lördag 27 september 2014

Sparade eller förlorade en liten slant?

Det rafflande slutet på Super Spar September närmar sig. 
Lönehelg innebär att mycket folk vill ut och spendera pengar. Vi sparnördar bryr oss inte om sådant eftersom vi hellre sitter hemma och flyttar sparpengarna mellan våra olika konton. Det är perfekt för då slipper vi trängsel och köer. Sparnördar har ju inte heller någon pank-period veckan innan löning. 

Trots detta råkade jag av misstag ge mig ut i det här sluta-tidigt-för-att-det-är-fredag-kaoset just idag när alla andra har pengar som brinner i fickan. Sedan en tid tillbaka har jag behövt gå till frisören men jag har envist skjutit upp det, samtidigt som jag skjuter undan luggen från ögonen. Idag på eftermiddagen fick jag ett spontaninfall och traskade över till den frisersalong som ligger närmast arbetsplatsen för att fråga om de kunde klippa mina toppar. Utan att ha bokat tid, fredag eftermiddag en lönehelg. Märkligt att de inte skrattade högre. De var givetvis fullbokade. Jag fjäskade lite och lyckades till slut övertala dem om att de jättegärna ville klämma in mig för en liten luggklippning. Så, de klippte luggen (det blir ju väldigt mycket snyggare än när man själv går loss med kökssaxen på luggen medan man muttrar "Hur svårt kan det vara?" och sedan "Oups, nu blev det visst lite ojämnt."). 

Normalt tar de 120 kr för en luggklippning men jag fick det för 80 kr. Som hårdsparare blir man ju utom sig av glädje över den typen av rabatter och specialpriser. Jag sken som en sol när jag gick därifrån. Och jag anser inte att jag mer har förlorat 80 kr än vad jag har sparat 40 kr. Inte när det gäller håret. Jag tar till mig era tips om att koka egna deodoranter och gegga in kroppen med allt möjligt från skafferiet men jag vill fortfarande se proper ut på jobbet. Jag har provat att gå runt med hemklippt lugg och det är inte särskilt roligt. 

Tonåringen har en tjejkompis som sover över här så vi fick lägga om middagsplanerna en aning. Av någon märklig anledning var sonen inte intresserad av att försöka imponera med "den där grytan med bönor i". Han syftade alltså på min enormt aptitretande chorizogryta. 

Nu är jag på väg att somna sittandes här. Det blir lätt så med en hel arbetsvecka i ryggen. I morgon snålar vi vidare mot finalen om fyra dagar. Jag har inte ens varit inne på internetbanken än trots att jag vet att den här månadens lön var en riktig humörhöjare!
11 kommentarer:

 1. Hemklippt lugg skulle inte bli rekommenderat från oss som rör ihop egen deo och geggar in kroppen med saker från skafferiet, nej här är tipset att inte ha lugg, så kan du sköta klippningen själv i fortsättningen! ;)
  Skämt å sido! Lät ju toppenbra att lyckas få klämma in en klippning OCH betala billigare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur menar ni nu? Ska man klippa luggen! Jag inte sett till någon sådan på flera år. Misstänker att jag vuxit förbi den.

   Radera
  2. Hahahahaha, Fattigbondräng..!!

   Alltså, jag ser inte klok ut utan lugg. Det handlar om ansiktsform och pannhöjd. Sådana viktiga saker.

   Radera
 2. Varje morgon börjar jag dagen med att gå in på din blogg för att få sparaenergi. Som du kanske kommer ihåg började jag följa dig, läs inte stalka ;-), under semestern. Mitt köpmönster har ändrats radikalt sedan dess. 2014-10-01 startar mitt "Supersparår". Och jag lovar uppdatera här hur det går.
  Önskar dig en fin helg!
  Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men kära nån vad kul! Både att du börjar dagen med att gå in på min blogg (HUR peppande och smickrande känns inte det liksom?) OCH att du ändrat köpmönster! Två toppensaker!

   Varmt lycka till med ditt Supersparår! Det kommer att gå galant och du kommer att omvärdera så många saker i ditt liv och känna dig smartare än så många människor runt omkring dig ;) Jag ser väldigt mycket fram emot dina uppdateringar. Du kanske rentav väljer att starta en blogg?

   Trevlig helg önskar jag tillbaka.

   Radera
 3. "
  "Lönehelg innebär att mycket folk vill ut och spendera pengar. Vi sparnördar bryr oss inte om sådant eftersom vi hellre sitter hemma och flyttar sparpengarna mellan våra olika konton. Det är perfekt för då slipper vi trängsel och köer. Sparnördar har ju inte heller någon pank-period veckan innan löning. "
  Bra beskrivning. För oss ingår också bokföring och kolla att allt stämmer. Plus en revidering av våra mål för månad. Går det att öka sparandet? Vad behöver köpa sista månadsvecka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Vi ler lite i mjugg åt alla dessa slösare som väljer att tokshoppa bara för att de fått påfyllt på lönekontot :)

   Radera
  2. Eller tycker synd ;-)
   Nja. Jag har inget problem att folk spenderar sina pengar om det är det de vill. Jag har mer problem när de säger att de inte ha pengar och ser inte att det handlar om prioriteringar.
   Kortsiktig är det bra för alla som sparar då det öppnar för rabatt, special pris m m.
   Långsiktigt är det tror jag inte hållbar. För dem och för samhälle.

   Radera
  3. För mig får andra göra hur du vill men jag håller med dig, det blir lite knasigt med dem som gnäller över att de inte har pengar kvar dagarna innan lön. Då vill jag bara ställa mig och göra en budgettavla som i TV-programmet "Lyxfällan"...

   Radera