tisdag 13 september 2016

Nordnetmannen

Aldrig får man ha något i fred. 
Eller borde jag kanske säga sent ska syndaren vakna? 
Alltså ni vet min man, han som jag tyckte höll för hårt i pengarna förr i tiden när jag var slösaktig men som nu framstått som en riktig pengasprinkler. Han som vill ha Spotify familjekonto och annat onödigt. Han ni vet. Han nappade ju på det där "skaffa Nordet och få en HM aktie på köpet- erbjudandet" i somras. Så bra, tänkte jag. Då kan han sitta där och pilla lite med det och kanske inspireras att dra ner lite på den dyra köttkonsumtionen. Lägga mer pengar på aktier och mindre på ryggbiff. Vi kanske kan spara in lite till varje månad om han blir mer ekonomiskt sinnad. 

Det här har ju varit lite min värld. Min privata sfär. Jag styr hushållskassan och bevakar matbutikernas specialerbjudanden. Jag myser runt på Avanza och köper aktier, navigerar vant mellan kobbar och holmar (dvs spar- och ekonomibloggar) och har liksom koll. Vet vem Günther Mårder är, sådana saker. Jag pratar inte överdrivet mycket om det. Kanske tar upp något intressant jag läst eller nämner något om hur det går för mina aktier men inte mycket mer än så. Vi hade en del aktier och fonder redan innan jag blev hårdsparare så det beror inte på total okunskap eller ointresse från hans sida på något sätt. Det handlar nog mer om att det som sagt varit lite min grej och min värld, sparvärlden på Internet. Det är där jag håller till medan han lägger tid på sina intressen. 

Dessutom är vi ganska olika. Jag har alltid gillat bloggar och poddar. Jag gillar intervjuer och älskar ingående personporträtt. Han är ointresserad av allt sådant och har fullt upp med att försöka hinna med sitt. Vi sitter inte och tittar på Skavlan tillsammans, om man säger så. 

Och varför berättar jag det här för er? Jo, för att den här Nordnetgrejen har börjat spåra ur. Jag får lite scientologvibbar av det hela, det är helt klart lika mycket en bankrörelse som en andlig rörelse. Och min man har förvandlats till Tom Cruise. Det är Nordnet, aktier, ISK, sparpoddar från morgon till kväll. Igår låg jag i soffan och slösurfade kändisskvaller. Då ropade han "Älskling, har du hört talas om Västkustinvesteraren?" 

*Konstpaus* 

Say what? Älskling, har DU hört talas om SNÅLCOACHEN? Det är som att fråga en fotbollsintresserad om han hört talas om Messi.  

Han vill prata om sina aktier varje dag. Och inte bara om sina aktier utan om alla aktier han kanske funderar på att köpa någon gång. Han vill prata om sina poddar och bloggar som han upptäckt (han som aldrig tidigare i sitt liv lyssnat på en podd eller läst en blogg). Jag blir alldeles matt. Vilken dag som helst får jag väl hör honom ropa "Älskling, jag har startat en blogg nu. Den heter Investeringscoachen!" 

Så jag tänkte nu passa på att meddela er alla att jag pensionerar mig från sparvärlden. Ska starta en ny blogg om skönhetsprodukter istället. 

Skojade bara, det ska jag inte alls. Att min man förvandlats till Nordnetmannen är nog en superbra sak. Hoppas jag. 


18 kommentarer:

 1. Återigen ett fantastiskt inlägg! Och skönt att få ett livstecken från dig igen :) Hur mår du?
  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för omtanken!
   Jag mår bra på ett sätt och dåligt på ett annat, svårt att förklara. Försöker vila upp mig och hitta ny styrka. Så tack igen :)

   Radera
 2. Svar
  1. Tack till dig också :D
   It's funny because it's true osv.

   Radera
 3. Hahaha! Lite konkurrens kan ju inte skada, ni kanske får världens nytändning i sparandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får man verkligen hoppas! En tävlan i vem som är snålast skulle int skada. Konkurrens är verkligen ordet, haha.

   Radera
 4. Åh så jag känner igen mig i din historia! Fick pojkvännen att börja läsa Privata Affärer och nu pratar han som värsta high rollern på börsen. Fast aldrig i procent utan bara hur många kronor och ören hans aktier rör sig i *haha*. Det blir roligare sen när den första romansen lagt sig. Då har man liksom en partner i sina ekonomiska mål i livet och det är inte dumt det inte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen inte dumt att ha en partner i sin ekonomiska mål :) Egentligen är det drömmen, jag skulle inte längre passa tillsammans med en slösare utan behöver någon med samma tänk. Men ändå...det nyfunna intresset och sakerna han säger, haha. Har han sovit de senaste två åren när jag har pratat, eller?

   Radera
 5. Ah, vad roligt!

  Jag hoppas Västkustinvesteraren läser det här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det tänkte jag inte ens på! Oups, haha...

   Radera
 6. Så roligt med dina uppdateringar!

  SvaraRadera
 7. Villkoret för att få den där HM-aktien så behövde man köpa något för minst 1000:- via Nordnet - vad köpte din man?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han köpte Skanska den gången. Och ångrar sig i efterhand att han inte drog på lite och köpte fler. Men det kommer fler tillfällen.

   Radera
  2. Och eftersom han var ny kund behövde han inte heller betala något courtage? Fritt courtage upp till 80.000 kr i behållning kör de väl med på Nordnet i det de kallar för "kom-igång"?
   Han får se upp, antalet gratisaffärer är maximerat till 500 st per år

   Radera
  3. 500 st per år? Han får ligga i om han ska hinna med så många köp samtidigt som han jobbar och har familj :)

   Radera