måndag 10 oktober 2016

Varit dubbelsjuk

Få saker låter så fel som att klaga på att man blivit sjuk när man redan är sjukskriven. 
Dubbelbingo liksom. Borde man egentligen inte få dubbel sjukpenning då också? (Skojade bara). 

Men jag måste ändå berätta. En vän behövde träffas och jag åkte hem till henne för att kunna umgås i lugn och ro. Hon har dessutom flyttat så jag var nyfiken på att få se den nya bostaden. Om sanningen ska fram så flyttade hon för ett bra tag sedan och det säger väl en del om hur dåligt mitt liv fungerat den senaste tiden. Så, äntligen - och bättre sent än aldrig. Jag förflyttade mig från en plats till en annan, från en soffa till en annan, och var glad att jag tagit tag i det. Det var balsam för själen. Vi lever i skilda världar men har ändå en fin relation som går långt bak i tiden. 

För mig är det också roligt att få lyssna när andra berättar om resor och utkörning av mat från restauranger. Sådant jag inte pysslar med. I det nämnda hushållet är pengarna nämligen i rörelse, det fylls på för att rinna ut och i samma takt fylls det på igen. Som för många hårt arbetande människor med framgång. Icke-snålisarna ni vet. Hennes intresse är att investera i bostäder, konst och designmöbler. Skillnaden är att hennes investeringar är synliga för alla med ett öga för design medan mitt gnetande med aktier sker helt i det tysta.

Nåväl, det var bara lite kringsnack till vad det egentligen skulle handla om. Nämligen den lilla souvenir jag fick med mig hem i form av ett virus. Väninnan har ett förtjusande litet barn men mindre förtjusande var att barnet nyligen haft magsjuka. Jag ska bespara er alla detaljer kring detta men det hade gått så pass många dagar att det borde varit riskfritt, ur smittosynpunkt. Men icke, två dagar senare var livet inte lika roligt för min del. Jag hör till dem som så att säga är immun mot den här typen av åkommor - i alla fall om man diskret talar i termer om Exit A och Exit B. Däremot numera tydligt att det inte gäller båda nödutgångar. Slut information. 

Jag är fortfarande alldeles matt och min kost består för tillfället av kokt ris. Igår kväll festade jag till det på en skiva vitt rostat bröd också. Den brödskivan kändes som rena festmåltiden kan jag meddela. Idag är första dagen jag känner mig återställd i övrigt men kommer att äta ris även idag. Men med en bit kokt kyckling. 

Och varför delger jag denna totalt ointressanta information till er? Ja inte är det för att fiska sympatier. Däremot för att berätta hur betalkortet legat oanvänt i väskan under de fyra senaste dagarna. Familjen kan säga vad de vill men jag leder helt klart listan på den som kostat minst. Och jag har varken handlat mat eller lagat mat. Tonåringen tillbringade helgen hos en kompis och de andra två klarade sig på sådant de grävde fram ur frysen. Det är skillnad det, mot när barnen blir sjuka och har långa önskelistor över vad de kan tänka sig att äta (oftast toppas listorna av olika glassorter och verkningslösa halstabletter). 


8 kommentarer:

 1. Stackare! Men när man hälsar på hemma hos folk som varit magsjuka räcker det tyvärr inte med att räkna timmar/dagar. Dels smittar man ofta längre än man tror och dessutom kan magsjukevirus överleva länge på ytor utanför kroppen. Klorin och att tvätta allt i minst 60 grader brukar hjälpa, men det är lätt att missa någon ljusknapp, spolknapp eller dörrhandtag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man lär sig den hårda vägen :)
   Och jag måste ändå tillägga att det här är det mest pedantiskt skötta hemmet (jo, jag har mött min överman) så är det någonstans varenda lysknapp och spolknapp är avtorkad så är det där.

   Tveksamt också om det verkligen var magsjuka därifrån, ingen annan i min egen familj plockade nämligen upp den.

   Radera
 2. Jag lider med dig. Dubbelsjuk din stackare!!

  Just magsjuka är så väldigt utmattande, det är nog det näst värsta efter förkylning man som man kan råka ut för!
  Hur det är med kvinnor kan jag av biologiska skäl inte uttala mig om.

  Se till att bli dubbelt frisk snart.
  Sköt om dig och ha det så bra det går.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag var frisk redan när jag skrev inlägget (bara kvar i det där urlakade stadiet där man känner sig som en gammal disktrasa) men tack ändå för omtanken!! Uppskattas!!

   Radera
 3. Se det positivt - kokt ris är billig mat :-). Smittorisken är aldrig noll när det gäller barn, de smittar konstant åtta år efter födseln.

  Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, bästa kommentaren! Och på sätt och vis har du alldeles rätt, barn är vidriga små smittspridare åtminstone under dagisåren.

   Radera
 4. Krya på dig och mys över alla pengar du sparat. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jättenöjd! Synd bara att resten av familjen mirakulöst klarade sig från att smittas. TRIST!! Ris för alla i fyra dagar hade verkligen påverkat matkontot.

   Radera