick för testet var jag så glad efter att jag tog hans örtblandningsmedicin.KONTAKT DR JAMES FÖR EN PERMANENT KUR E-post: drjamesherbalmix@gmail.com

  SvaraRadera
 99. Hej hej! Hoppas allt är bra.

  SvaraRadera
 100. Lever du fortfarande, vad hände? Kanske något som krisa, någon du mist. Om du finns hoppas verkligen att du har det bra. Kanske har det värsta hänt, vad vet man. Om du behöver det, så sänder jag all omtanke till dig.

  SvaraRadera
 101. Do you need Personal Finance?
  Business Cash Finance?
  Unsecured Finance
  Fast and Simple Finance?
  Quick Application Process?
  Finance. Services Rendered include,
  *Debt Consolidation Finance
  *Business Finance Services
  *Personal Finance services Help
  contact us today and get the best lending service
  personal cash business cash just email us below
  Contact Us: financialserviceoffer876@gmail.com
  call or add us on what's app +918929509036

  SvaraRadera
 102. HOW I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT FROM A RELIABLE AND TRUSTED LOAN COMPANY LAST WEEK Email for immediate response: drbenjaminfinance@gmail.com Call/Text: +1(646)820-1981 Whatsapp +19292227023 Visit their website and believe yourself Company Website: https://capitalmanage-inc.com/

  Hello everyone, My name is Mr.Justin Riley, I'm from United States, I'm here to testify of how i got my loan from CAPITAL MANAGEMENTS INC (drbenjaminfinance@gmail.com) after i applied Two times from various loan lenders who claimed to be lenders right here this forum,i thought their lending where real and i applied but they never gave me loan until a friend of mine introduce me to {Dr.Benjamin Scarlet Owen} the C.E.O of CAPITAL MANAGEMENTS INC who promised to help me with a loan of my desire and he really did as he promised without any form of delay, I never thought there are still reliable loan lenders until i met {Dr.Benjamin Scarlet Owen}, who really helped me with my loan and changed my life for the better. I don't know if you are in need of an urgent loan also, So feel free to contact Dr.Benjamin Scarlet Owen on his email address: drbenjaminfinance@gmail.com CAPITAL MANAGEMENTS INC holds all of the information about how to obtain money quickly and
  painlessly via Whatsapp +19292227023 Email: drbenjaminfinance@gmail.com

  And consider all your financial problems tackled and solved. Share this to help a soul right now, Thanks
  Visit their website and believe yourself Company Website:https://capitalmanage-inc.com/

  SvaraRadera
 103. 3 år sen sista inlägget och ändå kommer jag in då och då och tittar om du är tillbaka. Saknar dina kloka inlägg, du behövs här i världen! Vila i frid bloggen! Och du kommer alltid vara saknad Snålcoachen!!! Nu har jag gett upp hoppet att höra av dig, känns tomt.

  SvaraRadera
 104. Fan, kan ingen skriva om vad som har hänt, om du lever eller inte?

  SvaraRadera
 105. Jag heter Helena Leon. Jag och min man har varit gifta i över 10 år. Det var flera stora slagsmål och smärtsamma situationer i vårt äktenskap, men vi verkade alltid komma ut starkare på andra sidan. Ur det blå satte min man ett skilsmässosamtal över mig, jag var blind! Jag såg det inte komma, jag kände inte igen tecknen. Han tycker inte längre att jag är sexuellt attraktiv. Jag kunde inte låta bli att gråta hela tiden för jag var oerhört sårad. Jag var helt deprimerad tills jag hittade Dr ISIKOLO trollformlern som alla pratade om på nätet och jag kontaktade honom för en kärleksåterförening. Under vårt samtal försäkrade han mig att han skulle ta tillbaka min man inom mindre än 48 timmar efter hans förtrollning. För mig verkade det omöjligt. Du kommer inte att tro att min man ringde direkt efter 48 timmar och bad mig att glömma vad han sa om skilsmässan. Jag blev helt förvånad! Det finns så mycket kärlek i min familj sedan jag använde hans trollformler. Han är underbar och hans trollformler fungerar så snabbt. Nu älskar min man mig mer än tidigare. Du kan också kontakta honom om du har problem med ditt äktenskap eller förhållande. E-post: isikolosolutionhome@gmail.com. Du kan också WhatsApp/SIGNAL honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 106. Jag vill tacka den store DR ISIKOLO för att han återupprättade mitt trasiga äktenskap. Jag heter Anna Dario. Ingen kunde någonsin ha fått mig att tro att vittnesbördet någonsin kommer att bli verklighet. Jag var världens största skeptiker men jag fick höra av en pålitlig källa (en mycket nära medarbetare) och jag provade det, det var en av de bästa sakerna jag någonsin har gjort. Mitt kärleksliv var i spillror, hjärtekross och var på randen av en tredje. Jag kunde helt enkelt inte möta ytterligare en skilsmässa och jag ville försöka hårdare för att få vårt förhållande att fungera men min man verkade inte bry sig. Han gjorde slut med mig igen. Jag var förvirrad och vet inte vad jag ska göra igen, snarare för att komma i kontakt med DR ISIKOLO. Han gjorde en kärleksförtrollning som fick min man att komma tillbaka till mig på exakt 48 timmar, försäkrade han mig. vi är nu väldigt nöjda med oss ​​själva. DR ISIKOLO fick henne att inse hur mycket vi älskar och behöver varandra. Den här mannen är på RIKTIGT och för gott. han kan också hjälpa dig att fixa din trasiga relation. Jag fick tillbaka min man! Det var som ett mirakel. kontakta honom nu om du behöver hjälp. e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 107. Tittar fortfarande in och hoppas på ett inlägg från dig!

  SvaraRadera
 108. Hoppas det nya året blir bra för dig, om du lever, ja man undrar ju? Saknar dig och väldiga bra blogg. Du är så väldigt bra på att skriva och verkar så klok och empatisk.

  SvaraRadera
 109. Går in o kikar!

  SvaraRadera
 110. Har du skilt dig?

  SvaraRadera
 111. Åh vad jag saknar dina inlägg. Läser ditt och datt på nätet och så bara slås jag av saknad. Efter dina inlägg och dina texter. Tänkte alltid, när det fortfarande skrevs här, att denna kvinna kommer snart publicera sig i ett annat format, och då kommer jag känna igen rösten.

  SvaraRadera
 112. Tittar in ibland och hoppas! Vart blev du av?

  SvaraRadera
 113. Hej killar, jag vill bara rekommendera ett bra låneföretag där jag fick ett snabblån på €‎46 000,00 via deras e-post där jag letade efter lån för att betala mina räkningar/skulder och gå vidare med livet, sedan gav en vän mig denna företagsinformation som Jag kontaktade via denna kontaktmail: lapofunding960@gmail.com

  SvaraRadera
 114. Undrar så vart du tog vägen , kloka människa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad hände? Undrar och saknar?

   Radera