tisdag 11 mars 2014

Semesterchocken

Jag har fått en glad överraskning.
Här harvar man på i samma gamla hjulspår och plötsligt trillar en belöning rakt ner i famnen. Kan inte minnas när det hände senast och det var precis vad jag behövde efter den senaste tidens tråkigheter.

Ekonomiavdelningen på mitt jobb har meddelat att olika faktorer lett fram till att jag har ett antal borttappade semesterdagar - som nu blivit återfunna. Jaha, tänkte jag, vad kul med ett par extra semesterdagar. Jag trodde att det handlade om två-tre dagar, men det visade sig vara ungefär 20 dagar! 

Okej att de tabbat sig men jag förstår att normalbegåvade människor undrar hur jag kunde missa 20 semesterdagar, men jag vet exakt hur det kunde hända. För att korta ner en lång historia så har jag jobbat mer än sex år hos samma arbetsgivare. Ja jag vet, det är very very lungo och jag borde frisläppas med omedelbar verkan. Hur som helst, när jag började jobba där var barnen små och jag hade många sparade föräldradagar. På grund av hälsoskäl som krävde regelbundna kontroller och medicinering var jag sjukskriven under en längre tid av föräldraledigheten. Så jag tog i första hand ut föräldradagar och höll inte koll på antal semesterdagar utan förlitade mig helt på de uppgifter som redovisades av lönekontoret. 

Nu sitter jag här, många lediga dagar rikare. Det är ju en hel semestermånad! Först ville jag ha de dagarna utbetalda i pengar men ångrade mig eftersom det dras en rejäl engångsskatt på dessa. Självklart vill jag vara ledig istället. Ledig tid är värt mer än pengar. Jag håller nu på att planera hur jag bäst ska kunna maxa ledigheten. 

Och jag ser framför mig hur jag äntligen ska hinna få pedantisk ordning på alla grejer i hela hemmet. ALL junk ska rensas ut. Nästan så att jag blir tårögd vid blotta tanken. 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tid är MYCKET bättre! Inser det mer och mer för var dag som går.

      Radera