måndag 2 juni 2014

Dörrar eller inte?

Vi har innerdörrar av gammal standard. Som nyinflyttade lämnade vi in dörrarna för sprutlackering och kostade även på oss att byta till fina handtag. Resultatet blev väldigt bra men nu, tio år senare, har färgen flagnat och flera av dörrarna har fått fula sprickor. För ett par år sedan kontaktade jag flera olika företag som gör hembesök för att hämta in offerter på dörrbyte. Alla företag sade samma sak, eftersom våra dörrblad har överfalsad kant så är ett byte av dörrbladen inte möjligt. Istället lämnade de två alternativa förslag:

 • Ny karm och dörr. Vilket var otänkbart eftersom både badrum och gäst-WC var nykaklade och nya karmar innebär att de måste förstöra kaklet. 
 • Att låta limma på någon slags folie på dörrarna men de var själva tveksamma till resultatet eftersom flera av dörrarna har djupgående sprickor. 

Jag letade även efter företag som nyproducerar dörrar  i gammal standard med avvikande mått och överfalsad kant men utan att hitta något. 

Häromdagen trillade det in en lapp i brevlådan. Ett företag som tillverkar den här typen av dörrar ska ha en utställning i vår föreningslokal ikväll! Jag ska gå dit tillsammans med en granne och titta. Vi är absolut intresserade. Jag är bara lite orolig inför prislapparna. 

Min man tycker absolut att vi ska passa på att byta dörrarna eftersom de utslitna dörrarna drar ner standarden så pass mycket på vår, i övrigt, nyrenoverade lägenhet. Eftersom både han och jag kommer att få pengar tillbaka på skatten menar han att vi inte behöver se det som en käpp i hjulet på vårt vanliga sparande. Nja, jag är tveksam men vi får väl se när jag varit där och tittat. 

2 kommentarer:

 1. Sitter själv och funderar på vad jag ska göra med dörrarna. Precis som du skriver så drar de ner helheten när man har renoverat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs gärna mitt nya blogginlägg: http://spardiet.blogspot.se/2014/06/se-upp-for-skojarforetag.html
   Det gick åt skogen :(

   Det är lätt att byta dörrar om du har standardiserade mått på innerdörrar och karmar (efter 1972). Är dörrarna tillverkade innan 1972 har du samma som jag har, dvs. gammal standard.

   Radera