söndag 28 september 2014

Hänger små utmaningar och morötter framför näsan

Sonens kompis sover över här en natt till. De har tillbringat dagen med att ligga och titta på ett antal filmer, med nerdragna persienner. Jag tvivlar på att de noterade att solen sken idag men jag låter det passera utan kommentar. Eller, jag kanske råkade säga något om vampyrer. Och risk för blodproppar. Men jag låter dem hållas, imorgon när hon åkt hem kan vi tvinga med sonen ut i skogen på några stärkande hundpromenader och på så sätt bromsa den begynnande bristen på dagsljus. 

Jag hade en liknande period i min ungdom. Inbiten bokmal som jag var i yngre tonåren så ville jag bara försvinna in i böckernas värld och absolut inte följa med mina sportiga föräldrar på utomhusaktiviteter. Äpplet faller inte långt och allt det där...

Min man plockade duktighetspoäng genom att tacka nej till Ölmässan igår. Nu avböjde han visserligen inte på grund av någon sparsamhetsiver utan av trötthet men ändå. Vi sparade minst inträdet på 250 kr genom att han ändrade sig och hoppade över besöket. 

När det gäller nöjesbiten har jag satt upp två små mål. Mål som givetvis inte får kosta pengar ur min egen plånbok (enligt min egenhändigt skrivna Köpstoppslag). 

Mål 1. Jag vill väldigt gärna läsa Fredrik Eklunds bok "The Sell". 
Tveksamt om biblioteket kommer att ta in den och om de gör det kommer det kanske att dröja. Jag är lite otålig också och hade helst velat ha den bums. Och orka vänta till julafton...

Mål 2. Jag skulle vilja gå på bio och se filmen Gone girl som har premiär i början av oktober. Filmen är baserad på en bok som jag fick i julas och som höll mig vaken i nästan två nätter eftersom jag inte kunde lägga den ifrån mig. 

Så, hur löser jag detta? Biobiljetterna är enklast, jag har lyckats få ihop 1455 poäng på Aftonbladets panel. 1000 poäng = 1 st biobiljett. Jag brukar samla ihop till två biljetter innan jag löser ut dem men det är omöjligt att få ihop det på 1-2 veckor. 

Eklunds bok finns att beställa på nätet och kostar 19.86 dollar. Frakt tillkommer. Jag tänker givetvis kolla med bibblan först men om de inte har beställt den så funderar jag på att skaffa den på annat sätt. Jag behöver bara lösa finansieringen. Tyvärr går det inte att betala via Paypal, vilket är väldigt synd. Av en händelse råkar jag ha en liten slant som sitter fast på Paypal då jag inte lyckats föra över dem till mitt svenska bankkonto. Det är pengar som legat kvar där sedan jag provade på en PTC-sajt (Paid to click) för något år sedan. Enkätföretaget Shoppanel betalar också via Paypal men eftersom de betalar ut i svenska kronor är det bara att smidigt föra över dem till bankkontot. 

Köpstopp går väl på sätt och vis ut på att inte vilja ha något alls men jag tycker att det är lite roligt att ha något litet sparmål i sparandet så länge jag håller mig till spelreglerna. En liten utmaning. 

Kluriga små nötter att försöka knäcka. 


2 kommentarer:

  1. Om boken finns i en annan biblioteket går det ofta att göra en "Fjärrlån". Det kostar ca 25 :- beroende på biblioteket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smart! Jag har gjort fjärrlån tidigare men då från ett annat bibliotek i samma kommun och det kostade ingenting. Tyvärr är det oklart om och när de kommer att ta in den här boken. Tålamod är INTE min starka sida...

      Radera