tag:blogger.com,1999:blog-2563321133795343886.post3770767819173544120..comments2024-03-28T09:37:17.168+01:00Comments on Snålcoachen: Recept och mattipsSnålcoachenhttp://www.blogger.com/profile/11838472528821786584noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2563321133795343886.post-33529799489332902722017-08-22T16:59:59.513+02:002017-08-22T16:59:59.513+02:00Och jag är precis tvärtom...ingen matgalning. Älsk...Och jag är precis tvärtom...ingen matgalning. Älskar när familjen är borta så att jag kan äta flingor och rostade mackor till middag. Man måste laga mat varje dag, astråkigt. Och är man Snålcoach så är det verkligen VARJE dag också. Vi finns inte i Foodoras kundregister, so to speak.<br /><br />Dessutom: jag tycker det är på tok för mycket matsnobberi idag. Dels förväntas man ha kökskunskaper som motsvarar Restaurangakademiens kökschefsutbildning och dels förväntas man servera en sjurätters avsmakningsmeny en helt vanlig lördagskväll. Det är prestigemiddagar till förbannelse och jag hatar det. Vad hände med en enkel pasta och lite vitlöksbröd egentligen? <br /><br />Den där mustiga långsökta tomatsoppan däremot, det är mer min grej. Jag tror också att knepet är att hitta sin nivå och det är då det blir avslappnat. Jag är inte typen som vågar mig på avancerade recept när jag vet att gästerna trillar in om 45 minuter och jag risker att få ringa hem pizza istället. Dessutom vill jag inte att det kostar för mycket, utan att verka snål. Egentligen är det ett under att jag vågar bjuda hem någon som är över 12 år på mat överhuvudtaget...<br />Snålcoachenhttps://www.blogger.com/profile/11838472528821786584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2563321133795343886.post-10316292746203576512017-08-22T16:41:53.211+02:002017-08-22T16:41:53.211+02:00Kul att det uppskattas! Det var ett roligt inlägg ...Kul att det uppskattas! Det var ett roligt inlägg att skriva också :)Snålcoachenhttps://www.blogger.com/profile/11838472528821786584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2563321133795343886.post-74942414300794987692017-08-22T16:41:28.788+02:002017-08-22T16:41:28.788+02:00Haha, vad härligt! Egentligen är ju alla tips på n...Haha, vad härligt! Egentligen är ju alla tips på nybörjarnivå eftersom jag aldrig sysslar med avancerad matlagning. Men det är det som är grejen, att det är sådant som går hem även hos proffsen :)Snålcoachenhttps://www.blogger.com/profile/11838472528821786584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2563321133795343886.post-53410766157886762412017-08-22T16:40:03.838+02:002017-08-22T16:40:03.838+02:00Nöjet var helt på min sida :)
Fyllda cannelloni är...Nöjet var helt på min sida :)<br />Fyllda cannelloni är så lättlagat och oerhört gott så bli inte förvånad om du har en ny favoriträtt sedan. Snålcoachenhttps://www.blogger.com/profile/11838472528821786584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2563321133795343886.post-55233510064503118652017-08-20T11:57:47.948+02:002017-08-20T11:57:47.948+02:00Oh, det blev ett helt inlägg ju, vilken härlig öve...Oh, det blev ett helt inlägg ju, vilken härlig överraskning - tack! Väldigt goda tips som måste prövas. Vissa saker har jag velat pröva väldigt länge men det har aldrig blivit av, ex. cannelloni.<br /><br />Tack Snålcoachen!<br /><br />/R*Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2563321133795343886.post-1563347707838234192017-08-15T19:49:27.514+02:002017-08-15T19:49:27.514+02:00Oh, don´t get me started! Jag är sån där matgalnin...Oh, don´t get me started! Jag är sån där matgalning som kan sitta och diskutera nästa dags middag med nuvarande middagsmat i munnen. Jag ÄLSKAR mat, både att planera, handla, laga och...äta. När jag har tid och ork vill säga. Och att laga billig god mat är ju så vansinnigt roligt och tillfredsställande. Nuvarande utmaning är att dyka djupare in i det indiska/österländska köket då de använder så fantastiskt nyttiga och billiga råvaror. Linsbiffar har jag redan gått i mål med hos familjen. Det är mer grytor som jag fortfarande tycker slutar i ungefär samma smakspektra oavsett vilka olika rätter jag testar. Verkligen en utmaning. <br /><br />En mustig, långkokt tomatsoppa är nog bjudfavoriten hos mig. Lätt att göra större satser av och går hem hos alla..vuxna. När jag var med stadd i kassan var det så klart döroligt att fräsa på en kungskrabba men det ryms inte i budgeten nu. Jag ska testlaga lite mer linsgrytor under veckan, jag kom på att om man picklar lite grönsaker som morötter, blomkål, nån lök, så får man lite mer krisp och tugg och det sötsyrliga är gott till kryddig linsröra. Ja för det blir ju ganska geggiga rätter allt man gör av linser. Åtminstone på min spis.. Å, nu ska jag lägga undan mina vardagsdeppiga romaner om lidande hemmafruar och dyka ned i kokböcker istället, finna matinspiration inför höstens matlådor. Har ett mål att inte en enda dag köpa lunch när jag börjar jobba igen, inte ens en livstrött Findus-låda. <br />Ha det gott!<br />MorsanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2563321133795343886.post-71988056377197148202017-08-13T19:28:42.135+02:002017-08-13T19:28:42.135+02:00Tack för jättebra tips! Ska definitivt provas. :-)...Tack för jättebra tips! Ska definitivt provas. :-)<br />Anonymhttps://www.blogger.com/profile/14063852148893146365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2563321133795343886.post-61991922061697746512017-08-13T01:07:05.590+02:002017-08-13T01:07:05.590+02:00Så många bra tips! Jag sitter redan här och fantas...Så många bra tips! Jag sitter redan här och fantasiplanerar alla bjudningar jag ska ha och hur imponerade gästerna och deras smaklökar kommer att bli! ;) Anonymousnoreply@blogger.com