måndag 29 juni 2015

Snålvariant på juicecleanse

Hej allesammans!
Det här är min första semestervardag och livet känns allt bra lätt att leva just nu. Förutom kanske det här med detoxen då. Vilken detox tänker ni, eftersom ni inte har hört talas om någon detox. Och egentligen borde ni inte få höra om den heller eftersom jag inser hur dum den låter. 

Till att börja med vill jag ta bort själva ordet detox och byta ut det mot något annat. För det första tror jag som bekant inte ett skvatt på att man kan avgifta eller rena kroppen genom att dricka juicer och för det andra tycker jag att detox låter alldeles för mycket yogaflum för att det överhuvudtaget ska kunna förknippas med mig.

Hur som helst, jag kickstartar alltså min semester genom att dricka märkliga grönsaksbrygder och det planerar jag att försöka härda ut med i tre dagar. Festligt va? Naturligtvis är allt hemlagat och det innebär en härligt låg matkostnad för min del, gönsaker + vatten = asbilligt! Tanken är att motorn ska rulla på dessa grönsakskok och sedan väntar en smaskig frukt på kvällen som dagens belöning. En belöning för att jag orkar med mig själv och alla mina påhitt. Och jag vet att det här är en jättefuskig och jättemärklig variant på fasta/detox/juicning/diet men det är vad jag har bestämt mig för. Tre dagar går fort (hoppas jag...). 

Eftersom jag kan tänka mig kommentarerna på detta så tänkte jag i viss mån försöka förekomma dem. 

Det ligger inte för mig att hålla på med dieter, särskilt inte långsiktigt. Vid det här laget är jag väldigt påläst om fettförbränning och viktminskning och vet att man mest förlorar vätska och muskelmassa när man lägger sig på kraftiga kaloriunderskott. Jag vet att man ska styrketräna för optimal fettförbränning. Jag vet allt det och mer därtill men jag vill ändå köra min grönsaksgrej. Just nu vill jag bara se ett snabbt resultat för att bli lite glad. Det är bara tre dagar, inte tre veckor eller tre år. Det här är en kickstart och sedan ska jag powerwalka skiten ur mig resten av sommaren med backintervaller och allt. 

Jag väljer att chocka kroppen eftersom flera månaders försök med regelbunden motion och nedskärningar i kosten resulterat i 1-2 kilos viktminskning och NOLL skillnad i spegeln.  Det verkar inte spela någon roll att jag drar ner på ditten och datten eller powerwalkar bort kvällarna. Det räcker helt enkelt inte. 

Det är jäkligt irriterande ska jag säga er, särskilt för en resultatorienterad person som jag. Fy fasen vad jag har mått dåligt över de här förhatliga kilona som satt sig som ett fläsklager runt midjan. Och eftersom jag är väl medveten om att jag egentligen är relativt smal och kanske har gått från S till M i klädstorlek så har man inte rätt att klaga och gnälla. Det finns personer med mer övervikt som kan ta illa upp och jag låter enbart ytlig när jag klagar på några få kilon. Jag är väl medveten om det och därför har jag försökt att trycka undan missnöjet över att jag inte kommer i några byxor och inte pratat om det med någon på flera månader. Istället tar jag tag i det nu medan jag är ledig och kroppen ska få se vem som bestämmer, en gång för alla! 

Här släpper jag ämnet eftersom det ska handla om pengar nu. 
I morse såg jag att jag fått 300 kr in på Paypal. Oklart från vem och varför. Bakom betalningen ligger något företag som heter Perks och som verkar fungera som mellanhand åt något annat företag. Strunt samma, det kanske klarnar när jag loggar in på Paypal. Jag blev jätteglad och bestämde mig raskt för att slösa bort en liten slant på sommarläsning. Jag älskar böcker och har alltid hängt med i boksvängen men det är lite svårare nu när jag lånar all läsning på biblioteket. De har ett nyhetsbord men nu under semestertider, när jag har tid att läsa, finns det inte en chans att få tag på attraktiva boknyheter eftersom folk ställer sig i kö på alla populära böcker.  Vilken tur att Paypal-pengar är till för att sätta guldkant på den sparsamma tillvaron! Det tog mig tio sekunder att surfa reda på ett bra erbjudande på nätet, 4 pocket för 149 kr och det tog mig ytterligare två minuter att välja böcker. 

Jag beställde bland annat Joyce Carol Oates "Karthago" och Curtis Sittenfeld "Systerland". Tyvärr kommer jag att få vänta ett par dagar extra eftersom jag valde det kostnadsfria fraktalternativet. Men som tur är har jag något att läsa fram tills dess! Min gulliga familj (som troligtvis vill förebygga eventuella humörsvängningar under de kommande dagarna) köpte en liten sommarpresent till mig idag! En bok som jag har tjatat om att jag vill läsa och som jag bittert sade att jag kommer att få vänta på ända till i höst när jag kanske kan få tag på den på bibblan.


4 kommentarer:

 1. Hulkendricka!! Det har vi kört järnet, och man tappar vikt. Nu jädrans ska du se att det lossnar. Ett tips under juiceköret. Gör en shot på 1 tsk gurkmejapulver, slatt cayenne eller chilipulver (det du pallar) en msk äppelcidervinäger och en stor slatt citronsaft (finns eko på flaska). Det ska vara antiinflammatoriskt, sätter igång förbränningen och ditten o datten. Vi kör den nästan varje dag. Ingen infektion på snart 6 månader. Jag kör grönjuice och rödbetsjuice med mycket ingefära och citron. I klass med rödvin, man känner hur piggheten rinner in i en och fettet flyger ut.. den naturliga vägen. Heja heja! Jag är en juicefantast!!
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juicefantast?? Jag vet inte om jag möjligtvis har förträngt hur svårt och påfrestande det var att sluta snusa men detta känns SÅ MYCKET JOBBIGARE!!

   Jag går runt med skvalpande mage och behöver springa och pinka varje halvtimme. Hungerkänslorna har gått upp och ner så det är inte det men man mår ju bakisräv. Märklig, när jag googlar står det bara om hur pigg man blir och vilken lyster hyn får och hur fräsch man känner sig. Och du nämner piggheten som rinner in...?! Naturligtvis gäller detta inte mig, som vanligt. Men jag märker ju att något hänt runt midjan så skit samma! Vem bryr sig! Nu gäller det bara att fortsätta åt rätt håll så att det inte blir två kilo ner och fem kilo upp eller något liknande...

   Radera
 2. Rödbetsjuice har jag också snöat in på. Gott och känns verkligen nyttigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska testa det! Om jag klarar av en enda grönsaksvätska till. Just nu känner jag att jag toppat "nyttigt" på en aldrig tidigare skådad nivå och jag vill inte se en enda grönsaksdricka till. Snart står hälso-tidningarna i kö för att intervjua mig. Från snusande chokladmissbrukare till juicecleanse...

   Radera