måndag 10 mars 2014

Ekonomiskt underbarn

Mina barn har snappat upp det här med att jag jagar extrapriser och bra erbjudanden. Bredvid sonens skola ligger en matbutik som alltid håller låga priser på godis, läsk och chips. Det kan eventuellt finnas ett samband med närhet till skolan och elevernas håltimmar...

Där jag brukar handla, på vår lokala stormarknad, finns ett stående erbjudande på två Marabou 200g chokladkakor för 30 kr. Då och då sänker de priset och lockar med "två för 28 kr". Jag äter ytterst sällan godis men jag är slav under choklad. Mycket kan jag göra avkall på men inte min chokladbit efter maten eller till kaffet. 

Idag på eftermiddagen ringde min äldsta son från butiken bredvid skolan och berättade att 200 grammare kostar 12.90 kr/st. 
– Ska jag köpa ett par till dig? frågade han.
– Ja gärna! Tack, vad snällt. svarade jag, glad över omtanken.
– Men du betalar mig sedan va?
– Självklart!

Fem minuter senare ringer han upp igen. 
– Mamma, nu är jag på väg tillbaka till skolan med chokladen. Jag köpte tio stycken så du är skyldig mig 130 spänn.

TIO STYCKEN?! 

Hahaha. Samtalen kom under arbetstid så jag vände mig till min kollega och återberättade dialogen. Jag tillade att jag tvivlar starkt på att jag får tio chokladkakor om han tagit med dem till skolan. 

Och mycket riktigt, jag kom hem och sonen visade glädjestrålande upp nio chokladkakor. Den tionde hade han bjudit runt. Men det är som man säger, tanken som räknas. - En chokladbit, någon?2 kommentarer:

  1. Nå, din son var smart. Gav bort 10% vilket är exakt den summa som enligt Bibeln leder till att man får igen det man gav minst tiofalt förr eller senare, inte nödvändigtvis i pengar men i annan lycka, t ex hälsa. Även New Ageare predikar gåvor på 10% av innehavet för maximal livsvälsignelse... ;)

    Dessutom har du nu choklad för 4,5 mån om du nöjer dig med ett par bitar efter maten om jag räknat rätt och du inte bjuder någon i familjen vilket i och för sig vore lite väl snålt även om du är Snålcoachen nu. ;)

    Eva

    SvaraRadera
  2. Ja, man får vara glad över att sonen har en generös läggning. Ser fram emot välsignelse (det borde ösas lycka över honom!). Jag avskyr snålhet gentemot andra, så med tanke på det lär vi INTE ha choklad för 4,5 månader...

    SvaraRadera